ΤΟΠΙΚΑ

Αγωνία πολυτέκνων: Βραδυφλεγής βόμβα το δημογραφικό

αγωνία-πολυτέκνων-βραδυφλεγής-βόμβα-629998

«Η κυβερνητική πολιτική πλήγμα για την οικογένεια» υπογραμμίστηκε σε προχθεσινή εκδήλωση

Βόμβα στα θεμέλια της οικογένειας είναι η πολιτική που υιοθετείται, με το δημογραφικό πρόβλημα να λαμβάνει ανησυχητικές διαστάσεις, καθώς οι θάνατοι υπερβαίνουν κατά 30.000 τις γεννήσεις σε ετήσια βάση. Τα παραπάνω υπογραμμίστηκαν στην προχθεσινή εκδήλωση της Ενωσης Πολυτέκνων Μαγνησίας στο «Ξενία» Βόλου, με τους διοργανωτές να κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για την προτεινόμενη τροποποίηση του Συντάγματος, που διασαλεύει τα θεμέλια της οικογένειας, όπως αναφέρθηκε μεταξύ άλλων.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Την έντονη ανησυχία της εξέφρασε με δήλωσή της στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ η πρόεδρος των πολυτέκνων Μαγνησίας Τάνια Πράπα, η οποία χαρακτήρισε «αντιλαϊκή και ενάντια στην πολύτεκνη οικογένεια» την πολιτική που υιοθετείται.

«Δεν εφησυχάζουμε, αγωνιούμε για τον δημογραφικό κατήφορο της Ελλάδας. Ποια είναι τα μέτρα που παίρνει το Κράτος για τη στήριξη της οικογένειας και ιδιαίτερα της πολύτεκνης;» αναρωτήθηκε η κ. Πράπα. «Μας ανησυχούν οι εξελίξεις για τον θεσμό της οικογένειας. Θέλουμε να διατηρηθεί. Θέλουμε το Κράτος να ενδιαφερθεί για τους πολύτεκνους, γιατί αγωνιούμε για το δημογραφικό πρόβλημα της χώρας» είπε.

Η πρόεδρος των πολυτέκνων απαρίθμησε τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει σήμερα η πολύτεκνη οικογένεια, έκανε λόγο για «την ύπαιθρο που ερημώνει» και υπογράμμισε ότι είναι αποκαρδιωτική η εικόνα που παρουσιάζουν σχολεία που ακούγονταν παλιότερα παιδικές φωνές και σήμερα είναι βουβά.

Κλείνοντας, η κ. Πράπα ανέφερε ότι «πρέπει να ληφθούν μέτρα ενίσχυσης της πολύτεκνης οικογένειας. Πρέπει να ενισχυθεί ο θεσμός της οικογένειας, να δώσουν κίνητρα στα νέα ζευγάρια που επιθυμούν να τεκνοποιήσουν, να δώσουν κίνητρα στην ύπαιθρο για να μην ερημώσουν τα χωριά».

Την πίτα της Ενωσης ευλόγησε ο Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, ο οποίος δήλωσε από την πλευρά του ότι: «Εχει ξεκινήσει μια διαδικασία που αφορά στο Σύνταγμα και υπάρχουν προτάσεις που διασαλεύουν αυτό που αποτελεί το κύτταρο της ελληνικής κοινωνίας, την οικογένεια. Εάν αυτό ισχύσει, αλλάζει άρδην η άποψη που έχουμε για την οικογένεια στην πατρίδα μας, πάνω στην οποία στηρίξαμε μέχρι τώρα τους αγώνες για ελευθερία και δημοκρατία. Ας ελπίσουμε ότι θα ακολουθήσουμε μια οδό που δεν θα επιτρέψει τέτοιου είδους αλλαγές, που ουσιαστικά διασαλεύουν τη σύσταση της ίδιας της κοινωνίας, βασικό κύτταρο της οποίας είναι η οικογένεια».

Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο συγγραφέας Δημήτρης Παπαϊωάννου, ειδικός γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας επί δεκαετίες, ο οποίος ανέλυσε τις ερχόμενες αλλαγές στα άρθρα του Συντάγματος, κατά την επικείμενη αναθεώρησή του. Οπως υπογράμμισε μεταξύ άλλων «είναι ανησυχητικό το γεγονός ότι η οικογένεια βγαίνει από την αρχική δομή του Κράτους». Ο ίδιος επισήμανε ότι «δεν πρέπει να αλλάξει ο θεσμικός ρόλος της οικογένειας, γιατί το έθνος στηρίζεται πάνω στις οικογένειες. Αν αυτός ο θεσμός αλλάξει, διασαλεύονται τα θεμέλια της οικογένειας» είπε.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο βουλευτής Μαγνησίας Χρήστος Μπουκώρος, η αντιπεριφερειάρχης Δωροθέα Κολυνδρίνη, ο δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος και στελέχη του Δήμου και της Αυτοδιοίκησης, εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας, της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολυτέκνων, θεσμικοί φορείς, εκπρόσωποι συλλόγων και δεκάδες πολύτεκνοι.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου