ΤΟΠΙΚΑ

Στο πλευρό του Νοσοκομείου ο Δήμος Βόλου

στο-πλευρό-του-νοσοκομείου-ο-δήμος-βόλ-635207

Με δωρεά αναγκαίων υλικών, αλλά και παραχώρηση του ΚΑΠΗ Αγίου Βασιλείου, όπου γίνεται αιμοδοσία από δημότες

Το ΚΑΠΗ του Αγίου Βασιλείου, που παραμένει κλειστό για τους ηλικιωμένους, έχει παραχωρήσει προσωρινά ο Δήμος Βόλου στο Νοσοκομείο, προκειμένου να λειτουργεί η Μονάδα Αιμοδοσίας για τους πολίτες, που επιθυμούν να προσφέρουν αίμα.

Με το ξέσπασμα της πανδημίας, προκλήθηκε αίσθημα φόβου και ανασφάλειας στους πολίτες, οι οποίοι απέφευγαν να προσφέρουν αίμα για να μην προσέλθουν στους χώρους του νοσοκομείου.

«Σε ό,τι μας έχει ζητήσει το Νοσοκομείο, έχουμε προσπαθήσει να αντεπεξέλθουμε», ανέφερε στη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, ο πρόεδρος Γιώργος Μουλάς. Το θέμα ήρθε προς συζήτηση με αφορμή την αναμόρφωση του προϋπολογισμού του Δήμου Βόλου για την ένταξη δαπανών για το πρόγραμμα επισιτιστικής βοήθειας αλλά και εξόδων που έγιναν στο πλαίσιο της αντιμετώπισης της πανδημίας.

Σύμφωνα με τον κ. Μουλά, με την έναρξη της πανδημίας ο Δήμος Βόλου κατάφερε να βγάλει από δύσκολη θέση το Νοσοκομείο, που όπως σημείωσε εξέπεμψε S.O.S. όταν εξαντλούνταν τα αποθέματα σε είδη πρώτης ανάγκης. «Ο Δήμος Βόλου είναι πιο ευέλικτος σε σχέση με το Νοσοκομείο που έπρεπε να προχωρήσει σε διαγωνισμό», ανέφερε. «Τα υλικά που μας δώρισε η Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας επίσης δόθηκαν στο Νοσοκομείο για την κάλυψη των αναγκών του», πρόσθεσε.

Η δημοτική σύμβουλος της α’ ελάσσονος μειοψηφίας Αφροδίτη Γραντζού αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες Δήμων ανά τη χώρα που ακύρωσαν χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις προκειμένου να στηρίξουν τα Νοσοκομεία. «Ο Δήμος Βόλου δεν είναι άμοιρος ευθυνών. Όπως και είναι στην ευθύνη του να ενισχύσει και την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας», υποστήριξε, σε αντίθεση με τον επικεφαλής της ΛΑΣ Βόλου, Αποστόλη Ριζόπουλο, ο οποίος υπογράμμισε ότι «το Νοσοκομείο θα πρέπει να χρηματοδοτείται από το κράτος. Ούτε από Δήμους, ούτε από χορηγούς. Δεν είναι επιχείρηση. Οφείλει το κράτος να παρέχει τα απαιτούμενα στο νοσοκομείο για την προστασία της υγείας του βολιώτικου πληθυσμού».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου