ΤΟΠΙΚΑ

Αχ. Μπέος: «Λυπάμαι τους υποστηρικτές της αναρχίας»

αχ-μπέος-λυπάμαι-τους-υποστηρικτές-τ-63151

Νέα σχόλια στη διάρκεια του δημοτικού συμβουλίου για το θέμα των Σταγιατών – Κόντρες και αποχώρηση της ΛΑΣ, η οποία επέστρεψε μετά από μία ώρα

Νέα επίθεση κατά καλλιτεχνών, που υπέγραψαν σε βάρος του ψήφισμα με φόντο την υπόθεση με το νερό στις Σταγιάτες, εξαπέλυσε ο δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος, αυτή τη φορά από το βήμα του δημοτικού συμβουλίου, που συνεδρίασε χθες το απόγευμα.

«Βγήκε ένας χαλές ο Αλκίνοος Ιωαννίδης και παρείχε στήριξη. Σε ποιον; Σε ένα μάτσο αληταράδες που κάνουν παράνομες ενέργειες και τους ανέχεται το έννομο κράτος;», είπε χαρακτηριστικά και εξαπέλυσε και νέες βολές με ονοματεπώνυμο. «Αφού θέλουν κόντρα ας έρθει ο Νταλάρας με τη γυναίκα του, κάτι γελοία υποκείμενα που δεν γνωρίζουν, ο Κιμούλης κι όλο αυτό το τσίρκο των δήθεν ανθρώπων των γραμμάτων και της τέχνης. Δεν ντρέπονται λίγο; Θα επηρεάσουν την άποψη και τη βούληση των πολιτών του Βόλου; Ποιος τους έδωσε αυτό το δικαίωμα; Ποιοι είναι αυτοί που θα έχουν άποψη τι θα ψηφίσει ο Βολιώτης; Οι ρεζίληδες. Η θέση αυτή που κάθομαι είναι δανεική. Ούτε την αγόρασα, ούτε θα την πάρω μαζί μου. Ο κόσμος μού την έδωσε και ο κόσμος θα μου την πάρει. Ηρθα για να προσφέρω. Θα με κρίνει ο κόσμος. Οχι ο Νταλάρας που δεν άφησε αρπαχτή για αρπαχτή, ούτε κανένα κόμμα», είπε ο δήμαρχος Βόλου ενημερώνοντας το σώμα για τον «πόλεμο» που έχει ξεσπάσει (σελ. 12).

Στον στόχο Ματσάγγου και «τζάμπα μάγκες»

Ο ίδιος αναφέρθηκε εκ νέου στην περίπτωση της κατάληψης Ματσάγγου χαρακτηρίζοντάς την ντροπή για την πόλη. «Στο κέντρο της πόλης. Περνά ο κόσμος και βλέπει σουτιέν κρεμασμένα. Χαλάσατε 15 εκατ. ευρώ για να κάνετε το πίσω κτίριο, για να μην ενοχλήσετε. Ρεζίληδες», είπε ενώ απηύθυνε… προσκλητήριο «στους τζάμπα μάγκες που πήραν το μικρόφωνο και το πέταξαν στον κ. Μουλά πριν από δύο χρόνια περίπου» να ξαναέρθουν και να τα… βάλουν μαζί του. «Αν είναι μάγκες, να έρθουν τώρα που είμαι εγώ εδώ», είπε.

Αποχώρηση της ΛΑΣ και επιστροφή

Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης, στα λεγόμενα του δημάρχου, ο οποίος αναφέρθηκε σε ένα «μάτσο αληταράδες που έκαναν καταλήψεις και καλλιεργούν ρεματίσια φούντα» στις Σταγιάτες, αντέδρασε σφόδρα η παράταξη της ΛΑΣ, οι τρεις σύμβουλοι της οποίας αποχώρησαν και επέτρεψαν μετά από μία περίπου ώρα στην αίθουσα συνεδριάσεων για να κατηγορήσουν τον κ. Μπέο ότι «σας πληρώνουν οι πολίτες για να βρίζετε μιάμιση ώρα».

Προηγουμένως κατά την αποχώρησή τους ο δήμαρχος τούς επιτέθηκε: «Μην παίρνετε θέση χωρίς να ξέρετε. Κομμουνιστές του κ… Γιαλατζί, γελοίε, αεριτζήδες, λαμόγια».

Ο κ. Μπέος ανέφερε ότι η υπόθεση βρίσκεται πλέον στη Δικαιοσύνη και εστίασε στην περίπτωση του προέδρου ο οποίος σύμφωνα με τον ίδιο έχει προπηλακιστεί από τους καταληψίες των δημοτικών κτιρίων. Ο ίδιος υπεραμύνθηκε της στάσης της δημοτικής αρχής υπογραμμίζοντας ότι για τον δήμο «δεν υπάρχουν πολίτες πρώτης και δεύτερης κατηγορίας», αφήνοντας αιχμές για τους δημότες των Σταγιατών που οφείλουν 19.000 ευρώ στα ταμεία της ΔΕΥΑΜΒ όταν ετησίως ο λογαριασμός τους είναι μόλις 60 ευρώ.

Πυρά με Ι. Αποστολάκη και Απ. Παπαδούλη

Ο κ. Μπέος συγκρούστηκε επίσης με τον επικεφαλής της α’ ελάσσονος μειοψηφίας Ιάσονα Αποστολάκη ο οποίος ζήτησε να μη χαρακτηρίζει ένα ολόκληρο χωριό συνδέοντάς το με πιθανές έκνομες πράξεις. «Μην παραποιείς τα λεγόμενά μου. Μίλησα για μια χούφτα ανθρώπων», η απάντηση του δημάρχου που κατηγόρησε τον επικεφαλής των «Μαζί για τον Βόλο» για «κωλοτούμπες».

Βολές αντάλλαξε και με τον επικεφαλής της β’ ελάσσονος μειοψηφίας Αποστόλη Παπαδούλη ο οποίος τον κατηγόρησε ότι στην περίοδο του κορονοϊού έτρεξε να κρυφτεί στο χωριό και ότι ο ίδιος κατηγορήθηκε ότι δεν φορά παντελόνια επειδή δεν παρέστη στην προηγούμενη συνεδρίαση. Μάλιστα έψεξε τον δήμαρχο για τα έξι χρόνια απραξίας για την περίπτωση των Σταγιατών.

«Είναι λυπηρό από 63 χρόνων άνθρωπο να ακούω να λέει τέτοιες αηδίες. Πήγα στην Πορταριά σε ένα κλειστό ξενοδοχείο γιατί τα 13 μέλη της οικογένειάς μου ήταν δύσκολο να μείνουν σε ένα σπίτι με τρία δωμάτια. Όμως ήμουν στην πρώτη γραμμή και στις απολυμάνσεις στους δρόμους και στους ελέγχους που έγιναν στους οικισμούς των Ρομά», απάντησε ο κ. Μπέος και αναφερόμενος στην υπόθεση των Σταγιατών παραδέχθηκε ότι καθυστέρησε να βεβαιώσει τα χρέη στην Εφορία, υποστήριξε όμως ότι θα τηρήσει τις αρχές της δημοτικής αρχής καμία οικογένεια να μη στερηθεί το πολύτιμο αγαθό του νερού.

Επικαιροποίηση προμελέτης για εργοστάσιο στον ΧΥΤΑ

Το δημοτικό συμβούλιο ενέκρινε εκτός ημερήσιας διάταξης την επικαιροποίηση της προμελέτης για το εργοστάσιο στον ΧΥΤΑ. Η επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Νάνσυ Καπούλα ανέφερε ότι οι τροποποιήσεις κινούνται στη θετική κατεύθυνση καθώς αυξάνεται το ποσοστό της ανακύκλωσης. Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Θάνος Θεοδώρου μίλησε επίσης για ποιοτικότερο SRF και μείωση του κόστους ενέργειας, ωστόσο τόσο ο κ. Αποστολάκης όσο και ο κ. Ριζόπουλος ψήφισαν αρνητικά. Μάλιστα ο κ. Ριζόπουλος μίλησε για παραγωγή καρκινογόνου καυσίμου και εκτόξευση κατά 3 εκατ. ευρώ του λειτουργικού κόστους της μονάδας.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου