ΤΟΠΙΚΑ

Μόνο στον ΟΤΕ περνούσαν τα λαδώματα;

μόνο-στον-οτε-περνούσαν-τα-λαδώματα-851206

Αναγκαστικά δίνω σήμερα συνέχεια στις αποκαλύψεις του γερμανικού τύπου για τα λαδώματα στελεχών του ΟΤΕ αλλά και τα… φακελάκια προς τα δύο μεγαλύτερα κόμματα από το «μαύρο ταμείο» της Ζίμενς, για τα οποία υπάρχουν επίσημες καταθέσεις στελεχών της, στις ανακριτικές αρχές του Μονάχου. Καταθέσεις που περιλαμβάνουν και συγκεκριμένα ονόματα δωροδοκούμενων.
Η γερμανική δικαιοσύνη κάνει το δικό της καθήκον ερευνώντας εκείνα που την ενδιαφέρουν για την διακίνηση μαύρου χρήματος.
Το θέμα είναι τι κάνουμε εμείς. Τι κάνουν οι δικές ελεγκτικές αρχές.
Ασχολείται κανείς στην κυβέρνηση με αυτό το θέμα;
Κινητοποιήθηκε κάποια δικαστική αρχή να ζητήσει στοιχεία και να προχωρήσει την έρευνα στην Ελλάδα;
Ενδιαφέρθηκε η Ανεξάρτητη Αρχή του κ. Ζορμπά για αυτή την ομολογημένη διακίνηση μαύρου χρήματος;
Έγινε αντιληπτό από όλους ότι τα λαδώματα ενός τέτοιου ομίλου -που βεβαίως σε τελική ανάλυση τα πληρώνουμε εμείς, αφού υπερκοστολογούνται και υπερτιμολογούνται οι προμήθειες- δεν μπορεί ναι είναι αποκλειστικό προνόμιο μόνο του ΟΤΕ; Ότι η ίδια εταιρία, με τις ίδιες ασφαλώς μεθόδους προμηθεύει με εξοπλισμούς και τεχνογνωσία την ΔΕΗ και όλα σχεδόν τα δημόσια νοσοκομεία, δεδομένου ότι είναι από τους μεγαλύτερους προμηθευτές ιατρικών μηχανημάτων;
Οι καταγγελίες για τον ΟΤΕ και τα κόμματα είναι συγκεκριμένες. Και το εκπληκτικό για τον τόπο και τα δημόσια ήθη μας είναι ότι μετά την δημοσιοποίηση τους, τόσο από τον γερμανικό τύπο, όσο και μια μέρα μετά από την ελληνική εκπομπή της «Ντόϊτσε Βέλε», κανείς δεν αισθάνεται ότι έχει την υποχρέωση να πει κάτι. Ούτε από την διοίκηση του ΟΤΕ, ούτε από τα δύο μεγάλα κόμματα. Και δεν εννοώ βεβαίως καμία από τις συνήθεις ανόητες διαψεύσεις. Αλλά να μας πουν αν έχουν γνώση όλων αυτών και τι πρόκειται να κάνουν.
Μπορεί βρε αδελφέ, -η αισιόδοξη εκδοχή- κάποιος να τα έπαιρνε εν ονόματι του ενός ή τού άλλου κόμματος και να τα ενθυλάκωνε και τα κόμματα να είναι αθώα του λαδώματος. Δεν πρέπει να μάθουμε την αλήθεια;
Αν αυτή δεν είναι σκαστή υπόθεση διαπλοκής και διαφθοράς, τότε ποια είναι;

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου