ΤΟΠΙΚΑ

Τιμοκατάλογοι σε γραφή braille

τιμοκατάλογοι-σε-γραφή-braille-628475

Στους «Μάγνητες Τυφλούς» απευθύνονται επαγγελματίες της εστίασης και του τουρισμού

Τιμοκαταλόγους σε γραφή braille προμηθεύονται οι επαγγελματίες της Μαγνησίας που δραστηριοποιούνται στην εστίαση και τον τουρισμό, σύμφωνα με την απόφαση του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης που τέθηκε σε ισχύ από την 1η Ιανουαρίου.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Περισσότεροι από πενήντα πέντε επαγγελματίες έχουν ήδη προμηθευτεί καταλόγους για την εξυπηρέτηση όσων αντιμετωπίζουν προβλήματα όρασης, ενώ έκδηλο είναι το ενδιαφέρον που προέρχεται από κάθε γωνιά της Μαγνησίας.

Δεκάδες επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στην εστίαση και τον τουρισμό απευθύνονται από τα τέλη της προηγούμενης χρονιάς στον Σύλλογο «Μάγνητες Τυφλοί» προκειμένου να εκτυπώσουν τους καταλόγους που εξυπηρετούν τα άτομα με προβλήματα όρασης, συμμετέχοντας ο καθένας από την πλευρά του στην προσπάθεια διασφάλισης της ισότιμης συμμετοχής στο κοινωνικό σύνολο.

«Εχουμε αναρτήσει σχετική ενημερωτική ανακοίνωση στην ιστοσελίδα μας και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και μέρα με τη μέρα ανταποκρίνονται οι επαγγελματίες» δήλωσε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο πρόεδρος του Συλλόγου «Μάγνητες Τυφλοί» Ιωάννης Καραγιώργος.

Ανάλογη ευαισθησία δείχνουν και οι επαγγελματίες του ξενοδοχειακού κλάδου, ενώ όπως ανέφερε ο α’ αντιπρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας Βασίλης Καραουλάνης, το ΔΣ προτρέπει τα μέλη να απευθυνθούν στον Σύλλογο «Μάγνητες Τυφλοί» για την εκτύπωση των καταλόγων, με ανακοίνωση που έχει κοινοποιηθεί.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου «Μάγνητες Τυφλοί» εκφράζει την ικανοποίησή του για την ευαισθησία των επαγγελματιών, ενώ όπως υπογράμμισε «είναι θετικό βήμα, το οποίο εξυπηρετεί τα άτομα με προβλήματα όρασης, να αισθάνονται πιο ελεύθεροι, πιο αυτόνομοι, ως ισότιμα μέλη της κοινωνίας».

Εκοψαν την πίτα

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η κοπή πίτας του Σωματείου Ατόμων με Αναπηρία Ορασης Ν. Μαγνησίας «Μάγνητες Τυφλοί» την Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου σε γνωστό κέντρο της πόλης. Την πίτα ευλόγησε ο εκπρόσωπος της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος και Αλμυρού ο π. Νικόλαος Νασιώκας.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν η υφυπουργός Εσωτερικών Μαρίνα Χρυσοβελώνη, ο βουλευτής Μαγνησίας της ΝΔ Χρήστος Μπουκώρος, ο βουλευτής Μαγνησίας του ΚΚΕ Κώστας Στεργίου, η αντιπεριφερειάρχης Δωροθέα Κολυνδρίνη, ο δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος, ο αντιδήμαρχος Τοπικής Ανάπτυξης και Τουρισμού Αναστάσιος Μπατζιάκας, η πρώην αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης Νατάσα Μορφογιάννη, η πρόεδρος της ΚΕΚΠΑ – ΔΙΕΚ Σοφία Χάλαρη, ο δημοτικός σύμβουλος Απόστολος Ζαρκάδας – Βεργής. Επίσης ο πρόεδρος του Συλλόγου Νεφροπαθών Βασίλειος Γιαννάκος, ο πρόεδρος του Συλλόγου «Ιππόκαμπος» Πέτρος Μπέλλος, η πρόεδρος του Συλλόγου Πασχόντων από Μεσογειακή Αναιμία Βόλου Δέσποινα Λουκάκη και η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων – Κηδεμόνων και Φίλων ΑΜΕΑ η Ουρανία Καρανικόλα.

Παραβρέθηκαν επίσης ο πρόεδρος του Αστικού ΚΤΕΛ Βόλου Νικόλαος Ευαγγελινός, ο αντιπρόεδρος της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων Βασίλειος Ηλιόπουλος, ο οικονομικός επόπτης του Επιμελητηρίου Μαγνησίας Νίκος Αγγελέτος και η εκπρόσωπος της Ενωσης Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Βόλου Εφη Διανέλλου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου