ΤΟΠΙΚΑ

Νέο ξεκίνημα … αλλά και περαιτέρω ενίσχυση είναι ό,τι απασχολεί τον Ολυμπιακό

νέο-ξεκίνημα-αλλά-και-περαιτέρω-ενί-851206

Την πρώτη του νίκη θέλει να πετύχει αύριο στο ματς με τον Πιερικό ο Ολυμπιακός, που μπορεί να σκέφτεται το πρωτάθλημα που ξαναρχίζει μετά από δυο μήνες… αλλά ταυτόχρονα κινείται και για την ενίσχυσή του.
Ενώ αγωνιστικά και ψυχολογικά ο Ολυμπιακός δείχνει έτοιμος να πετύχει αύριο νίκη, στο μεταγραφικό μέτωπο χθες προστεθήκαν άλλα δυο ονόματα αμυντικών που είναι στο στόχαστρο της βολιώτικης ΠΑΕ.
Ο Γάλλος έγχρωμος υψηλόσωμος (1.90) κεντρικός αμυντικός Γέρο Ντία, που ανήκει στον Λεβαδειακό, έχοντας παίξει φέτος σε 5 ματς (με ΠΑΟΚ, ΠΑΟ, ΑΕΛ, Ηρακλή και Ξάνθη) και πέρσι είχε 23 συμμετοχές με τον Εθνικό Αστέρα, προτάθηκε στους ερυθρολεύκους, αφού φαίνεται να δυσκολεύει η απόκτηση συμπαίκτη από τη Λειβαδιά.
Ενας άλλος αμυντικός που προτάθηκε είναι ο Διονύσης Στούπας, που έχει αγωνισθεί στον Αρη Πάτρας, στον Πατραϊκό, την Παναχαϊκή και στην Θήβα, όπου φέτος είχε 5 συμμετοχές.
Πάντως ο κεντρικός αμυντικός Τάσος Παστός και ο αριστερός μπακ χαφ Χρήστος Μήτσης του Λεβαδειακού εξακολουθούν να είναι οι κύριοι μεταγραφικοί στόχοι των «ερυθρολεύκων». Οι ποδοσφαιριστές αυτοί δεσμεύονται με συμβόλαιο με την ομάδα της Λειβαδιάς, ενώ και άλλες ομάδες έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για την απόκτησή τους, στην περίπτωση που μείνουν ελεύθεροι.
Ο Σκοπιανός 26χρονος αμυντικός χαφ Τσβέντε Ντελιότσκι, που δοκιμάσθηκε και διαθέτει βουλγαρικό διαβατήριο, μάλλον δεν έχει πείσει για την αγωνιστική αξία του, ενώ λέγεται ότι έχει γίνει κρούση και για τον 23χρονο τερματοφύλακα Χρήστο Σαμουηλίδη που έπαιζε στη Δόξα Δράμας και για τη θέση αυτή ενδιαφέρον υπάρχει κι για τον Χριστόπουλο της Λάρισας …
Πάντως στο αυριανό ματς ο Ολυμπιακός θα είναι σχετικά αλλαγμένος σε σχέση με το προηγούμενο ματς (που ήταν στις 12 Νοέμβρη!!!) αφού ήδη υπάρχουν δυο νέα πρόσωπα και…φυγές!!! Με την απόκτηση του Μασάντο έλυσε το συμβόλαιό του ο άλλος Βραζιλιάνος, ο Ντίλτον Περέιρα, που θα επιστρέψει με κοινοτικό διαβατήριο, και παρελθόν είναι ήδη οι Βούλγαροι Στάνκοφ και Πεΐκοφ, και ο Γιάννης Σαρρής. Πέρα από τον Μάγγο, και την επιστροφή του Μασάντο, στον ΑΣΚ Ολυμπιακό, παρ’ ότι ακούστηκαν κάποια αρκετά καλά ονόματα, όπως του Ρούσεφ, του Παστού, του Μπαχράμη, του Τριχιά και του Μπαντά, τίποτα δεν προχώρησε, καθώς για αρκετό καιρό υπήρξε στασιμότητα και βασικών παικτών.
Το θετικό πάντως είναι ότι δόθηκε λύση στο θέμα των προσφυγών των Άκη Πέτρου, Θοδωρή Πακάλτση και Γιάννη Τσάγγαρη. Οι εν λόγω ποδοσφαιριστές διεκδικούσαν τα χρήματα που τους οφείλονταν, ωστόσο συνέχισαν να προπονούνται όλο αυτό το διάστημα με την ομάδα, περιμένοντας από τη διοίκηση να τακτοποιήσει το ζήτημα. Τελικά με τους τρεις ποδοσφαιριστές επήλθε συμφωνία, όσον αφορά στον τρόπο με τον οποίο θα πάρουν τα χρήματά τους. Παραμονές μάλιστα ενός πολύ δύσκολου και σημαντικού παιχνιδιού, όπως είναι αυτό με τον Πιερικό, ένα σοβαρό πρόβλημα λύθηκε για τον Ολυμπιακό.
Αύριο Σάββατο η ομάδα του Ολυμπιακού θα υποδεχθεί στο στάδιο Βόλου τον Πιερικό, με τις δυο ομάδες να έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό, το ότι άλλαξαν προπονητές και οι νέοι τους δεν έχουν κάνει νίκη!!!

Στον αγωνιστικό τομέα για το αυριανό ματς η τεχνική ηγεσία δεν αντιμετωπίζει αγωνιστικά προβλήματα, πλην του τραυματία Βασίλη Φλώρου, με τον Πακάλτση πιθανότατα να καλύπτει τη θέση του. Στη διάθεση του νεαρού τεχνικού θα είναι και ο Πάβελ Χάιντουτσεκ, ο οποίος έλειψε με άδεια αλλά πιθανότατα και οι Μάγγος–Μασάντο.

Τελευταία φορά Πιερικός και Ολυμπιακός έπαιξαν αντίπαλοι στη Γ΄ Εθνική πέρσι, ενώ πιο πριν είχαν βρεθεί αντίπαλοι σε αγώνα κυπέλλου (1-9-2005) στην Κατερίνη, με τον Ολυμπιακό να παίρνει πρόκριση στα πέναλτι (3-4) μετά από ισόπαλο (2-2) αγώνα.
Για πρωτάθλημα της Β Εθνικής τελευταία συνάντηση ήταν την περίοδο 1999 – 2000 (Β΄ Εθνική) με τον Ολυμπιακό να κερδίζει 0-1 στην Κατερίνη (77΄ Βλαχούδης), έχοντας τότε στον βολιώτικο πάγκο τον Γ. Βαζάκα. Στο ματς στο Βόλο ο Ολυμπιακός κέρδισε 4-0 (14’, 24’ Βαλιανάτος, 37’ Νόλης, 45’ Παππάς) και στον πάγκο του Πιερικού ήταν ο Βασίλης Αντωνιάδης. Άλλη μια φορά που κέρδισε ο Ολυμπιακός στην Κατερίνη την τελευταία 20ετία ήταν την περίοδο 91-92 (Β΄ Εθνική 17/10) με σκορ 1-2 (32΄Κούτος – 28΄, 70΄ Μπόντα).
Ολυμπιακός και Πιερικός συναντήθηκαν σε 3 περιόδους και στην Α Εθνική 67-68, 69-70 και 71-72), ενώ στη Γ΄ Εθνική είχαμε:
*1996-97: Στο Βελεστίνο 3-2 (13΄Κίτσιος, 51΄Παπανικολάου, 85΄Ζήσης – 42΄Ζαβαντίας, 77΄Χασιώτης). Στην Κατερίνη 2-1 (8΄Μωϋσιάδης, 14΄Ζαβαντίας – 23΄Ξέρας).
*1997-98 Στο Βόλο 1-0 (78΄Παππάς), στην Κατερίνη 2-0 (7΄Παπαβασιλείου, 16΄Ραγγέλοβιτς).
* 2006-2007 Στην Κατερίνη 1-1 (90+ Σίγκμπο -1 Μασάντο) και στο Βόλο 1-0 (Μασάντο).

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου