ΤΟΠΙΚΑ

Ηρθαν στα χέρια μαθητές και γονείς

ηρθαν-στα-χέρια-μαθητές-και-γονείς-851206

Σοβαρά επεισόδια νωρίς το πρωί χθες μπροστά από το «λουκέτο» κατάληψης του Παγκύπριου Διδακτηρίου, όταν γονείς εκτός εαυτού φέρεται ότι επιτέθηκαν εναντίον μαθητών.

Ομάδα γονέων συγκεντρώθηκε έξω από το σχολείο, σε μια προσπάθεια να δώσει τέλος στην κατάληψη του διδακτηρίου του 1ου Γυμνασίου και του 1ου Λυκείου Βόλου που ξεκίνησε πριν από ένα μήνα.
Ορισμένοι έχασαν την ψυχραιμία τους και δεν δίστασαν να σπάσουν την κλειδαριά της εισόδου, να απωθήσουν τους μαθητές που αντιστέκονταν πίσω από την καγκελόπορτα και να εισέλθουν στον αύλειο χώρο.
Μέσα στις σκηνές πανικού που επικράτησαν, μαθητές κατήγγειλαν ότι δέχθηκαν και χειροδικία από «οργισμένους γονείς».
Οι δύο πλευρές των γονέων από τη μία και των μαθητών από την άλλη βρίσκονταν αντιμέτωπες για αρκετή ώρα. Οι δεκάδες μαθητές πίσω από την κλειδωμένη σχολική είσοδο αντιδρούσαν έντονα στην προειδοποίηση των γονέων ότι θα σπάσουν το λουκέτο και δημιούργησαν μπροστά τους ανθρώπινη «αλυσίδα» για να αποτρέψουν την εξέλιξη.
Οι γονείς που είχαν συγκεντρωθεί φαίνεται ότι επέλεξαν το επόμενο βήμα τους απέναντι στους μαθητές του Γυμνασίου να είναι η επίθεση…
Κάποιοι έσπασαν το λουκέτο και άλλοι προσπαθούσαν να απωθήσουν από την πόρτα τους μαθητές. Ένας από τους γονείς, δίνοντας «μαθήματα ψυχραιμίας» στους ανήλικους μαθητές, δεν δίστασε να αρπάξει από τα χέρια της φωτορεπόρτερ του «Ταχυδρόμου» τη φωτογραφική μηχανή και να την σπάσει…
Ευτυχώς οι ψυχραιμότεροι, που ήταν οι καθηγητές, απέτρεψαν τα χειρότερα, ενώ στο σχολείο έσπευσε ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ο οποίος αργότερα συναντήθηκε με το 15μελες μαθητικό συμβούλιο. Μετά από συζήτηση οι μαθητές διαβεβαίωσαν τον διευθυντή ότι από την Δευτέρα θα επιστρέψουν στα μαθήματά τους.
Από την πλευρά του ο πρόεδρος του συλλόγου γονέων του 1ου Γυμνασίου Βόλου Μ. Γαϊτανάς απέδωσε το σπάσιμο της αλυσίδας και την είσοδο γονέων στο προαύλιο του σχολείου στην έκρηξή τους. «Προσπαθήσαμε –είπε- με πολλούς τρόπους τις προηγούμενες ημέρες να σταματήσει η κατάληψη και το σχολείο να λειτουργήσει κανονικά».
Για τα περιστατικά χειροδικίας που κατήγγειλαν μαθητές, ο κ. Γαϊτανάς υποστήριξε ότι πρόκειται για υπερβολές και προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων.
Ο ίδιος κατήγγειλε επίσης σημαντικές φθορές στο σχολείο (σπασμένα θρανία, τζάμια, έπιπλα κ.α.), ενώ ισχυρίστηκε ότι «έξι-επτά μαθητές είναι εκείνοι που προσπαθούν να κρατήσουν το σχολείο κλειστό».
Χθες οκτώ ήταν τα σχολεία τα οποία τελούσαν υπό κατάληψη: τα Γυμνάσια Ιωλκού και Τσαγκαράδας, τα Λύκεια 1ο, 2ο, 5ο και Εσπερινό Βόλου και τα 1ο και 3ο ΕΠΑΛ Βόλου.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου