ΤΟΠΙΚΑ

Εκλεισαν πριν καν λειτουργήσουν τα 4ο και 5ο ΓΕΛ Βόλου

εκλεισαν-πριν-καν-λειτουργήσουν-τα-4ο-κ-632571

Επιστάτης και μαθητής βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό, ενώ την περασμένη Κυριακή τα self tests ήταν αρνητικά και οι ίδιοι προσήλθαν κανονικά στα σχολεία – Λουκέτο κατάληψης και στο 1ο ΕΠΑΛ Βόλου από μαθητές

Δεν πρόλαβαν να συμπληρώσουν ούτε τρεις ημέρες δια ζώσης μαθημάτων και ανέστειλαν ξανά τη λειτουργία τους, λόγω κρουσμάτων κορονοϊού, δύο Λύκεια στον Βόλο. Πρόκειται για το 4ο και το 5ο Γενικά Λύκεια Βόλου, στα οποία εντοπίστηκαν κρούσματα κορονοϊού σε μέλη των σχολικών «οικογενειών» που είχαν κάνει το self test την περασμένη Κυριακή και είχαν βρεθεί αρνητικοί.

Πρόκειται για επιστάτη και μαθητή, οι οποίοι από την περασμένη Δευτέρα βρίσκονταν κανονικά στα σχολεία τους. Είχαν φροντίσει εγκαίρως να προμηθευτούν τα self test από φαρμακείο με χρήση του ΑΜΚΑ τους, έκαναν την εξέταση, βγήκαν αρνητικοί και προσήλθαν στα σχολεία με την κάρτα υγείας τους, ο ένας στο πλαίσιο της εργασίας του και ο μαθητής για τα μαθήματά του. Και οι δύο έδωσαν κανονικά το «παρών» στα σχολεία τις δύο πρώτες ημέρες.

Χθες αισθάνθηκαν αδιαθεσία. Επανέλαβαν το τεστ, αυτή τη φορά υποβλήθηκαν σε rapid test που διενεργεί ο ΕΟΔΥ καθημερινά στην πόλη και βρέθηκαν θετικοί.

Στα δύο σχολεία ήχησε συναγερμός. Ο μεν επιστάτης λόγω της θέσης του έχει πρόσβαση σε όλο το σχολείο, ο δε μαθητής ήρθε σε επαφή με διαφορετικούς καθηγητές που διδάσκουν σε περισσότερα τμήματα.

Τα περιστατικά τέθηκαν υπόψη της Διεύθυνσης Υγείας Μαγνησίας και ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας Χαράλαμπος Σταχτέας εξέδωσε απόφαση για την αναστολή της λειτουργίας όλων των τμημάτων τόσο του 4ου Γενικού Λυκείου Βόλου, όσο και του 5ου Γενικού Λυκείου Βόλου για χρονικό διάστημα 13 ημερών, δηλαδή από σήμερα Πέμπτη 15 έως και τις 27 Απριλίου.

Τα μαθήματα συνεχίζονται μέσω τηλεκπαίδευσης.

Νέα τεστ σήμερα

Σήμερα οι περισσότεροι από 6.000 μαθητές και καθηγητές των ημερήσιων και εσπερινών γενικών και επαγγελματικών λυκείων της Μαγνησίας καλούνται να κάνουν το δεύτερο κατά σειρά self test και μόνο αν βγει αρνητικό να παρουσιαστούν στα σχολεία τους για τα μαθήματα.

Οπως είναι γνωστό, τα self tests θα γίνονται δύο φορές την εβδομάδα, με στόχο τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού.

Σε κατάληψη το 1ο ΕΠΑΛ

Χθες μαθητές των υπό κατάληψη σχολείων επέστρεψαν στα μαθήματά τους. Τη… σκυτάλη όμως έλαβαν μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ Βόλου.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, προχθές, συνεδρίασε το 15μελές μαθητικό συμβούλιο και σχεδόν ομόφωνα αποφάσισε να κλείσει το σχολείο. Όπως αναφέρουν μαθητές και καταγράφεται στο έγγραφο που επιδόθηκε στη διεύθυνση του σχολείου «καθημερινά ο αριθμός των κρουσμάτων είναι μεγάλος και τα σχολεία δεν θα έπρεπε να ανοίξουν». Οι μαθητές υποστηρίζουν επίσης ότι τα τεστ δεν είναι αξιόπιστα, ζητούν ωστόσο την κατάργηση της χρήσης μάσκας εφόσον υποβάλλονται σε τεστ.

Καθηγητές του σχολείου μόλις αντίκρισαν τα λουκέτα, ενημέρωσαν τους γονείς μαθητών και τα μαθήματα έγιναν μέσω τηλεκπαίδευσης. Οσοι δεν έδωσαν παρών στις ψηφιακές τάξεις, έλαβαν απουσία.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου