ΤΟΠΙΚΑ

Ξεκινούν κινητοποιήσεις οι εκπαιδευτές υποψηφίων οδηγών στον Βόλο

ξεκινούν-κινητοποιήσεις-οι-εκπαιδευ-635141

Ξεκινούν κινητοποιήσεις οι εκπαιδευτές υποψηφίων οδηγών τόσο στη Μαγνησία όσο και πανελλαδικά, διεκδικώντας την επίλυση των συσσωρευμένων οικονομικών προβλημάτων τους, καθώς οι Σχολές Οδηγών δεν λειτουργούν λόγω της πανδημίας.

Τα προβλήματα του κλάδου συζητήθηκαν στην πρόσφατη Γενική Συνέλευση του Σωματείου Εκπαιδευτών Υποψηφίων Οδηγών Ν. Μαγνησίας, όπου λήφθηκε και απόφαση για την έναρξη δυναμικών κινητοποιήσεων.

Τα αιτήματα των εκπαιδευτών αναφέρονται αναλυτικά σε ψήφισμα του εξέδωσαν και αποστέλλεται στους βουλευτές του νομού και στην Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Αναλυτικά του ψήφισμα του Σωματείου:

«Έχοντας βιώσει πρωτόγνωρες καταστάσεις από το 2016 μέχρι σήμερα, και χωρίς ευθύνη του κλάδου των εκπαιδευτών οδήγησης και κυκλοφοριακής αγωγής, με αποκορύφωμα την πολύμηνη αποχή του εξεταστικού προσωπικού των Διευθύνσεων Μεταφορών το έτος 2019 που προκάλεσε την διαφορά τζίρου σε σχέση με το 2020 να είναι θετική και αιτία απόρριψης της συντριπτικής πλειοψηφίας των εκπαιδευτών από τα προγράμματα “Επιστρεπτέα Προκαταβολή” και τα προγράμματα Ενίσχυσης Επιχειρήσεων των Περιφερειών.

Η περίοδος πανδημίας που διανύουμε αφήνει και αυτή τα σημάδια της πάνω στον ταλαιπωρημένο κλάδο μας. Έχοντας λάβει την ενίσχυση των 800 ευρώ (Μάρτιος – Απρίλιος 2020) και την μείωση ενοικίου, ενώ παράλληλα μας ζητείται η εισφορά μας σε όλα τα πάγια έξοδα, ασφαλιστικά ταμεία, δόσεις δανείων, τέλη κυκλοφορίας, ασφαλιστηρίων συμβολαίων κλπ, βρισκόμαστε σε θέση να μην μπορούμε να ανταπεξέλθουμε στα έξοδα διαβίωσης των οικογενειών μας.

Ένα ακόμη πρόβλημα, θα το συναντήσουμε κατά την επαναλειτουργία μας, μετά το πέρας της αναστολής εργασίας. Αυτό θα είναι η αδυναμία των Διευθύνσεων Μεταφορών λόγω έλλειψης προσωπικού, να εξυπηρετήσει τον όγκο των υποψηφίων που θα αιτηθούν να εξεταστούν στο θεωρητικό και πρακτικό μέρος, που σύμφωνα με δημοσιεύματα ξεπερνά τις 50.000 σε αναμονή.

Λαμβάνοντας υπόψιν τα παραπάνω η Γενική Συνέλευση του Σωματείου Εκπαιδευτών Υποψηφίων Οδηγών Νομού Μαγνησίας σας γνωστοποιεί την απόφαση της για συμμετοχή σε δυναμικές, τοπικές και πανελλαδικές κινητοποιήσεις και ζητά:

  • Την παρέμβαση των αρμοδίων για την επίλυση των προβλημάτων, που έφεραν τον κλάδο μας σε καταστροφική τροχιά.
  • Την δημιουργία ειδικής κατηγορίας για τις σχολές οδηγών, στα μελλοντικά προγράμματα Επιχορήγησης Επιχειρήσεων, Επιστρεπτέας Προκαταβολής, κλπ, ΧΩΡΙΣ να αποτελεί κριτήριο ένταξης στο πρόγραμμα η πτώση τζίρου.
  • Την ένταξη μας στο Πρόγραμμα ΕΣΠΑ με τίτλο “ΑΝΑΣΑ 2” που θα υλοποιήσει προσεχώς η Περιφέρεια Θεσσαλίας, ΧΩΡΙΣ να αποτελεί κριτήριο ένταξης μας η πτώση τζίρου.
  • Την δημιουργία μη επιστρεπτέου προγράμματος επιδότησης παγίων εξόδων με σκοπό την βοήθεια ομαλής επανέναρξης μας μετά το πέρας της αναστολής λειτουργίας των επιχειρήσεων μας.
  • Την απαλλαγή των ασφαλιστικών μας εισφορών για τους μήνες στους οποίους βρισκόμαστε σε αναστολή καθώς και την δημιουργία πλάνου 120 δόσεων μέσω του ΚΕΑΟ, για την περίοδο 2019 μέχρι σήμερα.
  • Την παράταση του μέτρου ” Μη καταβολής ενοικίων” για χρονικό διάστημα 3 μηνών, μετά την άρση αναστολής εργασίας των επιχειρήσεων μας.
  • Την μείωση κατά 50% των τελών κυκλοφορίας των εκπαιδευτικών οχημάτων για το έτος 2022.
  • Την απαλλαγή του ΚΑΔ των σχολών οδηγών από τον φόρο εισοδήματος και το τέλος επιτηδεύματος.
  • Την αναδρομική απόδοση επιδόματος ειδικού σκοπού 800 ευρώ ή επιδόματος ανεργίας για κάθε ιδιοκτήτη ή μέτοχο εταιρείας σχολής οδηγών και όχι ανά επιχειρηση, για το διάστημα αναστολής λειτουργίας μας.
  • Την επιδότηση ενοικίου πρώτης κατοικίας για τους ιδιοκτήτες και υπαλλήλους των σχολών οδηγών
  • Την ελάφρυνση των δανειακών υποχρεώσεων των εκπαιδευτών οδήγησης και κυκλοφοριακής αγωγής που δεν θα συμπεριληφθούν στο πρόγραμμα Γέφυρα 2.
  • Την μέριμνα για εκπαίδευση και πιστοποίηση, καθώς και εφοδιασμό των Διευθύνσεων Μεταφορών με Εξεταστικό Προσωπικό.
  • Να δοθεί προτεραιότητα στην εκδίκαση των υποθέσεων διαφθοράς κυκλωμάτων, σχετικών με την έκδοση αδειών οδήγησης, της τελευταίας πενταετίας, θεωρώντας πως βοηθούν στην εξυγίανση του κλάδου μας, την διαφάνεια, την αξιοκρατική εξυπηρέτηση των πολιτών και προάγουν το αίσθημα ευθύνης στο ζήτημα της οδικής ασφάλειας και της προστασίας του πολίτη.

Ευελπιστούμε στην θετική σας ανταπόκριση, στην δυναμική σας στήριξη και στην επίλυση των προβλημάτων μας άμεσα”.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου