ΤΟΠΙΚΑ

Ανοδική η πορεία του Γηροκομείου Βόλου

ανοδική-η-πορεία-του-γηροκομείου-βόλο-636295

Μειώθηκαν κατά 1,8 εκατ. ευρώ οι οφειλές του ιδρύματος που στεγάζει 120 ηλικιωμένους – Πάγιο αίτημα η συνδρομή της Πολιτείας

Ανοδική πορεία σημειώνεται στους οικονομικούς δείκτες του Γηροκομείου Βόλου σύμφωνα με τον απολογισμό του 2018 που καταγράφεται θετικό πρόσημο, με βασική προτεραιότητα να παραμένει η αποπληρωμή των οφειλών παλαιότερων ετών.

Η διοίκηση του Γηροκομείου έδωσε χθες στη δημοσιότητα τα οικονομικά στοιχεία του ιδρύματος για το 2018 με το σύνολο των εσόδων να ανέρχεται σε 1.505.037, 17 ευρώ και τα έξοδα αντίστοιχα σε 1.490.459, 01 ευρώ.

Όπως υπογραμμίζεται από τη διοίκηση του Γηροκομείου, μέχρι το 2013 το ίδρυμα είχε προϋπολογισμό και απολογισμό 2.000.000 ευρώ με ετήσια ζημιά άνω των 500.000 ευρώ.

Το ίδρυμα που στεγάζει 120 ηλικιωμένους, με 40 επιπλέον να βρίσκονται σε λίστα αναμονής συνεχίζει τις προσπάθειες που έχουν ως κύριο στόχο την αποπληρωμή των παλιών οφειλών, οι οποίες μειώνονται σταδιακά.

Την τελευταία πενταετία

Η πορεία προόδου αποτυπώνεται στα αριθμητικά δεδομένα που ίσχυαν πριν από πέντε χρόνια σε αντιπαραβολή με την σημερινή κατάσταση.

Συγκεκριμένα τα οφειλόμενα στο προσωπικό από το 2013 ανέρχονταν στις 488.000 ευρώ και το 2018 μειώθηκαν στις 217.563 ευρώ.

Οι συνολικές οφειλές παρελθόντων ετών στο ΙΚΑ υπολογίζονταν σε 1.700.000 ευρώ πριν από πέντε χρόνια, με το συνολικό ποσό της οφειλής να ανέρχεται σε 1.150.000 ευρώ το 2018.

Το σύνολο των οφειλών του ιδρύματος σε δημόσιο, προμηθευτές και λοιπές υποχρεώσεις ανήλθε σε 3.599.029 ευρώ πριν από πέντε χρόνια, ενώ μειώθηκε στο 1.789.901, 60 ευρώ το 2018.

Ικανοποιητική πορεία

Με δήλωσή του στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο πρόεδρος του Γηροκομείου Παύλος Πάνος υπογράμμισε ότι είναι ικανοποιητική η οικονομική πορεία του ιδρύματος, με τους αριθμούς να αποτελούν αδιάψευστους μάρτυρες. Στόχος της διοίκησης είναι να μηδενίσει το κοντέρ των παλιών οφειλών προς τους εργαζόμενους και παράλληλα να αποπληρωθεί το σύνολο των οφειλών που συσσωρεύτηκαν από προηγούμενα χρόνια.

Η τοπική κοινωνία στηρίζει δυναμικά το ίδρυμα, με τον μεγάλο ευεργέτη της πόλης Χαράλαμπο Τσιμά να εγγράφεται στους μεγάλους υποστηρικτές του ιδρύματος. Όπως υπογράμμισε ο κ. Πάνος, «αποτελεί βασική προτεραιότητα η υλοποίηση της μεγάλης δωρεάς του κ. Τσιμά, που είναι το μεγαλύτερο κοινωνικό έργο για την περιοχή».

Βασικό αίτημα παραμένει, ωστόσο, η συνδρομή της Πολιτείας, με τον πρόεδρο του ιδρύματος να επισημαίνει ότι «η Πολιτεία πρέπει να ενδιαφερθεί για το Γηροκομείο και να το αντιμετωπίζει ως ένα ίδρυμα που εξυπηρετεί απόλυτα τον σκοπό του κι όχι ως έναν απλό ιδιώτη, επιβαρύνοντάς το με υψηλή φορολογία και υπέρογκο ΕΝΦΙΑ».

Κλείνοντας ο κ. Παύλος υπενθύμισε ότι το Γηροκομείο έχει πάντοτε την πόρτα του ανοιχτή σε άπορους ηλικιωμένους που δεν έχουν οικογενειακό περιβάλλον, ούτε στέγη για να μείνουν, ενώ σημείωσε ότι σε καθημερινή σχεδόν βάση εξυπηρετούνται δεκάδες ανάλογα περιστατικά.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου