ΤΟΠΙΚΑ

Μελέτη αποκατάστασης του τοξωτού γεφυριού Τσαγκαράδας

μελέτη-αποκατάστασης-του-τοξωτού-γεφ-636694

Συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Πολιτισμού Γιώργο Διδασκάλου είχε στην Αθήνα ο Δήμαρχος Ζαγοράς – Μουρεσίου Παν. Κουτσάφτης, με κεντρικό θέμα συζήτησης την αποκατάσταση του τοξωτού γεφυριού Τσαγκαράδας.

Ο κ. Κουτσάφτης παρουσίασε στον Γενικό Γραμματέα το ιστορικό του γεφυριού και της ζημιές που προκλήθηκαν, με τον κ. Διδασκάλου και λόγω της ιδιότητας του Πολιτικού Μηχανικού, να αντιλαμβάνεται τα χρονοδιαγράμματα για την αποκατάσταση του γεφυριού.

«Είχαμε μια πολύ καλή συνεργασία με τον κ. Διδασκάλου και ζητήσαμε από το Υπουργείο Πολιτισμού να επισπευστούν οι διαδικασίες σύνταξης μελέτης για την αποκατάσταση του πέτρινου γεφυριού στην περιοχή της Τσαγκαράδας.

Παρουσιάσαμε λεπτομερή τεχνική έκθεση, υπήρξε κατανόηση του αιτήματός μας και αναμένουμε την έναρξη της μελέτης για το ιστορικό γεφύρι το οποίο κατασκευάστηκε το 1728 σε αρμονία με το φυσικό περιβάλλον και αποτελούσε μνημείο της πολιτισμικής και αρχιτεκτονικής κληρονομιάς μας και σημείο τουριστικής αναφοράς», δήλωσε ο κ. Κουτσάφτης.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου