ΤΟΠΙΚΑ

Δομή ψυχολογικής υποστήριξης λειτουργεί συμβουλευτικά στο Στρεφτάρη

δομή-ψυχολογικής-υποστήριξης-λειτου-630660

Δύο ψυχολόγοι προσφέρουν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους σε οικονομικά αδύναμους Βολιώτες

Συμβουλευτική δομή ψυχολογικής υποστήριξης Βολιωτών που δεν έχουν την οικονομική ευχέρεια να απευθυνθούν σε ειδικούς, λειτουργεί το τελευταίο δεκαήμερο στο κτίριο Στρεφτάρη, με πρωτοβουλία του αντιδημάρχου κοινωνικής μέριμνας, Τάσου Μπατζιάκα. Η ανταπόκριση του κόσμου είναι πολύ μεγάλη και σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, είναι ήδη κλεισμένα τα ραντεβού μέχρι το τέλος του μήνα.

Οι συναντήσεις των οικονομικά ασθενέστερων Βολιωτών, οι οποίοι έχουν ανάγκη από συμβουλευτική ψυχολογική υποστήριξη, με τις δύο εθελόντριες ψυχολόγους πραγματοποιούνται κάθε Πέμπτη, πρωί και απόγευμα, στο κτίριο Στρεφτάρη.

Μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο κ. Μπατζιάκας, υπογραμμίζει ότι γίνεται καθημερινά αποδέκτης πολλών παρόμοιων αιτημάτων και γι’ αυτό το λόγο ανέλαβε την πρωτοβουλία να ενεργοποιήσει εκ νέου τη συγκεκριμένη δομή, προκειμένου να βοηθηθούν δεκάδες Βολιώτες, οι οποίοι βιώνουν τις οδυνηρές επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης.

«Τα προβλήματα που υπάρχουν, είναι πάρα πολλά. Τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα μας έχουν δυσάρεστες επιπτώσεις στην ψυχολογία δεκάδων ανθρώπων, οι οποίοι δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να επισκεφτούν ψυχολόγο» επισημαίνει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος και προσθέτει ότι «κρίναμε ότι πρέπει να δημιουργηθεί η συγκεκριμένη δομή, ούτως ώστε να βοηθηθούν συνάνθρωποί μας που έχουν ανάγκη από την συνδρομή των ειδικών».

Επισημαίνεται στο σημείο αυτό ότι η παραπάνω δομή έχει καθαρά συμβουλευτικό χαρακτήρα και οι συνεδρίες, οι οποίες έχουν καθοριστεί μέχρι έξι, διαμορφώνονται κατά περίπτωση.

Το παραπάνω πρόγραμμα υλοποιείται χάρη στην εθελοντική συνδρομή της Καλλιόπης Πισιώτη, Ψυχολόγου και της Αντζελα Σέντια, Κοινωνιολόγου με ειδίκευση στην ψυχολογία. Οι συνεδρίες πραγματοποιούνται στο κτίριο Στρεφτάρη, κάθε Πέμπτη, 10-12 το πρωί και 3-5 το απόγευμα, αντίστοιχα, ενώ στο μεταξύ μακραίνει η λίστα με τα ονόματα των ενδιαφερομένων.

Η συντριπτική πλειοψηφία των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο κόσμος, περιστρέφονται γύρω από την ανεργία, τις ανθρώπινες και δη τις ενδοοικογενειακές σχέσεις και παράλληλα τις σχέσεις επικοινωνίας στο σχολικό περιβάλλον.

«Οι γονείς που ζητούν τη συμβουλή μας, προβληματίζονται έντονα για τα παιδιά τους, τις μεταξύ τους σχέσεις, τις σχέσεις μεταξύ εκπαιδευτικών και παιδιών, κάνουν λόγο για προβλήματα συναισθηματικής φύσεως» όπως αναφέρει στο σημείο αυτό η κ. Πισσιώτη, η οποία τονίζει παράλληλα ότι αυτό που κυρίως απασχολεί τον κόσμο είναι η ανεργία, η κρίση, συναισθηματική και οικονομική.

Παράλληλα η ίδια επισημαίνει ότι «ο ρόλος μας είναι καθαρά συμβουλευτικός, προκειμένου να βοηθηθούν άτομα που δεν έχουν την ευχέρεια να απευθυνθούν σε ιδιώτη επαγγελματία».

Τα δεκάδες τηλεφωνήματα που δέχονται οι εργαζόμενες στο κτίριο Στρεφάρη, μαρτυρούν το μέγεθος του προβλήματος που υπάρχει, αλλά και την απήχηση της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας στην τοπική κοινωνία, σε δύσκολες εποχές.

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου