ΤΟΠΙΚΑ

Αλλάζουν όλα στο κυκλοφοριακό

αλλάζουν-όλα-στο-κυκλοφοριακό-851206

1. Διαπιστώθηκε ότι ξεκίνησαν οι εργασίες για την μετατροπή της οδού Κουμουνδούρου, στο τμήμα από Δημητριάδος μέχρι Ιάσονος, σε οδό ήπιας κυκλοφορίας. Το έργο θα ολοκληρωθεί σε δυόμισι μήνες περίπου με την μετατροπή της οδού Κουμουνδούρου και της οδού Γκλαβάνη στα τμήματα από 28ης Οκτωβρίου μέχρι Ιάσονος και της οδού Αγίου Νικολάου στο τμήμα από Δημητριάδος μέχρι Ιάσονος σε οδούς ήπιας κυκλοφορίας με ενιαίο οδόστρωμα (στο πρότυπο της οδού Σπυρίδη). Παράλληλα η Τεχνική Υπηρεσία θα προχωρήσει στην ανάλογη μελέτη ήπιας κυκλοφορίας για την οδό Ογλ – τμήμα Ιάσονος-28ης Οκτωβρίου και στην μελέτη πεζοδρόμησης της οδού Ερμού από Ογλ μέχρι Φιλελλήνων. Στο πλαίσιο αυτών των μελετών εξετάζεται και η δημιουργία ενός δικτύου ποδηλατοδρόμων στο κέντρο. Μέλημα επίσης της Δημοτικής Αρχής αποτελεί η καθιέρωση «μπλε ζώνης» στάθμευσης για οχήματα μονίμων κατοίκων, όπου αυτό είναι δυνατόν.
Στόχος είναι η σταδιακή ολοκλήρωση σε ορίζοντα τετραετίας λειτουργιών ήπιας κυκλοφορίας και πεζοδρόμων σε ολόκληρο τον κεντρικό τομέα της πόλης, με σκοπό αφ’ ενός την βελτίωση της ποιότητας του δομημένου περιβάλλοντος και την μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης και αφ’ ετέρου την ενίσχυση της εμπορικής δραστηριότητας των μικρών επιχειρήσεων του κέντρου.
2. Μέχρι το τέλος Ιανουαρίου θα ολοκληρωθεί η τοποθέτηση των κορυνών στα υπόλοιπα τμήματα που περιλαμβάνονται στην 375/2007 Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και συγκεκριμένα: στην Ιάσονος από Μπόρελ μέχρι Αγίου Νικολάου, στην Κ. Καρτάλη από Αργοναυτών μέχρι 28ης Οκτωβρίου και στην Ιωλκού από Γαζή μέχρι Γαλλίας και από Δημητριάδος μέχρι Αργοναυτών. Στο ίδιο διάστημα θα ολοκληρωθούν οι ράμπες τροφοδοσίας στην Κ. Καρτάλη και οι θέσεις φορτοεκφόρτωσης στους κάθετους δρόμους στην Κ. Καρτάλη (26 συνολικά) και στην Αναλήψεως (7 συνολικά).
3. Μέσα στην επόμενη εβδομάδα θα υλοποιηθούν οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην περιοχή του Αγίου Κωνσταντίνου, νότια της οδού Πολυμέρη. Παράλληλα προχωρεί η μελέτη για την διαμόρφωση θέσεων στάθμευσης στην οδό Δημητριάδος, από Ι. Καρτάλη μέχρι Περραιβού, στην περιοχή του πάρκου, στο οποίο θα γίνουν και έργα γενικής ανάπλασης, με αυτόματα ποτίσματα, νέο φωτισμό, ασφαλτοστρώσεις κλπ.
4. Προχωρούν οι διαδικασίες για την δημιουργία των περιφερειακών parking, τόσο στα Παλαιά Σφαγεία, όπου υπάρχει ήδη εργολαβία για την περίφραξη και την διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου και κτηρίων, όσο και στην περιοχή του ΝΟΒ. Tην ερχόμενη Παρασκευή θα βρίσκονται στο Βόλο οι εκτιμητές για το οικόπεδο στην περιοχή του ΝΟΒ.
5. Στην περιοχή του Νοσοκομείου θα υλοποιηθούν άμεσα παρεμβάσεις τόσο στην οδό Πολυμέρη, μετά και από την λειτουργία του φωτεινού σηματοδότη Πολυμέρη-Αθανασάκη, όσο και στην οδό Πλαστήρα, από Αθανασάκη μέχρι Τζάνου, με δεδομένο ότι ο δρόμος διατηρεί λειτουργία χαμηλής κυκλοφορίας (για περιπορείες γύρω απ’ το Νοσοκομείο) και στάθμευσης (για εκτόνωση της μεγάλης πίεσης στάθμευσης που δημιουργείται στο σημείο από το Νοσοκομείο + Ενυδρείο + Αγία Τριάδα).
6. Ξεκινούν άμεσα από το Τμήμα Κυκλοφοριακού Σχεδιασμού με την συνδρομή της ΔΕΜΕΚΑΒ οι μελέτες διαχείρισης της κυκλοφορίας και της στάθμευσης στις συνοικίες Άγιοι Ανάργυροι, Χιλιαδού, Καλλιθέα, Καραγάτς, Νέα Δημητριάδα, Αγία Παρασκευή, Άγιος Γεώργιος με ορίζοντα ολοκλήρωσης τους τρεις μήνες.
7. Μεταφέρθηκε ήδη η αφετηρία του Αστικού ΚΤΕΛ στον χώρο πίσω από το Κέντρο Πληροφόρησης, καθώς ξεκινούν άμεσα οι εργασίες κατασκευής πολυωρόφου parking στο δημοτικό οικόπεδο όπου μέχρι σήμερα λειτουργούσε η αφετηρία. Η καλή συνεργασία με το Αστικό ΚΤΕΛ Βόλου Α.Ε. συνεχίζεται και σύντομα θα υπάρξουν περισσότερες ανακοινώσεις που θα αφορούν στις μετακινήσεις με τις αστικές συγκοινωνίες, ένα θέμα που ενδιαφέρει ιδιαίτερα την Δημοτική Αρχή, καθώς αποτελεί βασικό συστατικό στοιχείο της Βιώσιμης Κινητικότητας στην Πόλη.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου