ΤΟΠΙΚΑ

120 τάμπλετ στα σχολεία του Δήμου Νοτίου Πηλίου

120-τάμπλετ-στα-σχολεία-του-δήμου-νοτίου-62864

Για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση, με κονδύλια των σχολικών επιτροπών

Με συνολικά 120 τάμπλετ, 80 για τους μαθητές της Πρωτοβάθμιας και 40 για τους μαθητές της Δευτεροβάθμιας, εξοπλίστηκαν σχολικές μονάδες στον Δήμο Νοτίου Πηλίου.

Για την κάλυψη των αναγκών των μαθητών, οι σχολικές επιτροπές του Δήμου Νοτίου Πηλίου ενεργοποίησαν το άρθρο 27 της νέας Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου του Υπουργείου Παιδείας σύμφωνα με την οποία «μπορούν να προμηθεύονται κατάλληλο ψηφιακό εξοπλισμό που να επιτρέπει την υλοποίηση των δράσεων της εξ αποστάσεως διδασκαλίας των μαθητών των σχολικών μονάδων αρμοδιότητάς τους, εντός του πλαισίου υιοθέτησης προληπτικών μέτρων κατά του νέου κορονοϊού, αξιοποιώντας αδιάθετες πιστώσεις που προκύπτουν από την αναστολή λειτουργίας των σχολικών μονάδων τους».

Οι σχολικές επιτροπές του Δήμου Νοτίου Πηλίου και συγκεκριμένα η πρωτοβάθμια με πρόεδρο την Ιφιγένεια-Γεωργία Γαρυφάλλου και η δευτεροβάθμια με πρόεδρο τη Μαρίνα Συρΐη με βάση τις προτάσεις των διευθυντών των σχολείων του Δήμου Νοτίου Πηλίου και έχοντας υπόψη την οικονομική κατάσταση του Δήμου και τις διαθέσιμες πιστώσεις αποφάσισαν να προμηθευτούν 120 τάμπλετ για χρήση των μαθητριών και μαθητών για την υλοποίηση της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης.

Το τελικό ποσό που δαπανήθηκε παρ’ όλη τη δυσκολία ανεύρεσης λόγω περιορισμένης διαθεσιμότητας είναι 7.440,00 ευρώ για 80 τάμπλετ τους μαθητές της πρωτοβάθμιας και 3.720,00 ευρώ για 40 τάμπλετ για τους μαθητές της δευτεροβάθμιας. Τα τάμπλετ έχουν διανεμηθεί και χρησιμοποιούνται από τους μικρούς μαθητές και ανήκουν στην κινητή περιουσία των σχολείων.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου