ΤΟΠΙΚΑ

ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ Κινητό ΚΤΕΟ στις Βόρειες Σποράδες

νομαρχια-μαγνησιασ-κινητό-κτεο-στις-β-851206

Κόστος και ταλαιπωρία θα γλιτώνουν από τον ερχόμενο Απρίλιο οι ιδιοκτήτες οχημάτων, κάτοικοι των νησιών των Βορείων Σποράδων.
Η κινητή μονάδα ΚΤΕΟ θα εγκατασταθεί στη νησιωτική Μαγνησία για τον έλεγχο όλων των κατηγοριών οχημάτων.
Η σχετική σύμβαση μεταξύ της προμηθεύτριας εταιρίας και του υπουργείου Ανάπτυξης για την προμήθεια του κινητού ΚΤΕΟ της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Μαγνησίας έχει ήδη υπογραφεί.
Πρόκειται για μια υπερσύγχρονη κινητή μονάδα, δήλωσε ο αντινομάρχης αρμόδιος για θέματα Μεταφορών Ν. Ντίτορας, η οποία θα φορτώνεται σε ειδικό όχημα και θα μεταφέρεται σε προκαθορισμένες ημερομηνίες ανά τακτά χρονικά διαστήματα σε Σκιάθο, Σκόπελο και Αλόννησο.
Μέχρι σήμερα οι κάτοικοι των νησιών αναγκάζονται για τον έλεγχο ΚΤΕΟ των οχημάτων τους να ταξιδέψουν στο Βόλο, γεγονός που συνεπάγεται ταλαιπωρία και έξοδα.
Από την άνοιξη ο έλεγχος στα νησιά θα γίνεται επί τόπου, ενώ ορισμένους μήνες η μονάδα θα χρησιμοποιείται βοηθητικά από τα κλιμάκια της Διεύθυνσης Μεταφορών ή μικρών κλιμακίων για επιπρόσθετους ελέγχους οχημάτων στην εθνική οδό.
Όπως τόνισε ο κ. Ντίτορας, σε πρώτη φάση το ενδιαφέρον θα στραφεί στην εξυπηρέτηση των κατοίκων της νησιωτικής Μαγνησίας και στη συνέχεια θα γίνει προγραμματισμός πότε και πώς θα χρησιμοποιηθεί από τα μικτά κλιμάκια ελέγχου.
Η Μαγνησία θα παραλάβει την πρώτη από τις έξι κινητές μονάδες ΚΤΕΟ που θα διαθέσει σε ισάριθμες Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις το υπουργείο Μεταφορών.
Σύμφωνα με τους όρους της σύμβασης το κινητό ΚΤΕΟ θα παραδοθεί τον Απρίλιο του 2008.
Το κινητό ΚΤΕΟ θα έχει τη δυνατότητα ελέγχου όλων των κατηγοριών οχημάτων –επιβατικών, φορτηγών, λεωφορείων- και θα αποτελείται από ένα κλειστό κιβώτιο διαστάσεων εμπορευματοκιβωτίου, το οποίο θα έχει τη δυνατότητα φόρτωσης και εκφόρτωσης σε πλατφόρμα με δικά του μέσα.
Θα διατεθεί ηλεκτρογεννήτρια, υδραυλικός μηχανισμός εγκατάστασης σε οριζόντιο επίπεδο και όλα τα απαραίτητα μηχανήματα ελέγχου οχημάτων.
Το απαιτούμενο προσωπικό θα πρέπει να είναι τουλάχιστον τρεις τεχνικοί υπάλληλοι που θα έχουν τη δυνατότητα τεχνικού ελέγχου οχημάτων. Οι υπάλληλοι θα περάσουν από εκπαίδευση στη λειτουργία του κινητού ΚΤΕΟ.
Το υπουργείο Μεταφορών με έκδοση υπουργικής απόφασης θα νομιμοποιήσει τους περιοδικούς ελέγχους οχημάτων που θα πραγματοποιούνται από το κινητό ΚΤΕΟ.
Με πρόσφατο έγγραφό του το υπουργείο ζήτησε από τη Νομαρχία Μαγνησίας να αποστείλει τις προτάσεις της για τον τρόπο λειτουργίας του κινητού ΚΤΕΟ. Δηλαδή, την ευθύνη λειτουργίας του, την επάνδρωσή του, τον τρόπο μετακίνησης στα διάφορα νησιά, το πρόγραμμα πρόσκλησης των διαφόρων οχημάτων, το ωράριο λειτουργίας του, την τροφοδοσία του με καύσιμα, τη φύλαξή του, τη συντήρησή του και γενικά την οργάνωση εκ μέρους της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης, ώστε το κινητό ΚΤΕΟ να χρησιμοποιείται αποδοτικά όταν παραχωρηθεί.
Σύμφωνα με τον κ. Ντίτορα, τα στοιχεία θα αποσταλούν μέσα στον Ιανουάριο στο υπουργείο, ώστε όλες οι λεπτομέρειες γύρω από τη λειτουργία της κινητής μονάδας να τακτοποιηθούν και τον ερχόμενο Απρίλιο να είναι έτοιμη να τεθεί σε λειτουργία.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου