ΤΟΠΙΚΑ

Τομέας ΕΚΑΒ στο Νότιο Πήλιο

τομέας-εκαβ-στο-νότιο-πήλιο-631065

Τη δημιουργία τομέα ΕΚΑΒ στο Νότιο Πήλιο με έδρα την Αργαλαστή εξετάζει η 5η ΥΠΕ σε συνεργασία με το ΕΚΑΒ. Ο διοικητής Νέστορας Αντωνίου χθες μετέβη στο Κέντρο Υγείας Αργαλαστής μαζί με τον πρόεδρο του ΕΚΑΒ Μιλτ. Μυλωνά και είχαν συνάντηση με το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό ενώ επίσης συναντήθηκε και με εκπροσώπους του τοπικού συμβουλίου Αργαλαστής για το συγκεκριμένο θέμα.

Όπως τόνισε ο διοικητής της 5ης ΥΠΕ επίκειται συνεργασία με το ΕΚΑΒ προκειμένου στη βάση της δημιουργίας τομέα στο Ν. Πήλιο, οι διακομιδές της περιοχής να γίνονται από το σύγχρονο ασθενοφόρο που έχει αποκτηθεί μέσω του ΕΣΠΑ και το οποίο πριν από λίγο καιρό έγινε «μήλον της έριδος» μεταξύ του Κ.Υ Αργαλαστής και του ΕΚΑΒ με αποτέλεσμα να ξεσηκωθεί η τοπική κοινωνία αντιδρώντας στη μεταφορά του στη δύναμη του ΕΚΑΒ.

Ο κ. Αντωνίου, ενημερώνοντας χθες τους εκπροσώπους του τοπικού συμβουλίου Αργαλαστής αλλά και το προσωπικό- ιατρικό και νοσηλευτικό- του Κέντρου Υγείας, παραδέχτηκε ότι ο σχεδιασμός ήταν βεβιασμένος και ότι δεν είχε υπολογιστεί σωστά η μεγάλη διοικητική ενότητα που καλύπτει το Κέντρο Υγείας Αργαλαστής, για αυτό και με βάση τα νέα δεδομένα που προέκυψαν από την καταγραφή των αναγκών, η 5η ΥΠΕ οδηγήθηκε στην απόφαση να σχεδιαστεί η σύσταση τομέα του ΕΚΑΒ στην περιοχή.

Σε πρώτη φάση μάλιστα ο τομέας θα λειτουργήσει με δύο βάρδιες ενώ το καλοκαίρι που στην περιοχή ο πληθυσμός πολλαπλασιάζεται λόγω επισκεπτών, θα προστεθεί και μία τρίτη βάρδια.

Ο διοικητής της 5ης ΥΠΕ, διαβεβαίωσε τους συνομιλητές του ότι με βάση αυτό το σχεδιασμό δεν υφίσταται φυσικά θέμα μετακίνησης ασθενοφόρου ενώ επίσης έκανε γνωστό ότι μέχρι σήμερα το μεσημέρι θα λυθεί και το πρόβλημα που ανέκυψε με τον εφοδιασμό του Κέντρου Υγείας Αργαλαστής με καύσιμα προκειμένου να εξασφαλιστεί η θέρμανση του κτιρίου καθώς υπογράφηκε η σύμβαση με τον ανάδοχο πρατηριούχο και σήμερα εκτός απροόπτου το θέμα θα διευθετηθεί.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου