ΤΟΠΙΚΑ

Εισαγγελική έρευνα για τις κορύνες

εισαγγελική-έρευνα-για-τις-κορύνες-851206

Τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής έρευνας για το θέμα που αφορά στην καταστροφή των κορυνών που σημειώθηκε την περασμένη εβδομάδα στις οδούς Κ. Καρτάλη και Αναλήψεως ζήτησε χθες ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Βόλου κ. Αχιλλέας Ζήσης, μετά τη μήνυση που κατατέθηκε από τον Δήμο Βόλου.
Ο φάκελος της δικογραφία ήδη διαβιβάστηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Βόλου, που θα διενεργήσει την έρευνα και η οποία θα πρέπει να ολοκληρωθεί σε διάστημα 15 ημερών.
Η μήνυση του Δήμου Βόλου κατατέθηκε από τον αντιδήμαρχο κ. Γιάννη Στάμο την περασμένη Παρασκευή, καθώς καθ’ όλη την διάρκεια της εβδομάδας άγνωστοι κατέστρεψαν 33 κορύνες, από τις οποίες οι δώδεκα ήταν την περασμένη Πέμπτη. Ο κ. Στάμος επισκέφθηκε τον Εισαγγελέα Βόλου, στον οποίο προσκόμισε την έκθεση της τεχνικής υπηρεσίας και σχετικές φωτογραφίες από τις κατεστραμμένες κορύνες.
Στην Εισαγγελική παραγγελία, ζητείται να ληφθούν καταθέσεις από τον αντιδήμαρχο Πολεοδομίας του Δήμου Βόλου κ. Γιάννη Στάμο, τον προϊστάμενο του τμήματος κυκλοφοριακών κ. Γ. Τουλουμάκο, ενώ επίσης ζητείται να επισυναφθεί κατάσταση από τους επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στους δύο δρόμους και στα σημεία όπου προκλήθηκαν οι ζημιές στις κορύνες.
Από την προκαταρκτική έρευνα θα διερευνηθεί αν υπάρχει συμμετοχή των καταστηματαρχών στις φθορές που προκλήθηκαν, αλλά και αν προκύπτει ποινική ευθύνη για φθορά σε αντικείμενο που χρησιμεύει στο κοινό όφελος.
Σημειώνεται ότι ο κύκλος με την τοποθέτηση κορυνών θα κλείσει με την υλοποίηση της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου για επέκταση των κορυνών και στην οδό Ιάσονος, από την οδό Μπόρελ μέχρι την οδό Αγίου Νικολάου.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου