ΤΟΠΙΚΑ

Βέλη κατά Μαγγίνα από την ΔΑΚΕ

βέλη-κατά-μαγγίνα-από-την-δακε-851206

Σε αγωνιστικό συναγερμό εν όψει της απεργιακής κινητοποίησης της 12ης Δεκεμβρίου τίθενται εργαζόμενοι και συνδικάτα, προκειμένου να αποτρέψουν τις αλλαγές στο ασφαλιστικό.
Στη χθεσινή πανθεσσαλικού χαρακτήρα σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο ΕΚΒ με τη συμμετοχή εκπροσώπων Εργατικών Κέντρων από τη Θεσσαλία, την Ευρυτανία και την Κεντρική Ελλάδα, σύσσωμες όλες οι παρατάξεις κατήγγειλαν την τακτική της Κυβέρνησης και προειδοποίησαν για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων μετά τις 12 Δεκεμβρίου.
“Η Συνομοσπονδία, εκτός από την προκήρυξη της 24ωρης απεργίας, έχει αποφασίσει πανελλαδική εξόρμηση και περιφερειακές συναντήσεις για ενημέρωση και καλύτερο συντονισμό των κινητοποιήσεων. Δηλώνουμε ότι εάν και εφόσον η κυβέρνηση εμμείνει στις αντασφαλιστικές της προθέσεις, θα υπάρξει κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, έτσι ώστε να ανατραπεί κάθε απόπειρα συρρίκνωσης των ασφαλιστικών δικαιωμάτων» υπογράμμισε χθες ο αναπληρωτής Γραμματέας της ΓΣΕΕ Μανόλης Κοντοπάνος, δίνοντας το στίγμα και αποδοκιμάζοντας την τακτική του υπουργού Απασχόλησης. Ο κ. Κοντοπάνος έκανε λόγο “για κυβερνητικό μονόλογο στη Βουλή” και επέμεινε στις προτάσεις που έχει καταθέσει το συνδικαλιστικό κίνημα για τη χρηματοδότηση του συστήματος με τις εξειδικευμένες ενότητές της, όπως εξόφληση των υποχρεώσεων του κράτους, καταπολέμησης της εισφοροδιαφυγής, αναζήτηση και εντοπισμό νέων πόρων για την αποκατάσταση του αποθεματικού του συστήματος.
“Η Κυβέρνηση οφείλει να τηρήσει τα τρία «δεν» που προεκλογικά δεσμεύτηκε ο πρωθυπουργός, τόνισε από την πλευρά του ο Φώτης Αγαδάκος, μέλος της εκτελεστικής Επιτροπής της ΓΣΕΕ εκ μέρους της ΔΑΚΕ.
Ο κ. Αγαδάκος παραδέχτηκε ότι οι κυβερνητικοί χειρισμοί μέχρι τώρα κινούνται σε λάθος κατεύθυνση, γι’ αυτό και δεν υπάρχει κοινωνική συναίνεση και επέκρινε τον Υπουργό Απασχόλησης κ. Μαγγίνα ότι “επιχειρεί να θολώσει τα νερά” με τη διφορούμενη ατζέντα των αλλαγών που προαναγγέλλει.
Ο κ. Αγαδάκος εξέφρασε την πλήρη αντίθεσή του και για τη συζήτηση που γίνεται για τα Βαρέα Ανθυγιεινά, υποστηρίζοντας ότι λειτουργεί αφαιρετικά η λογική απένταξης ειδικοτήτων από τα ΒΑΕ, όταν τα τελευταία 20 χρόνια δεν έχει γίνει καμία ένταξη νέας ειδικότητας, ενώ επίσης εμφανίστηκε κάθετος με την απόπειρα ενοποίησης ελλειμματικών ταμείων στα εύρωστα υπογραμμίζοντας με νόημα ”ότι δεν μπορεί να σωθούν κάποια ταμεία για να καταστραφούν κάποια άλλα”.
Υπέρ της κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων τάχθηκαν και τα υπόλοιπα μέλη του κλιμακίου της ΓΣΕΕ που βρέθηκαν χθες στο Βόλο, ενώ ο πρόεδρος του ΕΚΒ Ηλίας Τασσιός στην έναρξη των εργασιών της πανθεσσαλικής σύσκεψης κάλεσε τους εργαζόμενους και τα συνδικάτα σε επαγρύπνηση και αγωνιστική ετοιμότητα.
Ο κ. Τασσιός χαρακτήρισε “μονόδρομο” τις κινητοποιήσεις και κατηγόρησε την Κυβέρνηση ότι έχει την αποκλειστική ευθύνη για τη ρήξη μεταξύ των δύο πλευρών.
“Οι εργαζόμενοι δεν είναι διατεθειμένοι να δεχθούν καμία εις βάρος τους ρύθμιση, χωρίς αντίσταση που υστερεί σε σχεδιασμό, χωρίς μελέτες, χωρίς μέλλον, χωρίς προοπτική, ένα θνησιγενές σχέδιο που δεν αντιμετωπίζει την ουσία του προβλήματος, που είναι το όργιο της εισφοροδιαφυγής κ.α”
Στη σύσκεψη μεταξύ άλλων παραβρέθηκαν τα Εργατικά Κέντρα Καρδίτσας, Καλαμπάκας, Φαρσάλων, Λάρισας, Τρικάλων, Φθιώτιδας και Ευρυτανίας.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου