ΤΟΠΙΚΑ

Συναντήθηκαν παλιοί παιδοπολίτες

συναντήθηκαν-παλιοί-παιδοπολίτες-630053

Τον Ιούνιο η 8η πανελλήνια συνάντηση αποφοίτων Παιδοπόλεων

Με μεγάλη επιτυχία, που ξεπέρασε κάθε προηγούμενο, πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή 3 Φεβρουαρίου η καθιερωμένη ετήσια συνάντηση αποφοίτων Παιδοπόλεων, που διοργάνωσε ο Σύλλογος Αποφοίτων στα γραφεία του στις εγκαταστάσεις της Παιδόπολης «Αγία Σοφία» στην Αγριά Βόλου.

Μετά την καθιερωμένη ευλογία της βασιλόπιτας από τον π. Γεώργιο Πράσινο, ο οποίος προσέρχεται κάθε χρονιά, η πρόεδρος έκοψε την βασιλόπιτα, που φέτος είχε τέσσερα δώρα, προσφορά φίλων του Συλλόγου.

Η πρόεδρος του Δ.Σ. Κλεοπάτρα Τσακίρη – Χατζηαγγέλου σε ένα εμπνευσμένο καλωσόρισμα προς τους αποφοίτους, το οποίο έγινε αντικείμενο ευμενέστατων σχολίων, ανέφερε μεταξύ άλλων: «Η κοπή της φετινής βασιλόπιτας ήταν μόνο η αφορμή. Το αντάμωμά μας ήταν η αιτία. Το ότι βρισκόμαστε εδώ είναι σημαντικό. Μέσα σ’ αυτές τις αντίξοες συνθήκες που ζούμε, με αυτή την οικονομική κατοχή που βιώνουμε, εμείς εδώ σήμερα τα αφήσαμε όλα στην άκρη, γιατί μας συνδέει όλους κάτι κοινό. Το ενδιαφέρον, η αγάπη και οι αναμνήσεις για το παρελθόν μας σε τούτον εδώ τον χώρο».

Παράλληλα κάλεσε τα μέλη του Συλλόγου να συνδράμουν στην προσπάθεια ανάδειξης της ιστορίας της Παιδόπολης, συγκέντρωσης φωτογραφιών και αρχείων, που θα αξιοποιηθούν για την έκδοση λευκώματος.

Ακολούθησε η απόδοση τιμής στον παιδοπολίτη της χρονιάς, με ομόφωνη απόφαση του ΔΣ στον στρατηγό Ανδρέα Βασιλόπουλο γενικό αστυνομικό διοικητή Αττικής, ο οποίος, λόγω των κρίσεων του Σώματος, την τελευταία στιγμή δεν κατέστη δυνατό να παραστεί στην εκδήλωση κοπής της πίτας. Σε συνεννόηση μαζί του, τα μέλη του ΔΣ προτίθενται να τον επισκεφτούν στο γραφείο του τον προσεχή Ιούνιο για να του μεταφέρουν τις ευχές τους.

Μετά τον απολογισμό δράσης και την ανακοίνωση του προγραμματισμού του νέου έτους, το ΔΣ ανακοίνωσε ότι έχει προγραμματίσει για τον Ιούνιο την 8η πανελλήνια συνάντηση αποφοίτων Παιδοπόλεων, που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα.

Ακολούθησε προβολή ντοκιμαντέρ από την ιστορία των Παιδοπόλεων και τις δράσεις του Συλλόγου, την επιμέλεια του οποίου είχε ο Παναγιώτης Παϊτήρης και τέλος ο αντιπρόεδρος του Δ.Σ. Δημήτρης Κουτσοσπύρος παρέδωσε την τιμητική πλακέτα του παιδοπολίτη της χρονιάς 2018 στον Νικόλαο Κλαπάκη επιστήθιο φίλο του τιμηθέντος.

Μετά το κέρασμα, ακολούθησε μικρό «παιδοπολίτικο» γλέντι σε κατάστημα της Αγριάς.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου