ΤΟΠΙΚΑ

Με το ένα πόδι εκτός ΕΟΠΥΥ τα συμβεβλημένα εργαστήρια του Βόλου

με-το-ένα-πόδι-εκτός-εοπυυ-τα-συμβεβλημ-639462

Οι ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό στο Νοσοκομείο Βόλου και στα Κέντρα Υγείας, τα χρέη του ΕΟΠΥΥ προς τους συμβεβλημένους γιατρούς και τα εργαστήρια και οι συνεχείς περικοπές των δαπανών για την υγεία απασχόλησαν τη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας.

Στη συνεδρίαση μάλιστα κλήθηκε για να ενημερώσει το ΙΣΜ και ο πρόεδρος των Νοσοκομειακών Γιατρών Ν. Χαυτούρας μαζί με τον αντιπρόεδρο Α. Ζιάμα που ενημέρωσαν το Δ.Σ για τα προβλήματα του νοσηλευτικού ιδρύματος.

Όπως τονίστηκε το μεγαλύτερο ζήτημα αυτή τη στιγμή είναι η υποστελέχωση του Γενικού Νοσοκομείου Βόλου καθώς από τους 150 μόνιμους γιατρούς που προβλέπει το οργανόγραμμα, εργάζονται μόνο 73 και 26 επικουρικοί γεγονός που καθιστά προβληματική τη λειτουργία πολλών κλινικών αλλά και των εξωτερικών ιατρείων στο Αχιλλοπούλειο. Αναφορά επίσης έγινε στις ελλείψεις στα Κέντρα Υγείας και επισημάνθηκε ιδιαίτερα η ανάγκη η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας να προχωρήσει στην ανανέωση των συμβάσεων των επικουρικών έτσι ώστε να μη διαταραχθεί η λειτουργία των κλινικών.

Οικονομική ασφυξία

Στη χθεσινή συνεδρίαση του Δ.Σ του Ιατρικού Συλλόγου συζητήθηκε επίσης το θέμα των υπέρογκων οφειλών στα εργαστήρια του Βόλου εξαιτίας των ανείπωτων καθυστερήσεων αποπληρωμής εκ μέρους του ΕΟΠΥΥ.

Είναι χαρακτηριστικό ότι πολλοί επαγγελματίες σκέφτονται πλέον σοβαρά όπως τονίστηκε και χθες να διακόψουν τη συνεργασία τους με τον ΕΟΠΥΥ καθώς ουσιαστικά ο Οργανισμός και κατ΄ επέκταση το Υπ. Υγείας κάνει «μνημόσυνο με ξένα κόλλυβα» αφού ο προϋπολογισμός για φέτος που αγγίζει τα 530 εκατομμύρια ευρώ δεν έχει αυξηθεί, την ίδια ώρα όμως έχουν αυξηθεί οι διαγνωστικές εξετάσεις που γίνονται μέσω του ΕΟΠΥΥ (προστέθηκαν άλλες 86 εξετάσεις).

Το θέμα θα απασχολήσει τη γενική συνέλευση του Ιατρικού Συλλόγου που προσδιορίστηκε για την ερχόμενη Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου στο Φόρουμ του ξενοδοχείου Πάρκ στις 8 το βράδυ, όπου θα τεθούν όλα τα προβλήματα και θα τονιστούν προτάσεις, λύσεις από τα μέλη του Ιατρικού Συλλόγου. Στις 10 Δεκεμβρίου έχει προγραμματιστεί να γίνει στην Αθήνα συνέλευση του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου