ΤΟΠΙΚΑ

Απεβίωσε ένας από τους πιο παλιούς «τσιπουράδες»

απεβίωσε-ένας-από-τους-πιο-παλιούς-τσ-639565

Την τελευταία του πνοή άφησε χθες στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου ένας από τους πιο παλιούς “τσιπουράδες” της Νέας Ιωνίας, ο 90χρονος Αντώνης Ελευθερίου.

Ο άτυχος άνδρας απεβίωσε μετά από επιπλοκές που παρουσίασε η υγεία του. Εδώ και ένα χρόνο είχε προσβληθεί από την επάρατη νόσο και έδινε μάχη. Ο Αντώνης Ελευθερίου ήταν εμβληματική φυσιογνωμία στον χώρο των τσιπουράδικων.

Διατηρούσε επί σειρά δεκαετιών το ουζερί «Ο Αντώνης». Αρχικώς λειτούργησε την επιχείρησή του στο τέρμα της Μαιάνδρου, όμως στη συνέχεια η χούντα την έκλεισε.

Το ’80 ο Αντώνης Ελευθερίου επανήλθε στον κλάδο ανοίγοντας νέο ουζερί στην Ελλησπόντου, κάτω από το σημερινό 4ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου, το οποίο διατήρησε μέχρι και το ’90 οπότε και συνταξιοδοτήθηκε.

Ηταν χαμηλών τόνων άνθρωπος και ήσυχος. Αυτοδημιούργητος επιχειρηματίας, άξιος οικογενειάρχης. Η επαγγελματική του σταδιοδρομία ξεκίνησε από ένα μπακάλικο που το λειτουργούσε και σαν ταβέρνα. Ο Αντώνης Ελευθερίου ήταν παντρεμένος και από τον γάμο του απέκτησε δύο παιδιά και τρία εγγόνια.

Στο Νοσοκομείο Βόλου διακομίστηκε την περασμένη Πέμπτη. Μέχρι και τα τελευταία της ζωής του είχε διαύγεια πνεύματος και ήταν άνθρωπος που προσέφερε σε όσους βρισκόταν γύρω του και είχαν ανάγκη.

Συγγενείς και φίλοι θα τον συνοδεύσουν σήμερα Τετάρτη 30 Ιανουαρίου στην τελευταία του κατοικία από τον Ιερό Ναό Πέτρου και Παύλου, στις 12 το μεσημέρι.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου