ΤΟΠΙΚΑ

Η φάρσα για βόμβα σε λεωφορείο του ΚΤΕΛ Μαγνησίας τους βγήκε… ξινή

η-φάρσα-για-βόμβα-σε-λεωφορείο-του-κτελ-627801

Δικογραφία για άσκοπη κινητοποίηση αρχής σε βάρος δύο νεαρών Βολιωτών

Στην πλήρη εξιχνίαση της υπόθεσης με τη φάρσα για εκρηκτικό μηχανισμό σε λεωφορείο του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Μαγνησίας, που σημειώθηκε προχθές στη Λαρίσης στο ύψος του Βελεστίνου, προχώρησε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από την περαιτέρω προανάκριση προέκυψε ότι πίσω από το τηλεφώνημα αγνώστου στο «100» κρύβονταν δύο νεαροί Βολιώτες, ηλικίας 18 και 19 ετών.

Ειδικότερα, η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου σχημάτισε δικογραφία σε βάρος τους για άσκοπη κινητοποίησης αρχής. Οπως διαπίστωσε, μεταξύ των επιβατών του λεωφορείου βρισκόταν και ένας φαντάρος που θα παρουσιαζόταν στον Εβρο.

Οι δύο νεαροί, που είναι φίλοι του φαντάρου, θέλησαν χάρη αστεϊσμού να του κάνουν φάρσα, ώστε να μείνει λίγο παραπάνω στον Βόλο και τηλεφώνησαν ενημερώνοντας για βόμβα.

Οι δύο νέοι εντοπίστηκαν από την Αστυνομία, συνελήφθησαν και θα δικαστούν σε ρητή δικάσιμο.

Ο φαντάρος που είχε προσαχθεί στην Αστυνομία αφέθηκε τελικά ελεύθερος, καθώς προέκυψε ότι δεν είχε απολύτως καμία συμμετοχή στη φάρσα.

Υπενθυμίζεται ότι το επεισόδιο σημειώθηκε στο λεωφορείο του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Μαγνησίας των 12.15 το μεσημέρι, το οποίο είχε προορισμό τη Θεσσαλονίκη. Τους επιβάτες του λεωφορείου περίμενε ανείπωτη ταλαιπωρία, καθώς έφτασαν στον προορισμό τους με καθυστέρηση μίας ώρας. Στο ύψος του Βελεστίνου ο οδηγός σταμάτησε το λεωφορείο και τους ζήτησε να κατέβουν, ενώ αστυνομικοί με τη συνδρομή ειδικά εκπαιδευμένου σκύλου άρχισαν να ψάχνουν για τον εντοπισμό εκρηκτικού μηχανισμού.

Μετά την αίσια έκβαση που είχε η υπόθεση, η διοίκηση του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Μαγνησίας ευχαριστεί θερμά
την Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας, τον διοικητή της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας και τους συνεργάτες του, οι οποίοι με ιδιαίτερο ζήλο εξιχνίασαν το περιστατικό που ευτυχώς αποδείχθηκε ότι ήταν μία κακόγουστη φάρσα.
«Η κινητοποίηση της Ασφάλειας σε συνεργασία με τους εργαζόμενους και τη διοίκηση της εταιρείας ήταν αμεσότατη ακινητοποιώντας το λεωφορείο και απομακρύνοντας τους επιβάτες, μέχρι το Τμήμα Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών με τον ειδικά εκπαιδευμένο σκύλο να ερευνήσουν εξονυχιστικά το λεωφορείο και τις αποσκευές των επιβατών και να διαπιστώσουν ότι επρόκειτο απλώς για μία φάρσα που εξουθένωσε ψυχολογικά επιβάτες και οδηγό για περίπου μία ώρα.

Ακολούθησε οργανωμένη έρευνα από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου και σύντομα βρέθηκαν οι νεαροί φαρσέρ που προκάλεσαν όλη αυτή την αναστάτωση», αναφέρει η διοίκηση του Υπεραστικού ΚΤΕΛ.
Τέλος, η εταιρεία διαβεβαιώνει το επιβατικό της κοινό ότι καθημερινά καταβάλλει κάθε ανθρωπίνως δυνατή προσπάθεια για την ασφαλή μετακίνηση με τα λεωφορεία με την εκπαίδευση του προσωπικού της και με την προμήθεια τελευταίας τεχνολογίας εξοπλισμού.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου