ΤΟΠΙΚΑ

Εγκαινιάζεται σήμερα το ψηφιακό χειρουργείο στο Νοσοκομείο Βόλου

εγκαινιάζεται-σήμερα-το-ψηφιακό-χειρ-639478

«Πέφτουν» οι υπογραφές για την εγκατάσταση και του μαγνητικού τομογράφου

Αναβαθμισμένες συνθήκες για την αντιμετώπιση κλασικών, αλλά και εξειδικευμένων περιστατικών, τα οποία μέχρι τώρα αντιμετωπίζονταν σε κεντρικά εξειδικευμένα νοσηλευτικά ιδρύματα, θα παρέχει το ψηφιακό χειρουργείο, που εγκαινιάζεται σήμερα στις 12:30 στο Αχιλλοπούλειο Νοσοκομείο Βόλου. Πρόκειται για ένα έργο που είναι ενταγμένο στο ΕΣΠΑ 2014 – 2020 με συνολικό προϋπολογισμό 470.000 ευρώ, το οποίο αποδίδεται στην τοπική κοινωνία και αναμένεται να συμβάλλει σημαντικά στην αναβάθμιση των παρεχομένων υπηρεσιών, μειώνοντας αισθητά τους χρόνους των επεμβάσεων προς όφελος των ασθενών.

Στο πλαίσιο του έργου, εγκαταστάθηκε μία ολοκληρωμένη ψηφιακή χειρουργική αίθουσα High Definition με κεντρικό έλεγχο του ενδοσκοπικού και του περιφερειακού εξοπλισμού που θα χρησιμοποιείται κατά τη διάρκεια μίας επέμβασης. Για την άμεση υποστήριξη της αδιάλειπτης λειτουργίας της ψηφιακής αίθουσας χειρουργείου, προηγήθηκε η εκπαίδευση του ιατρικού, νοσηλευτικού και τεχνικού προσωπικού, ώστε το ψηφιακό χειρουργείο να μπει άμεσα σε λειτουργία.

Σήμερα εξάλλου πριν από τα εγκαίνια του ψηφιακού χειρουργείου, όπως έγινε γνωστό, η διοίκηση του Αχιλλοπουλείου αναμένεται να υπογράψει με τον ανάδοχο τη σύμβαση για τον μαγνητικό τομογράφο. Το έργο χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και είναι συνολικού προϋπολογισμού 900.000 ευρώ και εκτιμάται ότι μετά την εγκατάστασή του, θα τεθεί σε λειτουργία μέσα στο επόμενο δίμηνο.

Επίσης θα υπογραφούν άλλες δύο συμβάσεις με τις οποίες ολοκληρώνονται οι παρεμβάσεις, προμήθεια νέου ψηφιακού ακτινολογικού μηχανήματος, ύψους250.000 ευρώ αλλαγή όλων των χειρουργικών εργαλείων του Αχιλλοπούλειου, ύψους 100.000 ευρώ

Δήλωση Κατερίνας Παπανάτσιου

Με αφορμή τα σημερινά εγκαίνια του ψηφιακού χειρουργείου και του υπερηχογράφου η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου σε γραπτή δήλωσή της τονίζει τα εξής:

«Πρόκειται για δύο πολύ σημαντικές προσθήκες που εξοπλίζουν το νοσοκομείο μας με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας και αποτελούν βάση για την αναβάθμιση της δευτεροβάθμιας φροντίδας υγείας στην πόλη μας.

Εκφράζουμε επίσης την αμέριστη ικανοποίησή μας, καθώς οι προσθήκες αυτές είναι μόνο ένα τμήμα των παρεμβάσεων που θα γίνουν στο νοσοκομείο το επόμενο διάστημα. Άμεσα, αναμένεται να υπογραφούν οι συμβάσεις για τη λειτουργία νέου μαγνητικού τομογράφου και ψηφιακού ακτινολογικού, για την αναβάθμιση όλων των χειρουργικών εργαλείων του νοσοκομείου, ενώ σύντομα αναμένεται να λειτουργήσει και η Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας.

Στόχος της Κυβέρνησης, μετά την τιτάνια προσπάθεια να αντιστραφεί η πορεία κατάρρευσης της δημόσιας Υγείας που βρήκαμε όταν αναλάβαμε, είναι όλοι χωρίς αποκλεισμούς οι πολίτες να έχουν πρόσβαση σε ποιοτικές παροχές υγείας.

Ειδικότερα για το Γενικό Νοσοκομείο Βόλου, ένα από τα μεγαλύτερα περιφερειακά νοσοκομεία της χώρας που προσφέρει υπηρεσίες σε χιλιάδες πολίτες, στόχος είναι να περιλαμβάνει όλο το φάσμα των υπηρεσιών φροντίδας, να εξοπλιστεί με κάθε καινοτομία της τεχνολογίας, ώστε να παρέχει στους πολίτες του Βόλου υψηλού επιπέδου νοσοκομειακή περίθαλψη. Σε αυτήν την κατεύθυνση θα συνεχίσουμε το επόμενο διάστημα».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου