ΤΟΠΙΚΑ

ΙΚΑ ΒΟΛΟΥ: Αργεί ακόμη η μηχανοργάνωση

ικα-βολου-αργεί-ακόμη-η-μηχανοργάνωση-851206

Αρκετός είναι ο δρόμος μέχρι τελικά να ολοκληρωθεί σε όλα τα τμήματα η μηχανοργάνωση στο ΙΚΑ του Βόλου.
Η δεύτερη φάση που περιλαμβάνει την on line σύνδεση νευραλγικών τμημάτων, όπως οι συντάξεις και τα έσοδα, εκτιμάται ότι θα ξεκινήσει μέσα στο 2008, χωρίς ωστόσο μέχρι αυτή τη στιγμή να υπάρχει σαφές χρονοδιάγραμμα από τη Διοίκηση.
Η μηχανοργάνωση στα τμήματα των παροχών, του Μητρώου και των οικοδομών που ήδη εφαρμόζεται, έχει συμβάλει σημαντικά ώστε να εκλείψουν οι ατέλειωτες ουρές στις διοικητικές υπηρεσίες και η ταλαιπωρία των ασφαλισμένων.
Επίσης διευκολύνεται κατά πολύ η δουλειά των ίδιων των υπαλλήλων, που χρόνια ολόκληρα μέσα από το σύλλογο εργαζομένων έθεταν το συγκεκριμένο θέμα, καθώς το ΙΚΑ Βόλου είναι από τα τελευταία Νομαρχιακά καταστήματα σε ολόκληρη τη χώρα που εκσυγχρονίζεται.
Όπως τόνισε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο πρόεδρος του συλλόγου κ. Δημ. Κουτσούκος, η μηχανοργάνωση -όταν ολοκληρωθεί επιτέλους σε όλα τα τμήματα- θα επιλύσει πολλά προβλήματα που είχαν συσσωρευθεί στις διοικητικές υπηρεσίες, αλλά και θα εξυπηρετήσει τους ίδιους τους ασφαλισμένους, που μέχρι σήμερα, λόγω του όγκου δουλειάς των υπηρεσιών, πολλές φορές ταλαιπωρούνταν.
Το ΙΚΑ πάντως, διαφημίζοντας πανελλαδικά το σύστημα, επισημαίνει ότι θα αναβαθμίσει ποιοτικά τις υπηρεσίες προς τους ασφαλισμένους, εργοδότες και λοιπούς συναλλασσόμενους φορείς.
Παράλληλα θα διασφαλίσει τη διαφάνεια στις συναλλαγές με το ΙΚΑ και θα συμβάλει στην ελαχιστοποίηση της γραφειοκρατίας. Επίσης προς εξυπηρέτηση των υπηρεσιών διασφαλίζει την ενότητα στις χρησιμοποιούμενες πληροφορίες και δημιουργεί ηλεκτρονικά αρχεία με αξιόπιστα δεδομένα, που ανακτώνται άμεσα από κάθε λειτουργική περιοχή.
Σημαντικό εξάλλου ότι αναμένεται να συμβάλει στη βελτίωση της ταχύτητας και αξιοπιστίας της εισροής των εσόδων, άρα και στη μείωση της εισφοροδιαφυγής, με την ενίσχυση των διαδικασιών ελέγχου των εργοδοτών, παρέχοντας στη Διοίκηση του ΙΚΑ έγκαιρη και έγκυρη πληροφόρηση και ασφαλή δεδομένα για την τεκμηριωμένη χάραξη των άμεσων στρατηγικών επιλογών της.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου