ΤΟΠΙΚΑ

Τους χωρίζει ένα μονοπάτι

τους-χωρίζει-ένα-μονοπάτι-627314

Το πλάτος δημοτικού δρόμου στην Πορταριά έχει γίνει αντικείμενο αντιπαράθεσης μεταξύ ιδιοκτητών σπιτιών στη θέση «Παναγία Παπαρήγα» και της δημοτικής αρχής Βόλου.

Ο δρόμος διέρχεται μέσα από ιδιοκτησίες δημοτών. Η ύπαρξη της δημοτικής οδού- μονοπατιού δεν αμφισβητείται από τους δημότες. Αμφισβητείται όμως το εύρος και το πλάτος του μονοπατιού. Έχουν μάλιστα καταθέσει αγωγή εναντίον του Δήμου Βόλου.

Οι δημότες υποστηρίζουν ότι το πλάτος του μονοπατιού κυμαίνεται από 1- 1,20 μέτρα. Ωστόσο μαρτυρίες και ισχυρισμοί κατοίκων της Πορταριάς αναφέρουν ότι το μονοπάτι είναι πιο φαρδύ και κυμαίνεται από 2,20 έως 2,50 μέτρα.

Το θέμα ήρθε στη χθεσινή οικονομική επιτροπή του Δήμου Βόλου, στην οποία εγκρίθηκε η αντίκρουση της αγωγής από τη νομική υπηρεσία του Δήμου Βόλου.

ΣΥΔ

Στην ίδια συνεδρίαση, εγκρίθηκε η μελέτη για την προμήθεια εξοπλισμού για τη στέγη υποστηριζόμενης διαβίωσης στην Παιδόπολη Αγριάς. Ο προϋπολογισμός ανέρχεται στο ποσό των 48.817,56 ευρώ.

Όπως είναι γνωστό, στην αυριανή του συνεδρίαση το δημοτικό συμβούλιο Βόλου πρόκειται να αποφασίσει την επαναλειτουργία της ΣΥΔ στην Παιδόπολη Αγριάς, όπου ανακατασκευάστηκαν δύο κτίρια για το σκοπό αυτό. Η ΣΥΔ έκλεισε πριν από ένα χρόνο περίπου και οι εννέα ωφελούμενοι έχασαν ουσιαστικά το «σπίτι» τους, όπου μάθαιναν πώς να διαβιώνουν αυτόνομα.

Αποχιονισμός

Η οικονομική επιτροπή ενέκρινε και τη διάθεση συνολικού ποσού 6.807,80 ευρώ για την αποκατάσταση ζημιών λόγω της κακοκαιρίας που έπληξε την περιοχή το διάστημα από 30 Νοεμβρίου έως 1 Δεκεμβρίου 2016.

Οι δαπάνες αφορούν στην εκμίσθωση μηχανημάτων για τον αποχιονισμό στον Άγιο Λαυρέντιο (καθαρισμός και ρήψη άλατος 861,80 ευρώ), στη Δράκεια, Αγ. Βλάσιο και Αγ. Λαυρέντιο (αποχιονισμός 1.200 ευρώ), στη Δράκεια, Αγ. Βλάσιο, Σέσκλο και την περιοχή ΧΥΤΑ Βόλου (αλατιέρα 868 ευρώ), στις Γλαφυρές (καθαρισμός και ρήψη άλατος 1.150 ευρώ) και σε Ανακασιά, Κατηχώρι, Κουκουράβα, Μακρινίτσα, Πορταριά και Αγ. Βλάσιο (καθαρισμός και ρήψη άλατος 2.728 ευρώ).

ΕΛ. ΧΑΝ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου