ΤΟΠΙΚΑ

Κορονοϊός: Στην κόψη του ξυραφιού η Μαγνησία

κορονοϊός-στην-κόψη-του-ξυραφιού-η-μαγ-635429

Καθοριστικές οι επόμενες δύο εβδομάδες λένε οι γιατροί – Βγήκε νικήτρια πριν διασωληνωθεί 25χρονη – 15 νέα κρούσματα από ΕΟΔΥ

Στην κόψη του ξυραφιού βρίσκεται κυριολεκτικά η Μαγνησία με την πανδημία να συνεχίζει την επέλασή της, δίνοντας καθημερινά νέα κρούσματα κορονοϊού, γεγονός που επιβεβαιώνει τη διασπορά στον γενικό πληθυσμό.

Το νοσοκομείο συνεχίζει να δέχεται πίεση, οι γιατροί δεν βλέπουν αποσυμπίεση πριν τα τέλη Απριλίου, τα νέα κρούσματα βρίσκονται σε ημερήσια διάταξη, ενώ επίσης καταγράφονται απώλειες ασθενών που νοσούσαν από κορονοϊό, μέρα παρά μέρα.

Το τελευταίο 24ωρο κατέληξαν δύο γυναίκες 81 και 87 ετών στο Νοσοκομείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες αντιμετώπιζαν υποκείμενα νοσήματα.

Στο Αχιλλοπούλειο έχουν αφήσει την τελευταία τους πνοή 210 ασθενείς, ενώ άλλα 8 συμπολίτες έχουν «φύγει» είτε στο σπίτι τους, είτε σε άλλα νοσοκομεία που είχαν μεταφερθεί.

Σ’ αυτό το σκηνικό που προκαλεί ανησυχία αποτέλεσε χθες νότα αισιοδοξίας το εξιτήριο που δόθηκε σε μία 25χρονη κοπέλα η οποία νοσηλεύονταν σε κλινική covid, βρέθηκε ένα βήμα πριν τη διασωλήνωση και τελικά όχι μόνο «νίκησε» τον ιό, αλλά χθες ενημερώθηκε ότι μπορεί να επιστρέψει στο σπίτι της.

Η φαρμακευτική αγωγή απέδωσε στον οργανισμό της που είναι «παρθένος», δεν είναι άτομο που κάνει καταχρήσεις και έτσι μπορεί πλέον να ατενίζει ξανά το μέλλον με αισιοδοξία.

Οι γιατροί πάντως παραμένουν συγκρατημένοι. Τους προβληματίζει ότι μειώνεται διαρκώς ο μέσος όρος ηλικίας των ασθενών που νοσηλεύονται με κορονοϊό.

Στο δεύτερο κύμα ο μέσος όρος των ασθενών που νοσηλεύονταν ήταν πάνω από 75 χρονών.

Τώρα ο δείκτης έχει πέσει με αποτέλεσμα ο μέσος όρος να κινείται από 40 έως 55 χρονών, με τους ασθενείς μάλιστα να παρουσιάζουν σοβαρότερη συμπτωματολογία.

23 θετικά στα rapid tests – 15 νέα κρούσματα έδωσε ο ΕΟΔΥ

Την υψηλή θετικότητα πάντως ειδικά στον Βόλο ήρθαν να επιβεβαιώσουν χθες τα rapid test που έγιναν μπροστά από το κτίριο του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Στη διαδικασία προσήλθαν 230 άτομα και βρέθηκαν 23 θετικά, ποσοστό δηλαδή 10%.

Ένα επιπλέον θετικό στα rapid test που έγιναν χθες καταγράφηκε στο Βελεστίνο σε σύνολο 36 ατόμων που ελέγχθηκαν. Κανένα θετικό δεν προέκυψε στα rapid test που έγιναν στο Στεφανοβίκειο. Στη δειγματοληψία συμμετείχαν 76 άτομα και ήταν όλα αρνητικά.

Την ίδια ώρα ΕΟΔΥ χθες ανακοίνωνε συνολικά 13 νέα κρούσματα κορονοϊού, ο αριθμός όμως θεωρείται ουσιαστικά πλασματικός καθώς αφορά κυρίως δείγματα που ελήφθησαν το περασμένο Σάββατο και δεν αποτυπώνουν την πραγματική επιδημιολογική εικόνα στην περιοχή. «Παραδοσιακά» πλέον κάθε Δευτέρα ο αριθμός των κρουσμάτων είναι μειωμένος διότι γίνονται λιγότερα τεστ κάθε Σάββατο στα εργαστήρια.

«Χρειάζεται μεγάλη προσοχή – Εχουμε δρόμο μπροστά μας

Σήμερα στους θαλάμους αρνητικής πίεσης νοσηλεύονται 4 ασθενείς, στη ΜΕΘ covid 8 ασθενείς και στις δύο κλινικές 48 άτομα.

Στην εφημερία της Κυριακής καταγράφηκε μία αυξημένη πίεση στα ΤΕΠ κυρίως σε «ύποπτα» κρούσματα.

«Παρακολουθούμε τα επιδημιολογικά δεδομένα. Η προσέλευση είναι πιο αυξημένη από προηγούμενες εβδομάδες και αυτό αποτυπώνεται στις νοσηλείες. Τα συμπτώματα που βλέπουμε πλέον στους ασθενείς που νοσηλεύουμε είναι σοβαρότερα, για αυτό και επιμένουμε ότι δεν χρειάζεται εφησυχασμός. Πρέπει να τηρούμε τα μέτρα προστασίας με ευλάβεια και να μην χαλαρώνουμε. Τα στοιχεία που έχουμε στη διάθεσή μας και μελετάμε δείχνουν ότι δεν θα πρέπει να αναμένουμε αποσυμπίεση πριν περάσουν οι επόμενες δύο εβδομάδες», επισήμανε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο διευθυντής των ΤΕΠ και της Ιατρικής Υπηρεσίας Ηλίας Καραμέτος, δίνοντας το στίγμα της πανδημίας στην εβδομάδα που μόλις ξεκίνησε.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου