ΤΟΠΙΚΑ

Νέες εσοχές στους δρόμους με τις κορύνες

νέες-εσοχές-στους-δρόμους-με-τις-κορύν-851206

Η κατασκευή των εσοχών στους δρόμους που έχουν τοποθετηθεί κορύνες θα απασχολήσει τη συνεδρίαση της Επιτροπής Κυκλοφοριακών Θεμάτων του Δήμου Βόλου την ερχόμενη Τρίτη.
Σύμφωνα με τη μελέτη προβλέπεται η κατασκευή 14 εσοχών στην οδό Κ. Καρτάλη, από την οδό Αλεξάνδρας μέχρι και την Αναλήψεως, στο τμήμα της δηλαδή όπου έχουν τοποθετηθεί οι κορύνες, οι εργασίες της οποίας έχουν ήδη ξεκινήσει σε αρκετά σημεία και έχουν ολοκληρωθεί όπως και στην Γρ. Λαμπράκη όπου έχουν κατασκευαστεί τρεις στο ρεύμα εξόδου (δύο στην πλατεία όπου βρίσκεται και ο σταθμός μέτρησης της ρύπανσης και μία λίγο πριν τα φανάρια στην έξοδο πριν την Λαρίσης) και άλλες δύο, στο ρεύμα εισόδου. Απομένουν να κατασκευαστούν πέντε ακόμη εσοχές.
Στη συνεδρίαση της Επιτροπής εξάλλου έρχεται προς συζήτηση το αίτημα κατοίκων της Ι. Τζάνου να μην ισχύσει η αντιδρόμηση που έχει αποφασιστεί, για την μετατροπή της οδού σε άνοδο, κάτι που επίσης αναμένεται να απορριφθεί, αφού όπως είπε ο κ. Σκυργιάννης η απόφαση για το πλαίσιο των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων στην συνοικία του Αγ. Κωνσταντίνου έχει ήδη ληφθεί.
Εξάλλου θα συζητηθεί η πρόταση του Συλλόγου Γονέων του 10ου Δημοτικού Σχολείου Βόλου για τοποθέτηση τρίτου σχολικού τροχονόμου και μελέτη φωτεινής σηματοδότησης στη διασταύρωση των οδών Κύπρου και Εθν. Αντιστάσεως. Σύμφωνα με τον κ. Σκυργιάννη, η επιτροπή αναμένεται να γνωμοδοτήσει θετικά όσον αφορά στον Σχολικό Τροχονόμο, ενώ φαίνεται να υπάρχουν ενστάσεις για τη λειτουργία φωτεινού σηματοδότη στο συγκεκριμένο σημείο.
Ακόμη στην Επιτροπή θα έρθει προς συζήτηση το αίτημα κατοίκων της Ι. Τζάννου να μην ισχύσει η αντιδρόμηση που έχει αποφασιστεί, για την μετατροπή της οδού σε άνοδο, κάτι που επίσης αναμένεται να απορριφθεί αφού, όπως είπε ο κ. Σκυργιάννης, η απόφαση για το πλαίσιο των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων στην συνοικία του Αγ. Κωνσταντίνου έχει ήδη ληφθεί.
Τέλος, αναμένεται να υπάρξει γνωμοδότηση για τον καθορισμό και τη διαγράμμιση διαβάσεων πεζών στην οδό Ιάσονος με Κουμουνδούρου («Αχίλλειο») και στον αμφίδρομο παραλιακό δρόμο απέναντι από το Δημαρχείο του Βόλου, για το περιορισμό των θέσεων στάθμευσης που έχουν παραχωρηθεί σε ιδιωτικές επιχειρήσεις ενοικίασης αυτοκινήτων από δύο σε μία ανά επιχείρηση, μεταξύ Αργοναυτών και Ιάσονος και μεταξύ Ιάσονος και Δημητριάδος, καθώς αίτημα για τοποθέτηση πλαστικών οριοδεικτών μπροστά από πάρκινγκ πολυκατοικιών.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου