ΤΟΠΙΚΑ

Υπάλληλοι φέρονται να μεταπουλούσαν τα χαρτάκια διοδίων

υπάλληλοι-φέρονται-να-μεταπουλούσαν-851206

Την διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας σε βάρος υπαλλήλων διοδίων, στην ΠΑΘΕ, ζήτησε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Βόλου κ. Αχιλλέας Ζήσης, μετά από καταγγελίες ότι μεταπουλούσαν τα χαρτάκια των διοδίων, που πετούσαν οδηγοί διερχόμενων αυτοκινήτων, ζημιώνοντας έτσι το Δημόσιο.
Η καταγγελία έγινε από πολίτη (καθηγητής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας) στην αντίληψη του οποίου έπεσε όλη αυτή η διαδικασία. Για την υπόθεση κατατέθηκε και σχετική μήνυση στην Εισαγγελία Βόλου, ενώ είχε προηγηθεί καταγγελία στην Αστυνομία που -όπως αναφέρεται- κατάφερε να εντοπίσει τουλάχιστον τρεις υπαλλήλους.
Όπως επισημαίνεται στην μήνυση, κατά την διαδρομή Βόλου-Αθήνας έπεσε στην αντίληψη του μηνυτή ότι διερχόμενοι οδηγοί πετούσαν σε κοντινή απόσταση τα χαρτάκια των διοδίων από τα οποία περνούσαν και υπάλληλος έσπευδε να τα μαζέψει. Επίσης καταγγέλλεται ότι τα χρήματα που εισπράττονταν από τα χαρτάκια που μεταπουλούνταν παρακρατούνταν από τους υπαλλήλους του Εθνικού Ταμείου Οδοποιίας. Ο μηνυτής επισυνάπτει μάλιστα στην μήνυσή του και αντίστοιχο χαρτάκι, επισημαίνοντας ότι σπάνια οι οδηγοί παρατηρούν την ώρα και την ημερομηνία κοπής του αντιτίμου του διοδίου, ώστε να βεβαιώνονται πως κόβεται την στιγμή που περνούν.
Από την έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη αναμένεται να προκύψει το ποσό και περισσότερα στοιχεία γύρω από τα όσα καταγγέλλονται. Στην παρούσα φάση δεν μπορεί -και δεν αναφέρεται- να διευκρινισθεί ο ακριβής αριθμός τους και κατά συνέπεια το ποσό που εισπράχθηκε από τους υπαλλήλους.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου