ΤΟΠΙΚΑ

Εικόνες επόμενης μέρας

εικόνες-επόμενης-μέρας-851206

Η είδηση μπορεί να μη διαπέρασε το τείχος της αδιαφορίας που έχει χτίσει η ελληνική κοινωνία για το πρόβλημα των λαθρομεταναστών, ωστόσο είναι βέβαιο ότι στο μέλλον τέτοια ζητήματα θα μας απασχολούν όλο και πιο έντονα.
Για το χθεσινό δημοσίευμα του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ ο λόγος, σύμφωνα με το οποίο οι έξι από τους ενενήντα λαθρομετανάστες που φιλοξενούνται στο Κέντρο Υποδοχής της Νομαρχίας Μαγνησίας πάσχουν από σοβαρά μεταδοτικά νοσήματα. Παρά τα ανησυχητικά ιατρικά ευρήματα οι άνθρωποι αυτοί εξακολουθούν να παραμένουν όλοι μαζί και είναι βέβαιο ότι τις επόμενες μέρες τα δυσάρεστα ιατρικά συμπεράσματα θα πληθαίνουν.
Ουσιαστικά απροστάτευτοι παραμένουν και οι φρουροί των συγκεκριμένων ανθρώπων, αλλά και οι εργαζόμενοι σε διάφορες υπηρεσίες που έρχονται σ΄ επαφή μαζί τους. Αυτό είναι ένα μικρό δείγμα για το τι θα συμβεί τα επόμενα χρόνια όταν το κύμα λαθρομετανάστευσης θα αυξηθεί όπως όλα δείχνουν με ραγδαίους ρυθμούς.
Ασφαλώς δεν υποστηρίζουμε ότι πρέπει να μετατραπεί σε απόρθητο φρούριο ολόκληρη η Ευρώπη, όμως είναι ευθύνη των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων, αλλά και των υπολοίπων αναπτυγμένων χωρών να επαναδραστηριοποιήσουν τα παγκόσμια προγράμματα υγείας στις φτωχές χώρες. Ο τρίτος κόσμος στην εποχή μας δεν είναι και τόσο μακριά από την ευμάρεια, την ανάπτυξη και τη μακαριότητα του αναπτυγμένου κόσμου. Είμαστε σε επαφή καθημερινά μαζί του.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου