ΤΟΠΙΚΑ

Αναλαμβάνουν οι νέοι διευθυντές στα δημοτικά

αναλαμβάνουν-οι-νέοι-διευθυντές-στα-δ-851206

Οι νέοι διευθυντές των δημοτικών σχολείων, ύστερα από την ανακοίνωση του πίνακα τοποθέτησής τους το περασμένο Σάββατο από το Περιφερειακό Υπηρεσιακό Συμβούλιο Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, καλούνται να αναλάβουν υπηρεσία έως και αύριο.
Δύο μήνες μετά την έναρξη του διδακτικού έτους, ωστόσο, η διαδικασία επιλογής νέων διευθυντών και η τοποθέτησή τους σε σχολικές μονάδες προκαλεί «καραμπόλα» μετακινήσεων στα σχολεία, ενώ δημιουργεί κενά σε θέσεις εκπαιδευτικών.
Το τέλος της διαδικασίας αποτελεί την αρχή ενός νέου «αγώνα δρόμου» για την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, η οποία καλείται τώρα να καλύψει τα κενά. Προσπάθεια ιδιαίτερα δύσκολη, με δεδομένο ότι οι πιστώσεις αναπλήρωσης κενών θέσεων εκπαιδευτικών έχουν εξαντληθεί από το υπουργείο Παιδείας.
Η διαδικασία κρίσης των διευθυντών των σχολικών μονάδων, σύμφωνα με τον διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κ. Ζίκο, έχει αφήσει πίσω της τέσσερα κενά εκπαιδευτικών.
Όπως εξήγησε, μετά τις ανακατατάξεις δημιουργήθηκαν τα συγκεκριμένα κενά. Μπορεί ο αριθμός τους, πρόσθεσε, να είναι μικρός, ωστόσο, η δυσκολία για να καλυφθούν είναι μεγάλη, καθώς το υπουργείο δεν διαθέτει πλέον πιστώσεις για αναπλήρωση.
Έτσι, δεν αποκλείεται –και αυτή είναι η πρόταση της Διεύθυνσης, προκειμένου να λυθεί το πρόβλημα- τα κενά σε δημοτικά σχολεία να καλυφθούν με νηπιαγωγούς, οι οποίοι θα αναλάβουν τη διδασκαλία των μαθητών στις δύο πρώτες τάξεις δημοτικού.
Την απόφαση, πάντως, θα λάβει η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Θεσσαλίας σε συνεννόηση με το υπουργείο Παιδείας.
Από χθες ορισμένοι από τους νέους διευθυντές παρουσιάστηκαν στα σχολεία τοποθέτησής τους και ανέλαβαν καθήκοντα. Προθεσμία για να παρουσιαστεί το σύνολο των νέων διευθυντών στις θέσεις του έχει δοθεί μέχρι και αύριο. Από τον πίνακα των νέων διευθυντών το 22% αναλαμβάνουν για πρώτη φορά διευθυντική θέση σε σχολική μονάδα.
Στο μεταξύ, οι δύο θέσεις διευθυντών στο 6/θέσιο Δημοτικό Σχολείο Τρικερίου και στο 6/θέσιο Δημοτικό Σχολείο Γλώσσας Σκοπέλου, οι οποίες δεν καλύφθηκαν από τη διαδικασία που ολοκληρώθηκε παραμένουν κενές.
Οι υποψήφιοι που παραμένουν στον αξιολογικό πίνακα και δεν πήραν θέση διευθυντή έχουν κληθεί, έως και σήμερα, να κάνουν δήλωση τοποθέτησης εφόσον το επιθυμούν.
Πάντως, μέχρι χθες δεν είχε εκδηλωθεί ενδιαφέρον για τις δύο σχολικές μονάδες.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου