ΤΟΠΙΚΑ

Ο Ταχυδρόμος χτυπάει πάντα … 2 φορές

ο-ταχυδρόμος-χτυπάει-πάντα-2-φορές-851206

Επίμονα
Επιμένει η νομαρχιακή αρχή στην επιχείρηση «ελεύθερες παραλίες». Παρουσιάζεται αμετακίνητη από τις αποφάσεις της για την απελευθέρωση των ακτών από αυθαίρετες περιφράξεις και κτίσματα, όμως η προσπάθεια σκοντάφτει στην καθυστέρηση των διαδικασιών εκ μέρους της Κτηματικής Υπηρεσίας. Η ΝΑΜ επαναφέρει συχνά το θέμα στην επικαιρότητα και δεν το αφήνει να ξεχαστεί. Όμως κανείς από την Κτηματική Υπηρεσία δεν δείχνει να αντιδρά.
Β.Σ.

Με ικανοποίηση
Τα πράγματα με το όνομά τους είπε ο αντινομάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης Δημ. Μεργιαλής σχετικά με τα επιπλέον σημαντικά και από εθνικούς πόρους κονδύλια που εξασφαλίστηκαν για το έργο της ανασύστασης της λίμνης Κάρλας. Παρατηρείται έντονη κινητικότητα, με παρεμβάσεις και έργα ουσίας, έπειτα από τέσσερα χρόνια στασιμότητας γύρω από το έργο, είπε, και αναφέρθηκε με ικανοποίηση στις πρόσφατες ανακοινώσεις. Είναι από τις περιπτώσεις που κόμματα και παρατάξεις δεν έχουν θέση, αφού προέχει να προχωρήσουν έστω και με μεγάλη καθυστέρηση μείζονα έργα.
Β.Σ.

Πούλησαν σε τιμές Πηλίου
Επιβεβαίωσε το χθεσινό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα αλλά και παλιότερα σχόλια του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ ο Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος. Πράγματι, έκταση μέχρι και 900 στρέμματα στις Νηές πρόκειται να πουληθεί στους επενδυτές. Ο κ. Ιγνάτιος με χθεσινές του δηλώσεις σε αρκετά ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης είπε ότι το τίμημα της πώλησης είναι αρκετά υψηλό, χωρίς να αποκαλύψει το ακριβές ποσό, ωστόσο είπε χαρακτηριστικά ότι η Μητρόπολη «πούλησε στις Νηές σε τιμές Πηλίου». Πάντως οι δικές μας πληροφορίες ανεβάζουν το τίμημα για τη συγκεκριμένη έκταση στα 30.000.000 ευρώ, τα οποία θα εισρεύσουν στα ταμεία της Μητρόπολης.
Χ.Μ

Χρυσές δουλειές και χρυσά έργα
Σχολιάζοντας τον χθεσινό πρωτοσέλιδο τίτλο του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ «Χρυσές δουλειές», ο Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος δήλωσε ότι δεν τον ενοχλεί καθόλου, αφού πράγματι η πώληση της έκτασης στις Νηές αποτελεί μια πολύ συμφέρουσα οικονομική συμφωνία. Με τα χρήματα αυτά, τόνισε ο κ. Ιγνάτιος, θα κατασκευάσουμε το Ίδρυμα Χρονίως Πασχόντων στον Αλμυρό και τον ξενώνα απέναντι απ΄ το Νοσοκομείο του Βόλου. Το σύνολο των χρημάτων θα χρησιμοποιηθούν για τέτοιου είδους κοινωνικές παρεμβάσεις αποκλειστικά και μόνο. Δηλαδή με τις χρυσές δουλειές θα φτιάξουμε χρυσά έργα, κατέληξε.
Χ.Μ

Στον ιδιωτικό τομέα η Ζέττα
Τελικώς η Ζέττα Μακρή, φοβούμενη πιθανό κώλυμα σε μελλοντική εκλογική αναμέτρηση, δεν επεδίωξε κάποια θέση στον κρατικό μηχανισμό και προτίμησε τον ιδιωτικό τομέα. Πιο συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε με προχθεσινό της δελτίο τύπου η Τράπεζα Πειραιώς, η πρώην βουλευτής Μαγνησίας αναλαμβάνει ειδική σύμβουλος του προέδρου της τράπεζας Μιχάλη Σάλλα. Πρόκειται για έναν από τους πιο δυναμικά ανερχόμενους τραπεζικούς ομίλους της χώρας και οπωσδήποτε η θέση που κατέλαβε η Ζέττα Μακρή είναι από τις επίζηλες του ιδιωτικού τομέα. Ήδη πληροφορούμαστε ότι έχει πιάσει δουλειά, αφού το γραφείο της στα κεντρικά της τράπεζας την περίμενε σαν από καιρό.
Χ.Μ

Ας πούμε την αλήθεια
Δικαιολογημένα οι καταστηματάρχες που δραστηριοποιούνται στους κεντρικούς δρόμους του Βόλου, όπου τοποθετήθηκαν οι κορύνες, ανησυχούν. Βλέπουν τη δουλειά τους να μειώνεται. Πληροφορούμαστε όμως ότι στη χθεσινή έκτακτη συνεδρίασή τους στο γραφείο του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου κάποιοι τους πρότειναν προσφυγή στη δικαιοσύνη. Εκτός από το μακροχρόνιο και πολυέξοδο του πράγματος, τα προσδοκώμενα αποτελέσματα αναμένονται πενιχρά. Να θυμίσουμε ότι ήδη έχουν εκδοθεί δικαστικές αποφάσεις για τις κορύνες της γειτονικής Λάρισας. Δηλαδή υπάρχει δεδικασμένο. Επειδή δεν θέλουμε να χτυπάμε στην πλάτη τον εμπορικό κόσμο της πόλης, ούτε και να ικανοποιούμε το θυμικό τους ή και να φουντώνουμε ακόμα περισσότερο τη δικαιολογημένη οργή τους, επαναλαμβάνουμε τα εξής: Πρέπει να διεκδικηθεί η άμεση κατασκευή εσοχών, η καλύτερη αστυνόμευση, πιθανώς κάπως διαφορετική τοποθέτηση των κορυνών σε ορισμένους δρόμους και περισσότερες θέσεις στάθμευσης και στο κέντρο της πόλης. Όλα τα υπόλοιπα δεν οδηγούν πουθενά.
Χ.Μ

Συγκρατημένη αισιοδοξία
Σήμερα τα ξημερώματα αναχώρησε η πολυμελής αποστολή του Βόλου για την Πεσκάρα της Ιταλίας. Μεθαύριο Σάββατο είναι η κρίσιμη ψηφοφορία για τους Μεσογειακούς Αγώνες. Ιστορικές στιγμές για το Βόλο. Πολλά από τα μέλη της αποστολής εξέφραζαν μέχρι χθες βράδι συγκρατημένη αισιοδοξία. Εξαντλήσαμε όλες τις δυνατότητες και όλες τις πιθανότητες αναζήτησης υποστηρικτών, έλεγαν αρκετοί απ΄ όσους συμμετέχουν στην αποστολή. Αν πράγματι εξαντλήθηκαν όλα τα περιθώρια, οι πιθανότητες δεν είναι 50-50 αλλά γέρνουν υπέρ της τοπικής υποψηφιότητας, γιατί κατέθεσε μακράν τον καλύτερο φάκελο.
Χ.Μ

Υποκειμενικοί παράγοντες
Πάντως για τη μεθαυριανή ψηφοφορία σχετικά με τους Μεσογειακούς Αγώνες και τη διεκδίκηση από το Βόλο πρέπει να σημειώσουμε ότι το σώμα των εκλεκτόρων δεν είναι μια ομάδα ανθρώπων που λειτουργεί αντικειμενικά και δίκαια, όπως άλλωστε σε όλες τις ανάλογες ψηφοφορίες. Διακρατικές σχέσεις, πολιτικά και επιχειρηματικά συμφέροντα είναι παράμετροι που έχουν βαρύνουσα σημασία στη διαμόρφωση του τελικού αποτελέσματος.
Χ.Μ

Ενθεν και ένθεν
Μεγάλες αλλαγές στην οργανωτική λειτουργία του κόμματος και εναλλαγή προσώπων σε κάθε πολιτικό, κομματικό, κοινωνικό και κρατικό αξίωμα με την καθιέρωση ασυμβίβαστων τάχθηκε ο Συντονιστής του ΠΑΣΟΚ Γ. Φώτης.
Ο Συντονιστής δεν άνοιξε τα χαρτιά του όσον αφορά στον πρόεδρο, εάν και πολλοί εκτιμούν ότι βρίσκεται πιο κοντά στις απόψεις του Γιώργου Παπανδρέου.
Ούτε η αναπληρώτρια Μαρία Γίτση τοποθετήθηκε ανοιχτά, εάν και από την ομιλία της διέκρινε κανείς ότι έχει “μετρήσει υπέρ και κατά” και των τριών και σίγουρα έχει κατασταλάξει.
Β.Κ

Γιατί όχι;
Η λογική πάντως που εκφράζουν ορισμένοι ότι δεν πρέπει τα μέλη και τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ να εκφράζουν άποψη με “ονοματεπώνυμο”, είναι άποψη φοβική, διότι εάν μη τι άλλο όταν ανοίγονται οι διαδικασίες, αυτό γίνεται μόνο και μόνο για να ακουστούν οι απόψεις όλων. Μόνο όσοι φοβούνται τη διαφορετική άποψη ή θέλουν όλοι να “υποτάσσονται” σε μία λογική, σπεύδουν να βάλουν προαπαιτούμενα στο διάλογο. Αυτό λέει η κοινή λογική. Αυτό επιβάλλει και η δημοκρατία στα κόμματα.
Β.Κ

“Μοιρασμένη”
Από τις τοποθετήσεις των περισσοτέρων πάντως στη χθεσινή νομαρχιακή συνέλευση και από τα συμφραζόμενα μπορούσε κανείς εάν είναι “υποψιασμένος” να καταλάβει και την επιλογή τους όσον αφορά στον πρόεδρο.
Άλλωστε σε μία μικρή κοινωνία όπως ο Βόλος και η Μαγνησία όλοι γνωρίζονται μεταξύ τους. “Μοιρασμένη” και η συνέλευση, κυρίως ως προς τους δύο βασικούς διεκδικητές, εάν και μέχρι τέλους πολλοί εκτιμούν ότι η τάση Σκανδαλίδη δεν είναι καθόλου ευκαταφρόνητη.
Β.Κ

Αναβολή
Η έλευση της Φώφης Γεννηματά την ερχόμενη Δευτέρα 29 Οκτωβρίου… τελικά αναβάλλει την επίσημη παρουσίαση του βιβλίου “Έψιλον” του Βολιώτη συγγραφέα Θανάση Νικολάου. Δύο εκδηλώσεις με πολιτική χροιά… την ίδια μέρα δεν θα ήταν εύκολο, γι’ αυτό και ο Θανάσης Νικολάου αποφάσισε να αναβάλει την παρουσίαση του βιβλίου. Άλλωστε ως ένας από τους βασικούς υποστηρικτές του Γιώργου Παπανδρέου στη Μαγνησία, δεν θα μπορούσε να λείψει από την εκδήλωση με τη Φώφη Γεννηματά που γίνεται από την Επιτροπή Στήριξης Φίλων του Γιώργου Παπανδρέου.
Β.Κ

Ελληνικό παράλογο…
Λογική επισήμανση του αναγνώστη, αλλά πάλι χωρίς απάντηση θα μείνει.
Οπως λέει, προ μηνών ζήτησε και του εκδόθηκε νέο έντυπο άδειας οδήγησης, στο οποίο ενσωματώθηκε η άδεια οδήγησης του Ι.Χ. και της μοτοσικλέτας που είχε. Προχθές, κάνοντας τροχαία παράβαση, ο τροχονόμος τον σταμάτησε, του έκοψε την κλήση και του ζήτησε να παραδώσει την άδεια οδήγησης για δύο μήνες, όπως λέει ο ΚΟΚ.
Με ποια λογική όμως πρέπει να του αφαιρεθεί και η άδεια οδήγησης μοτοσικλέτας που είναι στο ίδιο έντυπο; Ελα όμως που ο ΚΟΚ δεν προβλέπει τι γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις, ενώ ως συνήθως τα τροχονομικά όργανα απαντούν «έτσι λέει ο ΚΟΚ, έτσι θα κάνω…».
Μ.Μ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου