ΤΟΠΙΚΑ

ΕΛΜΕ καλεί Αχιλλέα Μπέο

ελμε-καλεί-αχιλλέα-μπέο-638104

Ανάγκη εξορθολογισμού του εκπαιδευτικού χάρτη σε βάθος 5ετίας επισημαίνουν οι καθηγητές

Την ανάγκη εξορθολογισμού του εκπαιδευτικού χάρτη σε επίπεδο Δήμου Βόλου, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες της μέσης εκπαίδευσης, επεσήμανε το διοικητικό συμβούλιο της ΕΛΜΕ Μαγνησίας, στη διάρκεια της προχθεσινής συνεδρίασής του.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Η τοπική ΕΛΜΕ διαπίστωσε ότι σήμερα ο Δήμος πορεύεται στο… άγνωστο, σε ό,τι αφορά τις υποδομές που απαιτούνται σε επίπεδο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. «Γίνονται πράγματα χωρίς πρόγραμμα. Διαπιστώνουμε ότι δεν υπάρχει κανένα σχέδιο για τη σχολική στέγη», υπογράμμισε ο Πρόεδρος της ΕΛΜΕ Μαγνησίας, Σ. Σαβελίδης, στον απόηχο της συνέλευσης.

Κι όμως σύμφωνα με τον ίδιο υπάρχουν ανάγκες στον τομέα της σχολικής στέγης που θα πρέπει να καλυφθούν και επιπλέον να εξεταστεί το ενδεχόμενο περαιτέρω ενίσχυσης των υποδομών. «Πρέπει να βάλουμε κάτω τον εκπαιδευτικό χάρτη του Δήμου, να εξετάσουμε τα δεδομένα που υπάρχουν, τις ανάγκες μας και να καταρτίσουμε ένα πρόγραμμα δράσης για την κάλυψη των αναγκών σε επίπεδο σχολικής στέγης, σε βάθος πενταετίας», επεσήμανε ο κ. Σαβελίδης.

Υπάρχει δυνατότητα ανάπτυξης των ΕΠΑΛ; Υπάρχει πρόσφορο έδαφος για τη δημιουργία Πειραματικών Σχολείων; Θα εξυπηρετούσε το Δήμο η ίδρυση και λειτουργία ενός νέου Γενικού Λυκείου; Είναι μερικά από τα ερωτηματικά στα οποία θα κληθούν να απαντήσουν σε αγαστή συνεργασία ΕΛΜΕ Μαγνησίας και Δήμος Βόλου.

Η τοπική ΕΛΜΕ προτείνει τη συγκρότηση επιτροπής εμπειρογνωμόνων, προκειμένου το ζήτημα της εκπαίδευσης να αντιμετωπιστεί σφαιρικά και αφού καταγραφούν οι ανάγκες που υπάρχουν να ιεραρχηθούν και να συμπεριληφθούν σε ένα πρόγραμμα δράσης σε βάθος πενταετίας ή και δεκαετίας αν χρειαστεί.

Για όλα τα παραπάνω, η ΕΛΜΕ Μαγνησίας, πρόκειται άμεσα να συντάξει έγγραφο – πρόσκληση προς το Δήμαρχο Βόλου, Αχιλλέα Μπέο, με στόχο εκπαίδευση και Δήμος να βρουν κοινό βηματισμό.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου