ΤΟΠΙΚΑ

Ο Ταχυδρόμος χτυπάει πάντα … 2 φορές

ο-ταχυδρόμος-χτυπάει-πάντα-2-φορές-851206

Το σλόγκαν
Το σλόγκαν των ημερών. Μια γυναίκα μπορεί, να σου αλλάξει τη ζωή σου μπορεί…
Α.Τ.

Το καρμπόν
Ποια ήταν η λέξη που άκουγες το πρωί της Τρίτης στους διαδρόμους της Νομαρχίας;
– Φέρε γρήγορα το καρμπόν…
Α.Τ.

Βραδιά
Ταάμπιονς Λίγκ
Θεαματικότητες… Τσάμπιονς Λίγκ κατέγραψε στο τοπικό δημοσιογραφικό κόσμο η εκπομπή του Τριανταφυλλόπουλου, το βράδυ της περασμένης Δευτέρας. Γι΄ αυτό την επομένη, ανήμερα της απεργίας του κλάδου, οι περισσότεροι δεν μπορούσαμε να πάρουμε τα πόδια μας…
Α.Τ.

Ρε μπαγάσα …
Ρε μπαγάσα , τα είπες πάλι τα ψεματάκια σου στη χθεσινή τηλεοπτική εκπομπή.
Κυρίως σ΄ ότι αφορά την αποκοπή της δήλωσής σου ότι «είναι δυνατόν να μην γνώριζε ο Γιάννης Πρίντζος τι υπέγραφε»; Που να γνωρίζει ο άνθρωπος ότι είχε ένα φίδι στον κόρφο του. Τα « καπετανάτα « που γράφαμε όλα τα προηγούμενα χρόνια και που ο πρώην Νομάρχης θεωρούσε ότ το κάναμε για αντιπολιτευτικούς λόγους . Λες και είχαμε κανένα προσωπικό συμφέρον .
Αμ το άλλο που είπε ο πρώην ότι και σήμερα « Παπατόλιας και Οικονόμου συνεχίζουν να κάνουν ότι έκανα και εγώ». Προφανώς ήθελε να πει ότι συνεχίζεται να υλοποιείται η απόφαση που ο ίδιος υπέγραψε πέρυσι»
Α.Τ.

Μπορούσε με φανερή
Στη δύναμη της συνήθειας απέδωσε ο νομάρχης Μαγνησίας τη χρήση κρυφής κάμερας από δημοσιογράφο της εκπομπής «Κίτρινος Τύπος», όταν η διευθύντρια Πολεοδομίας Κλαίρη Παιδοπούλου κλήθηκε για να δώσει διευκρινίσεις για τους λόγους που η υπηρεσία προχώρησε σε δεύτερη αυτοψία στο συγκρότημα της Κάτω Γατζέας.
Όπως είπε, καμιά φορά δεν χρειάζεται η χρήση κρυφής κάμερας, όταν μπορεί να χρησιμοποιηθεί φανερή.
Β.Σ.

Ενώπιον όλων…
Η εικόνα της διευθύντριας της Πολεοδομίας της ΝΑΜ να ενημερώνει τον πολιτικό της προϊστάμενο μπροστά σε τρίτους και εν συνεχεία …ενώπιον όλης της χώρας μέσω του «Κίτρινου Τύπου» σχολιάστηκε ποικιλοτρόπως. Ο νομάρχης, ωστόσο, απάντησε ότι η νέα νομαρχιακή αρχή έχει μάθει να λειτουργεί σε καθεστώς πλήρους διαφάνειας και γι’ αυτό το λόγο κλήθηκε η διευθύντρια να ενημερώσει ανοιχτά, μπροστά σε δημοσιογράφους της εκπομπής του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου.
Β.Σ.

Στα όπλα
Δεν καταθέτουν τα όπλα οι μηχανικοί αναφορικά με την αντίθεσή τους στην ενοποίηση του ταμείου τους, το Τ.Σ.Μ.Ε.Δ.Ε. Όπως ανέφεραν οι πρόεδροι της Δ.Ε. και της Αντιπροσωπείας του Τ.Ε.Ε. Μαγνησίας κ.κ. Αναγνώστου και Μπακλατσή, όπως και ο πρόεδρος της ΕΜΔΥΔΑΣ κ. Βλαχάβας, οι μηχανικοί δεν θα σταματήσουν τις κινητοποιήσεις, αν δεν σταματήσουν τα όποια σχέδια της κυβέρνησης.
Δ.Χ.

Ενημέρωση
Την Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου θα βρίσκεται στο Τ.Ε.Ε. Μαγνησίας ο πρόεδρος του ΤΣΜΕΔΕ κ. Στέλιος Διαμαντίδης, σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί για το ασφαλιστικό. Ο πρόεδρος αναμένεται να δώσει πολλές απαντήσεις στα δεκάδες ερωτήματα των μηχανικών.
Δ.Χ.

Διαθέτει
ψυχραιμία
Τέρας ψυχραιμίας πρέπει να είναι ο πρώην αντινομάρχης Κώστας Γκαβόπουλος. Στο καπάκι αμέσως μετά την εκπομπή του Τριανταφυλλόπουλου βγήκε στην τηλεόραση, στην εκπομπή του Σωτήρη Πολύζου, και ανέπτυξε τις θέσεις του. Τη μέρα της απεργίας των δημοσιογράφων, δηλαδή την επομένη της εκπομπής, τα έπινε με μεγάλη συντροφιά σε κεντρικό ουζερί της παραλίας. Άλλος ο Ταρζάν κι άλλοι τις ταρζανιές.
Χ.Μ

Ανυποχώρητοι
οι μηχανικοί
Καμία από τις δύο προτάσεις της κυβέρνησης για τη συγχώνευση των ασφαλιστικών ταμείων δεν δέχονται οι μηχανικοί. Όπως έλεγε χθες ο πρόεδρος του Τ.Ε.Ε. Μαγνησίας Σωκράτης Αναγνώστου, δεν πρόκειται να περάσει ούτε η συγχώνευση του ΤΣΜΕΔΕ ούτε η αφαίρεση του 10% του αποθεματικού του για να ενισχυθούν ελλειμματικά ταμεία. Κατά συνέπεια οι μηχανικοί δεν έχουν κανένα αντικείμενο διαλόγου. Ο διάλογος θα γίνει μάλλον στην άσφαλτο, για την οποία γνωρίζουν καλύτερα οι μηχανικοί.
Χ.Μ

Αυτή είναι
συμμετοχή
Είναι ο κλάδος των δημοσιογράφων και γενικότερα των εργαζομένων στα μέσα ενημέρωσης ίσως ο μοναδικός στη χώρα που έχει προσδώσει πραγματικό νόημα στην έννοια απεργία. Στην προχθεσινή απεργιακή κινητοποίηση του κλάδου η συμμετοχή ήταν 100%. Χωρίς να θέλουμε να ευλογήσουμε τα γένια μας, αν και οι υπόλοιποι κλάδοι εργαζομένων είχαν τέτοια συμμετοχή, σε διαφορετική βάση θα γινόταν ο λεγόμενος κοινωνικός διάλογος.
Χ.Μ

Διαψεύδουν
τις φήμες
Εντονες φήμες διέτρεξαν χθες ολόκληρη την χώρα για επιδείνωση της υγείας του Αρχιεπισκόπου κ. Χριστόδουλου. Σε επικοινωνία μας με τον Μητροπολίτη Βρεσθένης κ. Θεόκλητο αποκομίσαμε διαφορετική εντύπωση. Πρόκειται για τις συνηθισμένες μεταπτώσεις της υγείας του εξαιτίας της θεραπευτικής αγωγής, μας είπε ο κ. Θεόκλητος, που μόλις πριν λίγο είχε μιλήσει με τους θεράποντες γιατρούς. Είναι πάντως εμφανές ότι ο Αρχιεπίσκοπος περνάει δύσκολες μέρες.
Χ.Μ

Όπως και
να έχει
Δεν αιφνιδιάστηκε η Αλέκα Παπαρήγα από την ερώτηση που αφορούσε τις εξελίξεις στην ηγεσία του Περισσού αφού τις δύο τελευταίες εβδομάδες πληθαίνουν τα δημοσιεύματα του αθηναικού τύπου.
Επιχείρησε ωστόσο να τα υποβαθμίσει υπογραμμίζοντας ότι ενδεχόμενες αλλαγές δεν θα σημάνουν και αλλαγή πολιτικής αφενός και αφετέρου θα αποφασιστούν από συλλογικά όργανα. Όπερ σημαίνει ότι ο κουμουνιστής θα εργαστεί από όποια θέση και εάν αποφασίσει το κόμμα. Όσο ψηλά και να βρίσκεται στην ιεραρχία.
Β.Κ

Αδιαχώρητο
Πάντως στην εκδήλωση του ΚΚΕ στο ΤΕΕ Μαγνησίας μέσα και έξω από την αίθουσα επικράτησε το αδιαχώρητο . Δεν έρχεται άλλωστε και καθε μέρα η Γενική Γραμματέας του κόμματος και ήταν φυσικό μικροί και μεγάλοι να βρίσκονται εκεί.
Στο ακροατήριο και ο πρώην δήμαρχος Νέας Ιωνίας κ. Στέφανος Φούσκης ενώ αισθητή η παρουσία νεολαίας και αυτό δεν είναι τυχαίο αφού και στις τελευταίες εκλογές το ΚΚΕ στηρίχθηκε από τους νεολαίους σε ένα σημαντικό ποσοστό.
Β.Κ

Κλιμάκιο
Ο Φώτης Αγαδάκος εκτός απρόοπτου θα είναι επικεφαλής του κλιμακίου της ΓΣΕΕ που θα βρεθεί αύριο στο Βόλο για τη σύσκεψη για το Ασφαλιστικό.
Αρχικά είχε γραφτεί ότι θα μεταβεί στο ΕΚΒ ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος ωστόσο οι υποχρεώσεις στην Αθήνα αλλά και εν όψει της 12ης Δεκεμβρίου, κρίθηκε σκόπιμο να “μοιραστούν” οι περιοδείες.
Το ζητούμενο πλέον είναι η συμμετοχή των σωματείων στη σύσκεψη και πολύ δε περισσότερο η επιτυχία της απεργίας στις 12 Δεκεμβρίου.
Β.Κ
Γεύμα εργασίας

Γεύμα εργασίας είχε χθες κυβερνητική αντιπροσωπεία με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Τάσο Παπαδόπουλο και τον Κύπριο Υπουργό Εσωτερικών.
Από την πλευρά της κυβέρνησης συμμετείχαν στο γεύμα ο Υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος, οι Υφυπουργοί Θανάσης Νάκος και Χρήστος Ζώης και ο πρώην Υπουργός Εξωτερικών Πέτρος Μολυβιάτης.
Το γεύμα ανάμεσα στις δύο πλευρές πραγματοποιήθηκε σε φιλικό και εγκάρδιο κλίμα, ενώ ο συντοπίτης μας πολιτικός δέχθηκε πρόσκληση να επισκεφθεί την Κύπρο. Η πρόσκληση ήταν για την Κυριακή, αλλά ο κ. Νάκος υποσχέθηκε να πραγματοποιήσει την επίσκεψη αρχές του νέου χρόνου, καθώς λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων, δεν μπορεί να μεταβεί στην Κύπρο αυτήν την εβδομάδα.

Η φυσιογνωμία
Βόλου – Νέας Ιωνίας
Από την εκδήλωση της Δευτέρας στο Δημαρχείο του Βόλου με ομιλητή το Μιχάλη Χαραλαμπίδη και τη δήλωση του τελευταίου για το Βόλο και τη Νέα Ιωνία. Αντιγράφουμε τη δήλωσή του αυτούσια:
«Λίγα μέρη στον κόσμο έχουν την ομορφιά του φυσικού τοπίου του Παγασητικού και του Πηλίου. Αυτή όμως η θεαματική φυσική ομορφιά, συνδεδεμένη με την πυκνότητα της ιστορίας, δεν προεκτείνεται αρμονικά στο αρχιτεκτονικό τοπίο του Βόλου και της Νέας Ιωνίας. Εκεί η γενετική αλλοίωση είναι μεγάλη. Είναι πρώην Βόλος. Όπως και στην Νέα Ιωνία δεν διακρίνουμε κάτι από την μεγάλη Ιωνική κληρονομιά. Το κέντρο του Βόλου, το σαλόνι του, δεν έλκει. Η Νέα Ιωνία στερείται κέντρου.
Στην Θεσσαλία μπορούμε να έχουμε μία νέα πόλη στον Αγιόκαμπο. Είναι χρόνια που το πρότεινα. Έπρεπε και πρέπει επίσης να εφαρμοσθεί σύντομα μια πολιτική επαναθεμελίωσης του ενιαίου πολεοδομικού συγκροτήματος Βόλου – Νέας Ιωνίας, ώστε αυτό να πάρει την μορφή της πόλης. Γράφω στο βιβλίο μου για αυτά.
Η ιστορική πόλη της Δημητριάδος είναι μια μεγάλη κληρονομιά για εσάς και πολύ επίκαιρη παγκοσμίως. Αυτό το όνομα μπορεί να έχει ο ενιαίος Δήμος Βόλου, Νέας Ιωνίας. Θα είναι μία καλή αφετηρία για την ανάκτηση της φυσιογνωμίας της περιοχής, η οποία χάνει διαρκώς αντί να ανακτά την ταυτότητα, την ψυχή, το πνεύμα της.
Είστε ήδη στον δρόμο δεν θα έλεγα κλώνος του ψευτο Αθηναϊκού λεκανοπεδίου, του Λουτρακίου ή της Λούτσας. Ο δρόμος της αφιλοκαλίας είναι ο δρόμος της υποανάπτυξης».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου