ΤΟΠΙΚΑ

Σχολεία χωρίς μελέτες πυροπροστασίας στο Δήμο Ν. Πηλίου

σχολεία-χωρίς-μελέτες-πυροπροστασία-632647

Η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Νοτίου Πηλίου δεν έχει καν ξεκινήσει τη διαδικασία για τα πιστοποιητικά

Χωρίς μελέτες πυροπροστασίας και πυρασφάλειας, με ό,τι αυτό συνεπάγεται σε περίπτωση εκτάκτων καταστάσεων, λειτουργούν στον Δήμο Νοτίου Πηλίου τα σχολεία τόσο της Πρωτοβάθμιας, όσο και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Το θέμα συζητήθηκε ευρέως στην πρώτη για το νέο έτος συνεδρίαση της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου, με την πρόεδρο Μαρία Παπαβασιλείου να θέτει ζήτημα άμεσης ενεργοποίησης της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου.

Κάθε σχολείο υποχρεούται βάσει νόμου να διαθέτει μελέτη πυρασφάλειας. Ωστόσο από το σύνολο των σχολικών μονάδων τόσο στην Πρωτοβάθμια, όσο και στη Δευτεροβάθμια κανένα δεν διαθέτει μελέτη που δεν είναι μόνο τυπική, αλλά και ουσιαστική για τη θωράκιση των σχολείων και κατ’ επέκταση των μαθητών και εκπαιδευτικών.

Οι κίνδυνοι πυρκαγιάς στα σχολεία μπορεί να προέρχονται από ένα απλό βραχυκύκλωμα, μια αμελή συντήρηση σε ηλεκτρομηχανολογικό εξοπλισμό, από λεβητοστάσια και δεξαμενές καυσίμων. Τα περισσότερα συμβάντα ξεκινούν από απλά καθημερινά πράγματα και στο πλαίσιο αυτό εκπαιδευτικοί και μαθητές θα πρέπει να είναι σε θέση να τα αντιμετωπίσουν.

Στην αναγκαιότητα να ολοκληρωθούν από πλευράς της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου οι μελέτες πυροπροστασίας και πυρασφάλειας των σχολικών μονάδων με βάση τον νέο νόμο, ώστε να μπορέσουν να εκδοθούν τα πιστοποιητικά πυρασφάλειας και πυροπροστασίας από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, αναφέρθηκε στη συνεδρίαση της Σχολικής Επιτροπής η κ. Παπαβασιλείου.

«Το βασικότερο όλων είναι να διασφαλιστεί η ασφάλεια μαθητών και εκπαιδευτικών σε περίπτωση πυρκαγιάς και αυτό επιτάσσει άμεσα την ανάγκη από πλευράς της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου να προβεί στην ολοκλήρωση των διαδικασιών, έτσι ώστε τα σχολεία να αποκτήσουν πιστοποιητικό πυρασφάλειας. Ωστόσο από πλευράς Δήμου δεν έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες», τόνισε η κ. Παπαβασιλείου.

Η επιτροπή αποφάσισε να στείλει άμεσα επιστολή στην Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου για την ολοκλήρωση των μελετών και ενεργειών που απαιτούνται ώστε να εκδοθούν όλα τα πιστοποιητικά πυρασφάλειας και πυροπροστασίας για τις σχολικές μονάδες τόσο της Πρωτοβάθμιας, όσο και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου