ΤΟΠΙΚΑ

Εξωραϊσμός σε Κριθαριά και Πλάκες

εξωραϊσμός-σε-κριθαριά-και-πλάκες-636090

Πλήθος δραστηριοτήτων αναπτύσσει ο Σύλλογος «Ο Νέος Απόστολος»

Η ανάδειξη των οικισμών Κριθαριάς και Πλακών βρίσκεται στο επίκεντρο των παρεμβάσεων που πραγματοποιεί ο Πολιτιστικός, Εξωραϊστικός, Αθλητικός και Αλιευτικός Σύλλογος «Ο Νέος Απόστολος», με στόχο την επίλυση δεκάδων προβλημάτων.

«Με τη συνεργασία του Δήμου έχουν ήδη εξασφαλιστεί η διάνοιξη, η ασφαλτόστρωση και η τσιμεντόστρωση δρόμων, καθώς και η ονοματοδοσία τους με ονόματα ανθέων. Επίσης με σκοπό τον εξωραϊσμό των περιοχών επιτυγχάνεται ο τακτικός καθαρισμός της ακτής, του λιμένα, του πάρκου, του γηπέδου, της μαρίνας, καθώς και όλων των δρόμων των οικισμών» αναφέρει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο δραστήριος πρόεδρος του Συλλόγου Σπύρος Μάμαλης.

Οπως υπογραμμίζει παράλληλα ο ίδιος «χάρη στην τακτική καθαριότητα, το 2019 η ακτή θα πάρει και τη γαλάζια σημαία, ενώ θα ανοίξουν και κάποια καταστήματα που θα μπορεί ο κόσμος να εξυπηρετείται χειμώνα και καλοκαίρι. Τη θερινή περίοδο οι ξαπλώστρες και οι ομπρέλες προσφέρονται δωρεάν, μαζί με ελεύθερο wi-fi για όλους τους λουόμενους».

Στις δεκάδες δραστηριότητες του Συλλόγου καταγράφονται πολλές εκδηλώσεις, μουσικές βραδιές, αστροβραδιές, εκδρομές, που πραγματοποιούνται με τη συμμετοχή των κατοίκων και επισκεπτών, ενώ πολλές συνδιοργανώθηκαν με την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τη Δ/νση Πολιτισμού Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π. – ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Δήμου Βόλου.

Με ιδιαίτερη φροντίδα διοργανώνονται, επίσης, κάθε χρόνο η γιορτή και το πανηγύρι του ιερού ναού Νέου Αποστόλου που συγκεντρώνουν πολλούς επισκέπτες από τον Βόλο και την ευρύτερη περιοχή και πραγματοποιούνται σε συνεργασία με το εκκλησιαστικό συμβούλιο και την εθελοντική ομάδα του σωματείου, την οποία καταρτίζει και οργανώνει το Δ.Σ.

Δράσεις για τους νέους

Ο Σύλλογος όμως φροντίζει και για τους νέους, αφού κάθε χρόνο και κυρίως τον Αύγουστο συγκεντρώνονται στο γήπεδο της Κριθαριάς περισσότερα από 200 παιδιά, που έρχονται και από τους γύρω οικισμούς για να αθληθούν με αγώνες κυρίως ποδοσφαίρου και μπάσκετ.

Φέτος ο πρόεδρος του Συλλόγου μαζί με την Περιφέρεια Θεσσαλίας χορήγησαν διαφημιστικά μπλουζάκια, επαίνους και μετάλλια σε μικρούς και μεγάλους που τιμήθηκαν για τη συμμετοχή τους. Η επίδοση έγινε από τον παλαίμαχο διεθνή ποδοσφαιριστή Νικόλαο Τζίνη, μέλος του Συλλόγου και κάτοικο Πλακών – Κριθαριάς.

Επίσης για όλα τα μέλη του Σωματείου λειτουργεί τράπεζα αίματος στο Νοσοκομείο Βόλου, σε συνεργασία με την αρμόδια Υπηρεσία του Νοσοκομείου.

Αιτήματα που ζητούν ικανοποίηση

Ο Σύλλογος συνεχίζει τις προσπάθειές του προκειμένου να δοθούν λύσεις σε προβλήματα και να υλοποιηθούν τα παρακάτω έργα:

Στη βορειοανατολική Κριθαριά είχε γίνει δωρεά εδώ και αρκετά χρόνια από ιδιοκτήτη προς τον Δήμο Βόλου τεμαχίου 2.950 μέτρων, στο οποίο κόπηκαν δρόμοι και παραχωρήθηκαν στον οικισμό, χωρίς όμως ποτέ να γίνει η νόμιμη αποδοχή από τις εκάστοτε δημοτικές αρχές μέχρι σήμερα, με αποτέλεσμα να εγκλωβιστούν οι ιδιοκτήτες οικοπέδων και να μην μπορούν να οικοδομήσουν. Οι δρόμοι με τον καιρό μπαζώθηκαν και η περιοχή διακρινόταν ως ενιαίο αγροτεμάχιο. Σήμερα με τη βοήθεια του Συλλόγου και της δημοτικής αρχής, η παραχώρηση θα προχωρήσει, εφαρμόζοντας συμβολαιογραφική πράξη, οι δρόμοι θα ανοίξουν και θα επιλυθεί έτσι το κυκλοφοριακό πρόβλημα της Ανω Κριθαριάς και ως εκ τούτου οι κάτοχοι των οικοπέδων που είχαν προσύμφωνα θα μπορούν να προχωρήσουν σε συμβόλαια για να μπορούν να οικοδομήσουν.

Παράλληλα προωθείται το αίτημα για επέκταση του φυσικού αερίου σε όλο το δυτικό παραλιακό μέτωπο, ενώ εκτιμάται ότι θα δοθεί λύση και στα προβλήματα του δικτύου ύδρευσης της περιοχής.

Οπως υπογραμμίζει ο κ. Μάμαλης «έπειτα από την επίσκεψη του δημάρχου, που πραγματοποιήθηκε το καλοκαίρι του 2018 στην περιοχή μας, δόθηκε το πράσινο φως και επιλύθηκαν αρκετά από τα προβλήματα», ενώ σημειώνει ότι «ο Σύλλογος είναι δίπλα σε όλους τους κατοίκους και απαιτούνται αλληλεγγύη και συνεργασία για να επιτύχουμε τους κοινούς μας στόχους».

Ο πρόεδρος του Συλλόγου υπογραμμίζει ότι έχει άριστη συνεργασία με όλες τις Αντιδημαρχίες, τις Υπηρεσίες γενικώς, αλλά και με την Περιφέρεια και ο ίδιος είναι πρόθυμος και διαθέσιμος να βοηθήσει προς όλες τις κατευθύνσεις, ενώ η λειτουργία της ιστοσελίδας kritharia.gr στο διαδίκτυο έχει σκοπό την αποτελεσματικότερη επικοινωνία του Συλλόγου με τους πολίτες, την ανταλλαγή ιδεών και απόψεων και την εν γένει προώθηση των σκοπών του.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου