ΤΟΠΙΚΑ

Οι δωρεές των εταιριών

οι-δωρεές-των-εταιριών-851206

Πώς ξαφνικά τόση μαζεμένη ευαισθησία σ΄ αυτό τον τόπο; Η δωρεά δύο πυροσβεστικών οχημάτων, τα οποία αποφάσισε να προσφέρει η Χαλυβουργία Ελλάδος στη Νομαρχία Μαγνησίας στάθηκαν αφορμή για πρωτοφανή αντιπαράθεση. Ανεξήγητη η όψιμη ευαισθησία ορισμένων. Τριάντα χρόνια η ΑΓΕΤ κάνει τις χορηγίες τη μία μετά την άλλη στους δήμους, στις νομαρχίες και τις ομάδες της περιοχής και ουδείς ευαισθητοποιήθηκε.
Δεν έχουν ακούσει τίποτα αυτοί οι κύριοι που αντιδρούν για τη λεγόμενη εταιρική κοινωνική ευθύνη; Εμείς διαμαρτυρόμαστε αντιθέτως για το γεγονός ότι οι μεγάλες βιομηχανίες της περιοχής μας δίνουν ελάχιστες χορηγίες σε σχέση με τα όσα κερδίζουν από τον τόπο μας. Είναι ψίχουλα αυτά που προσφέρουν σε σχέση με τις συνέπειες της λειτουργίας τους στη Μαγνησία. Με δυο λόγια η εταιρική κοινωνική ευθύνη τους εκφράζεται σε εξαιρετικά περιορισμένο βαθμό.
Βεβαίως τα προηγούμενα ισχύουν για όσους σκέφτονται καθαρά και όχι με το πίσω μέρος του μυαλού τους. Αυτή η διαδικασία δεν είναι δούναι και λαβείν. Είναι υποχρεωτική για να περιορίζονται οι αρνητικές συνέπειες στην τοπική κοινωνία. Οι χορηγίες άλλωστε είναι θεσμός αρχαιότατος και άκρως αποδοτικός. Αρκεί να μη διαστρεβλώνονται και να μη μετατρέπονται από χορηγίες σε συναλλαγές. Έσταξε η ουρά του γαϊδάρου δηλαδή, αν δώσει η Χαλυβουργία 140.000 ευρώ και η ΑΓΕΤ άλλες 200.000;
Ναι στις χορηγίες, οι οποίες πρέπει να πολλαπλασιαστούν. Διπλό ναι στα μέτρα προστασίας του περιβάλλοντος και κατά συνέπεια διπλάσιους και αυστηρότερους ελέγχους στους χορηγούς. Όποιος συγχέει τη χορηγία με τους ελέγχους, δεν κάνει τίποτ΄ άλλο παρά να διαλαλεί αυτό που έχει στο πανέρι του. Δηλαδή τη συναλλαγή.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου