ΤΟΠΙΚΑ

Αγώνες με ήττες και νίκες στα 20 χρόνια της Περιβαλλοντικής Πρωτοβουλίας

αγώνες-με-ήττες-και-νίκες-στα-20-χρόνια-τ-634319

«Αγώνες με ήττες και νίκες». Μέσα σε αυτές τις λέξεις έκλεισε τον απολογισμό για τα 20 χρόνια δράσης της Περιβαλλοντικής Πρωτοβουλίας Μαγνησίας, ο εκ των ιδρυτών της οργάνωσης, Κώστας Βολιώτης, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε χθες, με αφορμή τα 20ά γενέθλια της Π.Π.Μ.

Σύμφωνα με τον κ. Βολιώτη, θα χρειάζονταν μέρες ολόκληρες για να περιγράψει κανείς την πλούσια δράση της Περιβαλλοντικής Πρωτοβουλίας Μαγνησίας. Από τις σημαντικότερες όμως παρεμβάσεις που θεωρούνται και «νίκες» του περιβαλλοντικού κινήματος είτε σε επίπεδο επίλυσης είτε σε επίπεδο ανάδειξης προβλημάτων, θεωρούνται οι παρεμβάσεις για την προστασία των δασών, την προστασία του Παγασητικού Κόλπου ως πηγή ζωής, του Πηλίου από το φαινόμενο των οριζόντιων πολυκατοικιών. «Δίνουμε διαρκή αγώνα για την προστασία του αστικού πρασίνου, για την ανακύκλωση αλλά και για την ατμοσφαιρική ρύπανση, φαινόμενο που έρχεται στο προσκήνιο ιδίως τη χειμερινή περίοδο», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βολιώτης.

Ο ίδιος υπογράμμισε ότι εκτός από την ατμόσφαιρα, μείζον θέμα συνιστά η κατάσταση των δρόμων και το κυκλοφοριακό πρόβλημα αλλά και η εγκατάλειψη που υφίστανται πάρκα και πλατείες μέσα στην πόλη.

Στη γενέθλια εκδήλωση προβλήθηκε βίντεο με την 20χρονη πορεία της Περιβαλλοντικής Πρωτοβουλίας Μαγνησίας αλλά και βίντεο –σοκ για τις επιπτώσεις που έχει στο θαλάσσιο περιβάλλον το πλαστικό. Το θέμα είχε αναδειχθεί και σε πρόσφατο συνέδριο του ΠΑΝΔΟΙΚΟ που έχει έδρα το Βόλο. Στο βίντεο απεικονίζεται η εικόνα μια φάλαινας που πέθανε επειδή δεν μπορούσε να φάει: το στομάχι της είχε «φράξει» από πλαστικές σακούλες!

«Τα πλαστικά συνιστούν μεγάλο και σοβαρό πρόβλημα όχι μόνο για κλειστές θάλασσες, αλλά σε παγκόσμιο επίπεδο», υπογράμμισε ο κ. Βολιώτης.

Στην εκδήλωση μηνύματα για τα γενέθλια της Π.Π.Μ. έστειλαν μεταξύ άλλων ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειεας Γ. Σταθάκης, ο γ.γ. του Υπυργείου Εσωτερικών, Κ. Πουλάκης, ο Βουλευτής Μαγνησίας, Αλ. Μεϊκόπουλος, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κ. Αγοραστός και η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας, Δωροθέα Κολυνδρίνη, υψηλόβαθμο στέλεχος της Ε.Ε., ο κ. Γ. Κρεμλής, η πρόεδρος της επιτροπής περιβάλλοντος της Βουλής, Κατερίνα Ιγγλέζη, η πρόεδρος του επιμελητηρίου περιβάλλοντος, Μαρία Καραμανόφ, η διευθύντρια της ΕΚΒΥ(ελληνικό κέντρο βιοτόπων –υδροτόπων), Μαρία Κατσακιώρη, εκ μέρους της οικολογικής ομάδας Βέροιας, ο κ. Ν. Ασλάνογλου, η οικολογική κίνηση Πάτρας.

Σημειώνεται ότι 20 χρόνια συμπλήρωσε και η εφημερίδα ΟΙΚΟ-ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ που είναι η μοναδική οικολογική εφημερίδα με πανελλαδική κυκλοφορία. Στηρίζεται στην εθελοντική συνεισφορά όλων των συντελεστών της έκδοσης. Η θεματολογία της αναφέρεται σε ελληνικά και διεθνή οικολογικά θέματα, σε θέματα που αφορούν στη φύση και την πανίδα, χωρίς να αρνείται πολιτικά σχόλια με τον ευρύ τους χαρακτήρα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου