ΤΟΠΙΚΑ

Τα φώτα στο Βόλο. Πρωτοφανής διαφήμιση της πόλης

τα-φώτα-στο-βόλο-πρωτοφανής-διαφήμιση-636171

Τα μάτια όλης της Ελλάδας «καρφώθηκαν» στο Βόλο και στη φαντασμαγορική εκδήλωση για το άναμμα του γιορτινού φωτισμού και την έναρξη των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων που διοργάνωσε ο Δήμος. Η εκδήλωση μεταδόθηκε live από πλήθος ενημερωτικών ιστοσελίδων πανελλαδικής εμβέλειας, ενώ και χθες από το πρωί, βίντεο από το Βόλο έπαιζαν σε εκπομπές μεγάλων τηλεοπτικών σταθμών. Τα social media πήραν φωτιά… Φωτογραφίες, βίντεο του Βόλου, βρίσκονται παντού, όπως και υποσχέσεις επισκεπτών ότι θα έρθουν να ζήσουν από κοντά τη μαγεία για τις γιορτές που προσφέρει απλόχερα η πόλη.

Διαφήμιση με πολλαπλασιαστικό όφελος για το Βόλο, η τελετή έναρξης των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων με επίσημο προσκεκλημένο το Σάκη Ρουβά και πρωταγωνιστές τις χιλιάδες κόσμου που συμμετείχαν παρά το τσουχτερό κρύο.

Πρώτο Θέμα, Zougla, Newsit, Tlife ήταν ορισμένες μόνο από τις ιστοσελίδες που μετέδιδαν «ζωντανά» τη φαντασμαγορική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Βόλο.

Χθες σε πρωινές αλλά και μεσημεριανές εκπομπές μεγάλων τηλεοπτικών, ο Βόλος είχε τον δικό του πλούσιο τηλεοπτικό χρόνο. Star, Alpha, Εψιλον, μετέδιδαν βίντεο από την πόλη και την τελετή έναρξης με το Σάκη Ρουβά.

Ο ίδιος ο Σάκης Ρουβάς φρόντισε να προβάλλει το Βόλο μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram και να ευχαριστήσει τους θαυμαστές του για την αγάπη που εισέπραξε.

Φωτιά… στα social media. Βολιώτες, επισκέπτες της πόλης έχουν αναρτήσει βίντεο και φωτογραφίες και εγκωμιαστικά σχόλια για την πόλη και τον τρόπο που γιορτάζει τα Χριστούγεννα. Ευχές για καλές γιορτές και υποσχέσεις ότι θα επισκεφθούν την πόλη για τα Χριστούγεννα, συνόδευαν τις αναρτήσεις χρηστών.

Πάρτι αξίας 20.000 ευρώ

Ολη η πόλη γιόρτασε. Ο Σάκης Ρουβάς, τα εντυπωσιακά βεγγαλικά, το άναμμα του ψηλότερου χριστουγεννιάτικου δέντρου, ο μπλε ουρανός, το Χωριό του Αϊ Βασίλη, ο «ιπτάμενος» Αϊ Βασίλης που μοίρασε καραμέλες, αποτέλεσαν μία πρώτης τάξης διαφήμιση για το Βόλο. Διαφήμιση με πολλαπλασιαστικό όφελος, από τη στιγμή που οι χιλιάδες που κατέκλυσαν το κέντρο, επισκέφτηκαν την αγορά, κατέλυσαν στα κέντρα εστίασης.

Ηταν όμως και ένα ελκυστικό προσκλητήριο σε τουρίστες να επισκεφθούν την πόλη τις ημέρες των γιορτών.

Πόσο κόστισε; Μόλις 20.000 ευρώ, σύμφωνα με τις αποφάσεις που είναι αναρτημένες στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ και αυτά για την κάλυψη του κόστους των ηχητικών εγκαταστάσεων, του φωτισμού, των βεγγαλικών που μάγεψαν και για υλικά για την εξέδρα και το στήσιμο της εκδήλωσης.

Επιπλέον 1.200 ευρώ δαπανήθηκαν για το κόστος των μετακινήσεων και της φιλοξενίας του Σάκη Ρουβά και της συνοδείας του.

Ο δημοφιλής καλλιτέχνης, ως προσωπικός φίλος του αιρετού Δημάρχου Αχιλλέα Μπέου, υπέγραψε συμβόλαιο με το Δήμο, με μηδενικές απολαβές, σε αντίθεση με τη φημολογία που αναπτύσσεται περί αμοιβής της τάξης των 20.000 ευρώ.

Ανθρώπινες στιγμές και εκδηλώσεις ενθουσιασμού

Η γιορτή δεν είχε μόνο λάμψη και θέαμα. Είχε και συγκινητικές ανθρώπινες στιγμές. Όπως όταν μία μητέρα έχασε τα δυο παιδιά της μέσα στη λαοθάλασσα και από το βήμα της εκδήλωσης, ο Αχιλλέας Μπέος ζήτησε να εντοπιστούν τα παιδιά, «απειλώντας» ότι σε διαφορετική περίπτωση δεν ξεκινά η εκδήλωση.

Όπως όταν έβλεπες στο δρόμο ανθρώπους όλων των ηλικιών να συμμετέχουν και να χαίρονται. Γεροντάκια να στηρίζονται ο ένας στον άλλο και να κάνουν το χριστουγεννιάτικο περίπατο, γιορτάζοντας μακριά από τη μιζέρια της εποχής.

Οι εκδηλώσεις ενθουσιασμού ήταν έντονες. Τόσο για τα βεγγαλικά που έκλεψαν την παράσταση, όσο και για το δημοφιλή Ελληνα σταρ, που έζησε την αγάπη του κόσμου σε κάθε του βήμα. Εκτός από τις χιλιάδες κόσμου που τον ακολουθούσε στον χριστουγεννιάτικο περίπατο, εκατοντάδες ήταν όσοι «κρεμάστηκαν» από τα παράθυρα κατά μήκος της διαδρομής στη Δημητριάδος και φώναζαν το όνομά του για να τον χαιρετίσουν.

Ο Δήμος Βόλου

Σε ανακοίνωσή του ο Δήμος Βόλου, αναφέρει: «Στο κέντρο του ενδιαφέροντος όλης της Ελλάδας βρίσκεται και σήμερα ο Βόλος, την επόμενη μέρα της υπέροχης φαντασμαγορικής τελετής, με την οποία ξεκίνησαν οι γιορταστικές εκδηλώσεις Χριστούγεννα 2016 -Πρωτοχρονιά 2017.

Ως Δημοτική Αρχή αισθανόμαστε την υποχρέωση να ευχαριστήσουμε θερμά όλους τους πολίτες, Βολιώτες και επισκέπτες, που με την παρουσία τους στήριξαν και είμαστε βέβαιοι ότι θα συνεχίσουν να το κάνουν, την προσπάθειά μας αυτή, για το νέο όμορφο, ελκυστικό, μαγευτικό Βόλο.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες, ωστόσο, οφείλουμε στο δυναμικό του Δήμου Βόλου, τους φίλους και συνεργάτες μας, εργαζομένους, που πίστεψαν στο σκοπό αυτό, εργάστηκαν με ζήλο και εξαιρετική επαγγελματικότητα, αρκετοί από αυτούς μάλιστα και έξω από το ωράριό τους, και είναι οι μεγάλοι, αθόρυβοι, συντελεστές της μεγάλης επιτυχίας που βίωσε η πόλη του Βόλου. Τους συγχαίρουμε και τους ευχαριστούμε.

Ο Βόλος ξέφυγε οριστικά από το τέλμα και τη μιζέρια. Γίνεται μια σύγχρονη, ευρωπαϊκή, ελκυστική πόλη. Το μέλλον μας ανήκει. Ας το κάνουμε όλοι μαζί πιο λαμπερό, πιο δημιουργικό, πιο Βολιώτικο».

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου