ΤΟΠΙΚΑ

Εβαλαν φόλα σε υιοθετημένο κουταβάκι στον Ανω Βόλο

εβαλαν-φόλα-σε-υιοθετημένο-κουταβάκι-632547

Νέα φρικαλεότητα θανάτωσης ζώου στον οικισμό Προφήτη Ηλία του Ανω Βόλου καταγράφηκε προχθές Τρίτη. Αγνωστος μανιακός, προφανώς, δηλητηρίασε με φόλα κουταβάκι σκυλάκι, υιοθετημένο μάλιστα από κάτοικο της περιοχής.

Το μικρό σκυλάκι «απέδρασε» από την αυλή της κατόχου του και κατευθύνθηκε, ως φαίνεται, στα παλιά του «λημέρια», ως αδέσποτο-προς τη μικρή πλατεία του οικισμού.

Ενοχλημένος, ως φαίνεται, ο δράστης από την παρουσία και 2-3 άλλων κουταβιών, δηλητηρίασε αυτό που είχε την ατυχία να φύγει από την αυλή της κυρίας, η οποία είχε φροντίσει για τον εμβολιασμό και την εν γένει φροντίδα του.

Οικιστές, πάντως, συνδέουν την εξαφάνιση και άλλων τριών κουταβιών με τη διαπιστωμένη δηλητηρίαση του μικρού σκύλου. Λένε, δηλαδή, ότι και τα υπόλοιπα είχαν την ίδια τύχη με το «αδελφάκι» τους από τον ίδιο ή και από άλλους ομοίους του.

Το περιστατικό κατήγγειλαν οικιστές στο Αστυνομικό Τμήμα Περιφέρειας Βόλου, στην Ανακασιά, το οποίο διενεργεί έρευνες στην περιοχή και τις προωθεί με τη βοήθεια υποψιών που εκδήλωσαν οικιστές για συγκεκριμένα πρόσωπα που είχαν δηλώσει απέχθεια στην παρουσία των αδέσποτων και σε όσους τα τάιζαν.

Για την κάτοχο, πάντως, του μικρού θύματος της δηλητηρίασης, συγκλονιστική στιγμή ήταν εκείνη όταν άρχισε να αναζητεί το σκυλάκι της και τελικά το εντόπισε στο παράπλευρο δρομάκι της πλατείας να κείται νεκρό με όλα τα συμπτώματα της δηλητηρίασής του.

Το περιστατικό είχε και σημάδια του δράστη. Οικιστές φιλόζωοι που τοποθετούσαν στη μικρή πλατεία και δοχεία με νερό για τα αδέσποτα, διαπίστωναν ότι ο άγνωστος μανιακός τα κατέστρεφε για να αποθαρρύνει την προσέγγιση των διψασμένων αδέσποτων.

Για όλα τούτα τα συμπτώματα της δράσης του διεστραμμένου εκδηλώνεται από οικιστές μια επιπλέον ανησυχία. Οτι το σημείο της χρήσης δηλητηρίου για αδέσποτα γειτνιάζει με παιδική χαρά του Προφήτη Ηλία Ανω Βόλου. Καλούν τις αρχές, για σπουδή τους σε αναζήτηση του ή των επικίνδυνων δραστών, πριν υπάρξουν και παιδικά θύματα…

Δημ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου