ΤΟΠΙΚΑ

«Αποφεύγει να απαντήσει ο αντιπεριφερειάρχης»

αποφεύγει-να-απαντήσει-ο-αντιπεριφε-629226

Την απάντηση του αντιπεριφερειάρχη Γ. Καλτσογιάννη στην ερώτηση που κατέθεσε η «Θεσσαλία της Αλληλεγγύης και της Οικολογίας» σχετικά με τη στήριξη εκδηλώσεων τρίτων φορέων από την Περιφερειακή Ενότητα σχολιάζει, με ανακοίνωση που εξέδωσε χθες η περιφερειακή παράταξη.

Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση αναφέρει:

Αποφεύγει ο κ. Καλτσογιάννης να απαντήσει στα ουσιαστικά και πολιτικά -και όχι διαδικαστικά και τυπικά- ζητήματα που του έθεσε με την ερώτησή του για τη στήριξη εκδηλώσεων τρίτων φορέων από την Π.Ε. Μαγνησίας, ο επικεφαλής της «Θεσσαλίας της Αλληλεγγύης και της Οικολογίας», Κώστας Πουλάκης.

Συγκεκριμένα, ο κ. Καλτσογιάννης επικαλείται την αρμοδιότητα της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας, ενώ σε σχέση με τα κριτήρια επιλογής του ποιες εκδηλώσεις η Π.Ε. Μαγνησίας θα συνδιοργανώσει, χρηματοδοτήσει ή θέσει υπό την αιγίδα της, μας παραπέμπει απλώς στο άρθρο 186 παρ. Η 11-19 του «Καλλικράτη».

Μόνο που, ο κ. Καλτσογιάννης -ιδίως υπό την ιδιότητά του ως νομικού- γνωρίζει πιστεύουμε πολύ καλά το περιεχόμενο του συγκεκριμένου άρθρου, αλλά και το γεγονός ότι πάντοτε οι νόμοι έχουν γενική και αφαιρετική διατύπωση. Επομένως, θα περιμέναμε, αντί να μας παραπέμψει στον «Καλλικράτη», το περιεχόμενο του οποίου τον διαβεβαιώνουμε ότι έχουμε μελετήσει και εμείς, να απαντήσει στην απλή ερώτηση που του θέσαμε, επί της ουσίας: Με βάση ποια κριτήρια ο ίδιος εισηγείται στην Οικονομική Επιτροπή την αποδοχή του ενός και την απόρριψη ενός άλλου αιτήματος; Πώς κρίνει ποια εκδήλωση πράγματι εμπίπτει σε αυτές που αναφέρει το άρθρο 186 που επικαλείται;

Και περαιτέρω βέβαια, αν ήθελε να είναι ειλικρινής -όχι βέβαια απέναντι σε εμάς, που ούτως ή άλλως γνωρίζουμε την κατάσταση, αλλά απέναντι στους πολίτες- ο κ. Αντιπεριφερειάρχης, θα έπρεπε να ξεκαθαρίσει ότι η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας αποτελείται, στο πρότυπο του ακραία αντιδημοκρατικού και συγκεντρωτικού θεσμικού πλαισίου της αιρετής περιφέρειας, κατά 66,6% από εκπροσώπους της πλειοψηφούσας παράταξης, ενώ οι συνολικά έξι παρατάξεις της μειοψηφίας εκπροσωπούνται με μόνο 3 μέλη (αυτή τη στιγμή είναι δύο εκπρόσωποι του ούτως ή συμπολιτευόμενου ΠΑΣΟΚ και μόλις ένας εκπρόσωπος της παράταξης του ΚΚΕ). Επομένως, και με το πρόσθετο δεδομένο ότι σε κάθε συνεδρίασή της εισάγεται προς ψήφιση ένας πολύ μεγάλος αριθμός θεμάτων, είναι προφανές ότι οι δυνατότητες άσκησης ουσιαστικού ελέγχου από τα μέλη της Επιτροπής είναι εξαιρετικά περιορισμένες.

Το ερώτημα λοιπόν είναι: Ο κ. Καλτσογιάννης δεν αντιλαμβάνεται τη διαφορά του Περιφερειακού Συμβουλίου και της δικαστικής αίθουσας ή, πράγμα ακόμα χειρότερο, ηθελημένα την παραβλέπει, για να αποκρύψει τα ουσιαστικά και πολιτικά ζητήματα πίσω από νομικισμούς; Θα θέλαμε λοιπόν να τον ευχαριστήσουμε για τα σύντομα μαθήματα νομικής, αλλά και να του υπενθυμίσουμε τη λαϊκή παροιμία, την οποία μας έφερε στο νου η απάντησή του: “Τι κάνεις Γιάννη; Κουκιά σπέρνω”».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου