ΤΟΠΙΚΑ

Ημερίδα για την περιβαλλοντική εκπαίδευση στην ειδική αγωγή

ημερίδα-για-την-περιβαλλοντική-εκπαί-637614

Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Μακρινίτσας (Κ.Π.Ε.Μ.) σε συνεργασία με το Παιδαγωγικό Τμήμα Ειδικής Αγωγής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Βόλου οργανώνει ημερίδα με θέμα: «Ειδική Αγωγή και Περιβαλλοντική Εκπαίδευση» την Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου, στις 17:00, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας (Χείρωνος και Επτά Πλατανίων) στο Βόλο.

Η δράση απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και σε φοιτητές και αποφοίτους Παιδαγωγικών τμημάτων και καθηγητικών σχολών. Σκοπός της ημερίδα είναι η επιμόρφωση των συμμετεχόντων στη χρήση της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης ως μεθοδολογικό εργαλείο στην εκπαίδευση των παιδιών που χρήζουν ειδικής αγωγής.

Το περιβάλλον, φυσικό και ανθρωπογενές, επιδρά άμεσα στον ψυχισμό των ανθρώπων και παίζει καθοριστικό ρόλο τόσο στην εμφάνιση όσο και στην επιτυχημένη διαχείριση των μαθησιακών δυσκολιών. Επιπλέον, οι συμπολίτες μας με ειδικές ανάγκες ζουν και δρουν στο φυσικό και το κοινωνικό περιβάλλον και έχουν ανάγκη υποστήριξης ώστε να νιώσουν ενσωματωμένοι και λειτουργικοί σε αυτό. Η ημερίδα πραγματεύεται τα ανωτέρω ζητήματα προκειμένου να ενημερώσει το κοινό και να δώσει ιδέες και προτάσεις πραγματικής ενσωμάτωσης και αρμονικής συνύπαρξης.

Στους συμμετέχοντες θα χορηγηθεί βεβαίωση παρακολούθησης.

Οι ενδιαφερόμενοι που θέλουν να συμμετέχουν στην ημερίδα πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή στο Κ.Π.Ε. Μακρινίτσας στα εξής στοιχεία επικοινωνίας: τηλέφωνα 24280-69040, fax: 24280-90010 και e-mail: mail@kpemakrin.mag.sch.gr (αναγράφοντας στο θέμα του email τη λέξη: «Ειδική Αγωγή» και γράφοντας οπωσδήποτε ονοματεπώνυμο, ειδικότητα, σχολείο/φορέα εργασίας και κινητό τηλέφωνο).

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου