ΤΟΠΙΚΑ

Ο Ταχυδρόμος χτυπάει πάντα … 2 φορές

ο-ταχυδρόμος-χτυπάει-πάντα-2-φορές-851206

Κατοστάρι…
Προχθές Κυριακή ο δήμαρχος Βόλου το μεσημέρι συμμετείχε στον εκπαιδευτικό πλου των κωπηλατών της Αργούς. Μάλιστα συμμετείχε και ο ίδιος στο πλήρωμα, κωπηλατώντας μέχρι τα Πλατανίδια, όπου μετά η «αποστολή» μαζί και με το δήμαρχο Αρτέμιδας κ. Αλεξόπουλο παρακάθισε σε γεύμα.
Από νωρίς το πρωί ο δήμαρχος μαζί με τον αντιδήμαρχο Βαγγέλη Καπούλα περιόδευσε σε διάφορους χώρους πρασίνου που διαμορφώνονται σε συνοικίες αλλά και μέσα στην πόλη, όπως στην εμπορική αγορά της Ερμού αλλά και στις νησίδες που γίνονται κατά μήκος της Λαμπράκη. Όλη τη μέρα στο τρέξιμο δηλαδή και το βράδυ στην πρεμιέρα της παράστασης του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κανονικό κατοστάρι…

“Επισκέπτης” από
τα παλιά
Ο πρώην περιφερειάρχης Θεσσαλίας Γιάννης Καρατζιώτης βρέθηκε προχθές μαζί με τη σύζυγό του στο Βόλο. Εθεάθη με φίλους στο Δημοτικό Θέατρο και καταχειροκρότησε μαζί με όλους τον γιο του, που είναι ηθοποιός και παίζει στην παράσταση “Ο Εμπορος της Βενετίας” το ρόλο του Λορέτζου και μάλιστα με επιτυχία. Ο κ. Καρατζιώτης δικαίως καμάρωνε για τον υιό, ωστόσο τόσο στο διάλειμμα, όσο και στο τέλος της παράστασης, βρήκε την ευκαιρία να μιλήσει και με πολλούς από τους φίλους που έκανε το διάστημα που βρέθηκε ως περιφερειάρχης στη Θεσσαλία. Πάντα προσιτός, εύχαρις και ενημερωμένος… ο γενικός, πιο χαλαρός βέβαια από την εποχή που βρίσκονταν στο τιμόνι της Περιφέρειας.
Β.Κ

Πρόβα τζενεράλε
Ο Χρήστος Πολυζωγόπουλος, όπως λένε καθ υπερβολήν αρκετά στελέχη, λύνει και δένει πλέον στην Χαριλάου Τρικούπη. Είναι ο άνθρωπος που έχει αναλάβει τον συντονισμό και την οργάνωση του προσυνεδριακού διαλόγου. Κατά πολλούς πρόκειται για το πρώτο δείγμα του περιεχομένου της συμφωνίας με τον κ. Παπανδρέου. Λόγω της διαπιστωμένης αποδιοργάνωσης του κομματικού μηχανισμού, η ανάθεση ενός τέτοιου ρόλου σε έναν βετεράνο συνδικαλιστή προσφέρει στον πρόεδρο του ΠαΣοΚ την απόλυτη σχεδόν κυριαρχία στο κόμμα και αποτελεί “πρόβα τζενεράλε” για τη θέση του γραμματέα.
Β.Κ

Θερμοκέφαλοι
Πάντως όσοι έσπευσαν να αποδοκιμάσουν τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ στο συνέδριο της ΑΔΕΔΥ, προφανώς δεν έχουν ακόμη κατανοήσει ότι παίζουν το παιχνίδι της κυβέρνησης. Αφενός η αντιπολίτευση δεν είναι “παιχνιδάκι” και αφετέρου δεν μπορεί κανείς εκστομίζοντας τα όποια απαξιωτικά συνθήματα να λειτουργεί ως βαλβίδα εκτόνωσης μίας κυβερνητικής πολιτικής, που δεδομένα προκαλεί μεγάλα κοινωνικά αδιέξοδα. Αυτό πέρασε από το μυαλό κανενός από τους θερμοκέφαλους που την προηγούμενη Πέμπτη αποδοκίμαζαν το Γιώργο Παπανδρέου;
Β.Κ

Αγάντα
Αγάντα παιδιά και πλησιάζουμε στο 13ο μισθό. Θα μου πείτε, ποιος θα τον καταλάβει με τόσες υποχρεώσεις… και δίκιο θα έχετε στον συλλογισμό σας. Όμως κάπως η διάθεση φτιάχνει. Για όσους τουλάχιστον θα έχουν να περιμένουν αυτό το 13ο μισθό, διότι υπάρχουν και πολλοί άλλοι που δεν έχουν να περιμένουν τίποτα. Σε αυτό το σκηνικό, τα πρώτα φώτα άναψαν, οι βιτρίνες στολισμένες περιμένουν τους καταναλωτές και οι τιμές θα πάρουν πάλι την ανηφόρα… διότι η αγορά θα πρέπει να ρεφάρει.
Και μετά άντε να ακούς το Μητσοτάκη να σου λέει ότι οι αλλαγές στο ασφαλιστικό είναι επιβεβλημένες. Και η μάνα μου εάν είχε εξασφαλισμένη σύνταξη 10.000 ευρώ, όπως ο επίτιμος, τα ίδια θα έλεγε. Μόνο που είναι υποχρεωμένη να περνάει το μήνα με 540 ευρώ και πάλι δόξα τω Θεώ λέει.
Β.Κ

Ανησυχούν
Πάντως στο ΠΑΣΟΚ καλά κάνουν και ανησυχούν για την αλλαγή ηγεσίας στον ΣΥΝ. Διότι εάν επικρατήσει τελικά ο νεαρός Αλέξης Τσίπρας, που είναι και της “μοδώς”, τα βλέπω σκούρα τα πράγματα, διότι άμα μιλάς διαρκώς για ανανέωση και το έχεις κάνει κυρίαρχο σύνθημα, γιατί να μην επιλέξουν οι πολίτες την αυθεντική ανανέωση και να παραμείνουν στις “ιμιτασιόν” καταστάσεις; Όπερ σημαίνει, ας καταστρώσουν από τώρα ένα σχέδιο αντιΤσίπρα”, διότι θα τρέχουν σε λίγο και δεν θα φτάνουν.
Β.Κ

Εγκλήματα… οικονομίας
Εχει πολύ ενδιαφέρον αυτό που είπε ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου κ. Τάσος Βολιώτης. Ότι τα επόμενα χρόνια οι αίθουσες των δικαστηρίων και τα πινάκια των υποθέσεων θα κατακλύζονται από υποθέσεις που θα αφορούν σε οικονομικά εγκλήματα. Δεν έχει και άδικο, αφού και τώρα οι περισσότερες υποθέσεις αφορούν στη μη καταβολή εισφορών σε ταμεία, υπεξαιρέσεις, απάτες κ.λ.π. Ο ποινικός κώδικας μάλλον θα αποκτήσει την ονομασία Οικονομικό Ποινικό Δίκαιο.
Δ.Χ.

Το σημερινό
Νομαρχιακό Συμβούλιο

Στο προηγούμενο Νομαρχιακό Συμβούλιο ο Κ. Γκαβόπουλος ήταν απών από τη συνεδρίαση. Σήμερα όμως αναμένεται να είναι παρών για να απαντήσει στους επικριτές του, που όπως όλα δείχνουν μάλλον θα είναι από το δικό του πολιτικό στρατόπεδο…
Α.Τ.

Ο,τι προβλέπουν
οι νόμοι

Θα γίνει όπως προβλέπουν οι κείμενες διατάξεις των νόμων. Ο νομαρχιακός σύμβουλος Γιώργος Μουλάς ήταν χθες για μία ακόμη φορά σαφής, σ΄ ό,τι αφορά στη μεγάλη επένδυση στο Σωρό. Με απλά λόγια ο γιατρός λέει ότι στη περιοχή υπάρχουν αρχαία για τα οποία υπάρχουν συγκεκριμένοι πολεοδομικοί περιορισμοί, οι οποίοι αν τηρηθούν, θα πρέπει να σηματοδοτήσουν την τροποποίηση των σχεδίων που θέλουν να υλοποιήσουν οι επιχειρηματίες. Εάν αυτές οι διατάξεις παρακαμφθούν για να υλοποιηθεί η επένδυση, ο γιατρός αφήνει να εννοηθεί ότι και πάλι υπάρχουν τα αρμόδια δικαιοδοτικά όργανα και οι αρμόδιες ελεγκτικές αρχές, οι οποίες και θα αποφανθούν επί των ενστάσεων και των αντιρρήσεων που θα εκδηλωθούν από οποιονδήποτε έχει έννομο συμφέρον…
Α.Τ.

Διευθυντής
στο Χιονοδρομικό
Από τις Βόρειες Σποράδες θα έλκει την καταγωγή του ο νέος διευθυντής, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να προταθεί κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου για την Ανώνυμη Εταιρία που συστάθηκε πρόσφατα για το Χιονοδρομικό Κέντρο Πηλίου.
Α.Τ.

Δεν υπάρχουν
προοπτικές
Μαθήματα αγωνιστικότητας και αποτελεσματικής διπλωματίας μάς δίνουν τα γειτονικά Σκόπια. Αφού μας έγραψαν κανονικά, κατόρθωσαν να αναγνωριστούν απ΄ όλα τα κράτη της Οικουμένης και τώρα εμείς περιμένουμε να δείξουν διαλλακτικότητα και να συμβιβαστούν στο θέμα του ονόματος. Μάλλον εξαιρετικά αφελής ή -ακόμα χειρότερα- βαθιά νυχτωμένη παραμένει η ελληνική διπλωματία. Όχι τώρα, επί Ντόρας. Διαχρονικά. Τα Σκόπια αποδεικνύουν ότι δεν μας υπολογίζουν και δεν πρόκειται να μας κάνουν το χατίρι. Απλά θα πάρουμε ακόμα ένα γερό μάθημα.
Χ.Μ

Δύο μέτρα και δύο σταθμά

Διαμαρτύρονται οι μικρομεσαίοι για έλλειψη ρευστότητας στην αγορά. Διαμαρτύρονται επίσης επειδή το Δημόσιο, οι ΟΤΑ και το Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου εξοφλούν τις υποχρεώσεις τους προς τους προμηθευτές τους σε έξι μήνες και σε ορισμένες περιπτώσεις σε ένα χρόνο! Πώς να αντέξει η δόλια μικρομεσαία επιχείρηση με τέτοιες συνθήκες; Είναι όμως το άκρον άωτον της αδικίας, όταν οφείλει ο ιδιώτης στο Δημόσιο να πληρώνει τόκους υπερημερίας και πρόστιμα για την όποια καθυστέρηση, ενώ το Δημόσιο να εξοφλεί τις δικές του υποχρεώσεις κατά το δοκούν κι όποτε βολεύεται χωρίς καμία συνέπεια.
Χ.Μ

Νέα μάχη

Φαίνεται ότι στο ΠΑΣΟΚ συνήθισαν τις εκλογικές αναμετρήσεις κι άμα περάσει μήνας χωρίς εκλογές κάτι παθαίνουν. Δεν εξηγείται διαφορετικά το έντονο ενδιαφέρον στελεχών για τις εκλογές της νομαρχιακής επιτροπής Μαγνησίας του ΠΑΣΟΚ, χωρίς να είναι γνωστό πότε θα γίνουν οι εκλογές και κάτω από ποιες συνθήκες. Κεκτημένη εκλογική ταχύτητα λέγεται αυτό. Το επαναστατική γυμναστική ούτε ταιριάζει και είναι και λίγο ντεμοντέ.
Χ.Μ

Ξεκίνησαν οι εργασίες στερέωσης του τάφου

Επιασαν δουλειά, έπειτα από πολλά εμπόδια, τα οποία δημιούργησαν μεγάλη καθυστέρηση στην έναρξη των εργασιών, συνεργεία της εταιρίας «Λιθοδόμος» για τη στερέωση του θολωτού τάφου.
Η ενημέρωση για την έναρξη των εργασιών την οποία είχε χθες ο αντινομάρχης Έργων Ηλ. Ξηρακιάς, αναπτερώνει, όπως είπε, τις ελπίδες ότι το πρώτο τμήμα του περιφερειακού θα μπορέσει να ολοκληρωθεί το ερχόμενο καλοκαίρι.
Η στερέωση του μυκηναϊκού τάφου, ώστε το μεγάλης αρχαιολογικής σημασίας μνημείο να μην κινδυνεύσει, αποτέλεσε μέχρι τώρα σοβαρό εμπόδιο στην ομαλή εξέλιξη των εργασιών για την ολοκλήρωση του Περιφερειακού.
Οι εργασίες από την εταιρία «Λιθοδόμος» προβλέπεται ότι θα ολοκληρωθούν σε χρονικό διάστημα δύο μηνών, ώστε αμέσως μετά να ακολουθήσει η πλήρης ανάπτυξη της εργολαβίας-σκούπα.

Συγχαρητήρια για ΚΔΑΠ
Συγχαρητήρια έδωσε η πρόεδρος των Εργαζομένων στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών των Δήμων, στον Υφυπουργό Εσωτερικών Θανάση Νάκο, στο περιθώριο του36ου συνεδρίου της ΠΟΕ-ΟΤΑ που πραγματοποιείται στην Αθήνα.
Αφορμή αποτέλεσε η αναφορά του συντοπίτη μας Υφυπουργού στο ρόλο και τη σημασία των ΚΔΑΠ στην καθημερινότητα των πολιτών. Όπως είπε χαρακτηριστικά η Πρόεδρος των εργαζομένων των Κέντρων, είναι από τους ελάχιστους που αναγνωρίζουν το ρόλο τους.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου