ΤΟΠΙΚΑ

Πόσο πιο κάτω μπορούν να πέσουν;

πόσο-πιο-κάτω-μπορούν-να-πέσουν-851206

Οταν οκτώ στους δέκα Έλληνες δηλώνουν στο «Ευρωβαρόμετρο» ότι δεν εμπιστεύονται τα κόμματα και σχεδόν άλλοι τόσοι δεν εμπιστεύονται τα μέσα ενημέρωσης, δίνοντας την πρωτιά αναξιοπιστίας κυρίως στην τηλεόραση, πρέπει όλοι να ψαχτούμε. Πόσο πιο κάτω μπορούμε να πέσουμε;
Τι θα ακολουθήσει, όταν ο βόρβορος για τις δωροδοκίες του γερμανικού κολοσσού αποκαλυφθεί σε όλες του τις λεπτομέρειες;
Απέναντι στα μέσα ενημέρωσης, τους εκδότες και τους δημοσιογράφους, ο πολίτης έχει την ευχέρεια της καθημερινής απόρριψης. Δεν σε πιστεύω, αλλάζω τηλεοπτικό δίαυλο, αλλάζω ραδιοφωνικό σταθμό, αλλάζω εφημερίδα. Παύω να σε ακούω ή να σε διαβάζω.
Η σχέση όμως με την πολιτική ηγεσία δεν υπόκειται σε τόσο άμεση αμφίδρομη επικοινωνία, σε τόσο άμεση αντίδραση. Και η σχέση αυτή είναι πιο καθοριστική για την πορεία ενός τόπου, ενός έθνους. Κατά τούτο είναι επείγουσα η ανάγκη να βρουν οι ηγεσίες των κομμάτων μας έναν δρόμο που θα οδηγήσει στην αποκατάσταση της σχέσης εμπιστοσύνης με τους πολίτες.
Ίσως η σύσταση εξεταστικής των πραγμάτων επιτροπής να μην είναι η καλύτερη λύση, αφού με το ισχύον νομικό πλαίσιο ελλοχεύει ο κίνδυνος να «δεθούν τα χέρια» της Δικαιοσύνης. Κάτι όμως πρέπει να γίνει. Κάτι που να οδηγεί σε μια διαδικασία απαλλαγής των κομμάτων από εκείνους που ξεπούλησαν, έναντι οιουδήποτε τιμήματος, την εντολή των εκλογέων τους. Που καταπάτησαν τον όρκο που έδωσαν. Να υπηρετούν την πατρίδα και όχι οποιονδήποτε τους μοστράρει μερικά εκατομμύρια.
Αν δεν τα καταφέρετε να βρείτε έναν τρόπο αυτοκάθαρσης, αν δεν εμφανισθείτε, κυρίως τα δύο μεγάλα κόμματα, επισπεύδοντες στην αναζήτηση στοιχείων από τις γερμανικές αρχές, αν ακολουθήσετε την πεπατημένη «άσε πρώτα να δούμε τι θα βγάλει η δικαιοσύνη», η βρομιά από την ατιμία ορισμένων θα λερώσει το σύνολο του πολιτικού κόσμου.
Αφήστε λοιπόν τα πολιτικάντικα τεχνάσματα και την τακτική του να ελπίζετε έκαστος πως για τον απέναντι θα βγουν χειροτέρα πράγματα στην επιφάνεια. Και βρείτε μια διαδικασία μέσα από την οποία σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος θα εξοστρακίσει τους επίορκους, θα απαλλαγεί από τα ρεμάλια του. Ανεξάρτητα από την πορεία της δικαιοσύνης που δεν θα είναι καθόλου εύκολη, καθώς βλέπουμε ότι και το θέμα Ζίμενς το έχουν φορτωθεί οι ίδιοι εισαγγελείς που είναι ήδη φορτωμένοι με πτυχές της Ζαχοπουλειάδας και πολλά άλλα από αυτά που μας ταλανίζουν.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου