ΤΟΠΙΚΑ

Περιοδεία σε Παιδόπολη από κλιμάκιο με επικεφαλής τον Κ. Αγοραστό και τον Αχ. Μπέο

περιοδεία-σε-παιδόπολη-από-κλιμάκιο-μ-638332

Τις εγκαταστάσεις της Παιδόπολης στην Αγριά, όπου φιλοξενούνται και οι δραστηριότητες της ΕΛΕΠΑΠ, επισκέφθηκαν σήμερα το μεσημέρι, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κ. Αγοραστός και ο Δήμαρχος Βόλου, κ. Αχιλλέας Μπέος, συνοδευόμενοι από την αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας, κ. Δωροθέα Κολυνδρίνη, το θεματικό αντιπεριφερειάρχη, κ. Αργ. Κοπάνα και τους περιφερειακούς συμβούλους, Γ. Καλτσογιάννη και Κ. Χαλέβα και εξέτασαν τις εργασίες που εκτελούνται, ενώ ξεναγήθηκαν στους χώρους από την πρόεδρο του Δ.Σ. της ΕΛΕΠΑΠ, κ. Πέπη Παπανδρέου.

Ο κ. Αγοραστός, συνομίλησε με το προσωπικό αλλά και παιδιά της Παιδόπολης, ενώ είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί για την πρόοδο ενός έργου που είναι ενταγμένο στο Ε.Σ.Π.Α. Θεσσαλίας και προβλέπει παρεμβάσεις σε δύο κτίρια της πρώην Παιδόπολης για τη δημιουργία Δομής Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης, προϋπολογισμού 1.010.000 ευρώ.

«Εδώ χτυπά η καρδιά της πρόνοιας στη Μαγνησία. Εδώ έχουμε εντάξει τον εκσυγχρονισμό δύο κτιρίων τα οποία θα βοηθήσουν στο δύσκολο έργο το οποίο επιτελούν οι δομές αυτές. Οι εργασίες προχωρούν κανονικά και πιστεύω να ολοκληρωθούν εντός του προβλεπόμενου χρονοδιαγράμματος», ανέφερε σε δηλώσεις του ο κ. Αγοραστός.

Ο κ. Μπέος, η ευαισθησία του οποίου είναι γνωστή και αποδεδειγμένη για τα παιδιά που φιλοξενούνται εκεί, μίλησε μαζί τους, ενώ ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η στιγμή που ένα παιδάκι έπεσε στην αγκαλιά του μόλις τον είδε.

Εξοπλισμό αλλά και προσωπικό ζήτησε η 16χρονη Μαρία, από τα Πευκάκια, με εγκεφαλική παράλυση η οποία μάλιστα δίνει το μεγάλο παράδειγμα και όχι μόνο δεν παραιτείται αλλά αγωνίζεται να πραγματώσει το όνειρό της, που είναι να σπουδάσει.

Ο Δήμαρχος ζήτησε από την κ. Παπανδρέου να γίνει μια καταγραφή των αναγκών και το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα να γίνει σύσκεψη με την συμμετοχή και του κ. Αγοραστού και της κ. Κολυνδρίνη ώστε όλοι μαζί να συμπράξουν για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Σημειώνεται ότι το πρώτο υπό κατασκευή κτίριο με εμβαδό 260 τ.μ., περιλαμβάνει, πέντε δωμάτια, διάδρομο, χώρους υγιεινής, ένα δωμάτιο με δικό του λουτρό και κουζίνα. Το δεύτερο κτίριο με εμβαδό 411 τ.μ. περιλαμβάνει δέκα δωμάτια και έξι χώρους υγιεινής.

Οι συγκεκριμένες Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης θα καλύπτουν περίπου το 20% των ατόμων με νοητική υστέρηση στη Μαγνησία, με βάση τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή της η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Βόλου και συγκεκριμένα το Κέντρο Διημέρευσης Ατόμων με Αναπηρία και τα δύο Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης για παιδιά με Αναπηρίες. Με τη λειτουργία και των δύο δομών, εκτιμάται η δημιουργία 25 νέων εξειδικευμένων θέσεων εργασίας (ισοδύναμα πλήρους απασχόλησης).

Στη συνέχεια ο Δήμαρχος και ο Περιφερειάρχης μετέβησαν στο Κλειστό Γυμναστήριο Αγριάς και ο κ. Μπέος ζήτησε να επισπευστούν από την Περιφέρεια οι διαδικασίες για την ολοκλήρωσή του, ενώ η περιοδεία ολοκληρώθηκε με την επίσκεψη στην πλατεία σε περιοχή της Αγίας Παρασκευής, που έχει ήδη ολοκληρωθεί.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου