ΤΟΠΙΚΑ

Καθηγητής από σχολείο σε σχολείο …λόγω συμπεριφοράς

καθηγητής-από-σχολείο-σε-σχολείο-λόγ-630278

Μέσα σε τρεις μήνες από την έναρξη της σχολικής χρονιάς, αναπληρωτής καθηγητής στη νησιωτική Μαγνησία έχει αλλάξει τρεις διαφορετικές σχολικές μονάδες. Ο λόγος που δεν… στεριώνει, είναι σύμφωνα με έγκυρες δημοσιογραφικές πληροφορίες, αναφορές εναντίον του από τις διευθύνσεις των σχολικών μονάδων στις οποίες έχει υπηρετήσει, που μιλούν για ανάρμοστη συμπεριφορά προς τους μαθητές.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Το θέμα με τον καθηγητή που φέρεται να προκαλεί με τη συμπεριφορά του αντιδράσεις στα σχολεία που καλείται να υπηρετήσει, φαίνεται να απασχολεί ήδη από τις αρχές Σεπτεμβρίου τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας.

Η αρχική τοποθέτησή του ήταν σε σχολική μονάδα της ακριτικής Αλοννήσου, απ’ όπου προήλθε και η πρώτη αναφορά εναντίον του. Εμφανίστηκε να ισχυρίζεται ότι δεν μπορεί να κάνει μαθήματα σε συγκεκριμένη εκπαιδευτική βαθμίδα.

Μετατέθηκε σε σχολείο της Σκοπέλου, όπου επίσης δεν κατάφερε να «στεριώσει». Σύμφωνα με την αναφορά που υπήρξε εναντίον του από τη διεύθυνση του σχολείου στο οποίο υπηρέτησε, είχε επιθετική συμπεριφορά εναντίον μαθητών. «Έφτασε να πιαστεί στα χέρια με μαθητές και κατάφερε να τον χωρίσει από τον καβγά ο γυμναστής του σχολείου», λέει έγκυρη πηγή.

Νέα μετάθεση για σχολείο της Σκιάθου, όπου στην αρχή φαινόταν ότι τα προηγούμενα περιστατικά ήταν απλώς ατυχή γεγονότα. Με τον «εγκλιματισμό» φαίνεται να άρχισαν και τα παρατράγουδα. Νέες αναφορές της διεύθυνσης του σχολείου, μετά από έντονα παράπονα γονέων για τη συμπεριφορά του καθηγητή. Ο ίδιος φέρεται πότε να βγάζει έξω από την τάξη όλα τα παιδιά επειδή μιλάνε και να τους βάζει απουσία, πότε να μπαίνει μέσα στην αίθουσα διδασκαλίας να γράφει στο μαυροπίνακα «δεν σας μιλάω γιατί με αγνοείτε» και αντί να κάνει μάθημα να παίρνει την καρέκλα του και να κάθεται με την πλάτη γυρισμένη στους μαθητές κοιτώντας τον τοίχο.

Η περίπτωση του συγκεκριμένου εκπαιδευτικού έχει θορυβήσει την εκπαιδευτική κοινότητα, που ήδη κινείται σύμφωνα με τα όσα προβλέπονται από το Νόμο. Από την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται επίσκεψη σχολικού συμβούλου στη σχολική μονάδα που υπηρετεί, ενώ φαίνεται ότι θα απομακρυνθεί από τις αίθουσες διδασκαλίας και ίσως παρέχει γραμματειακή υποστήριξη στο σχολείο «για να μη δημιουργούνται προβλήματα με τους μαθητές», όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου