ΤΟΠΙΚΑ

Ο “Ταχυδρόμος” χτυπάει πάντα … 2 φορές

ο-ταχυδρόμος-χτυπάει-πάντα-2-φορές-851206

Θα φανεί
«Μάλλον Παπανδρέου και Βενιζέλος αντιλήφθηκαν ότι αν συνέχιζαν στον ίδιο δρόμο, στην πραγματικότητα χόρευαν έναν χορό του Ζαλόγγου με γνωστό τέλος» γράφουν χθες τα ΝΕΑ. Όπως και να έχει το πράγμα, το τι ακριβώς συμβαίνει, αν δηλαδή πρόκειται για πραγματική προσπάθεια ενότητας ή για μία κατ΄ επίφαση προσπάθεια υπό την πίεση των άσχημων δημοσκοπήσεων, θα κριθεί στο Συνέδριο του Μαρτίου. Εκεί θα φανεί αν το Συνέδριο θα αποτελέσει την αφετηρία ή το τέλος της διαδρομής… Ο κόσμος το έχει τούμπανο και εμείς κρυφό καμάρι… που λέει και η παροιμία.
Β.Κ

Γράφει…
Βαρύ πυροβολικό ο Θεόδωρος Πάγκαλος αναμένεται σήμερα να κλέψει την παράσταση στο Βόλο στην προσυνεδριακή εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ.
Όχι ότι τα υπόλοιπα μέλη του κλιμακίου δεν έχουν την δική τους βαρύτητα, όπως και να το κάνεις όμως ο πρώην υπουργός Εξωτερικών έχει έναν δικό του τρόπο να «γράφει». Γενικώς όχι μόνο στις κάμερες… διότι γι’ αυτές προβλέπεται και σήμερα να του εκφράσουν οι εκπρόσωποι των ΜΜΕ τη διαμαρτυρία τους, αφού όπως είναι γνωστό έχει ζητήσει να μην βρίσκονται εντός της διαδικασίας.
Β.Κ

Πρωτοβουλίες
Απελπισμένοι είναι οι άνθρωποι που ασχολούνται με το ΕΛΛΙΝΥΑΕ στο Βόλο. Το Ινστιτούτο ξεκίνησε με τις καλύτερες προοπτικές για να καλύψει όλη τη Θεσσαλία και τη Στερεά Ελλάδα, όμως η έλλειψη χρηματοδότησης λειτουργεί ανασταλτικά. Μέχρι στιγμής οι δεσμεύσεις της Υφυπουργού Απασχόλησης Σοφία Καλαντζάκου δεν έχουν υλοποιηθεί και ο χρόνος μετρά αντίστροφα. Μάλλον θα πρέπει να αναληφθούν πρωτοβουλίες, διότι είναι κρίμα να πάει χαμένη τόση δουλειά…
Β.Κ

Το στέγαστρο
της Αργούς
Στην περιοχή των Πευκακίων εθεάθη αργά χθες το μεσημέρι ο Δήμαρχος Βόλου Αλέκος Βούλγαρης μαζί με τον Αντιπρόεδρο της Δημοτικής Τουριστικής Επιχείρησης Μιλτιάδη Ζιάκα. Στόχος, όπως έλεγε ο ίδιος ο Δήμαρχος λίγη ώρα αργότερα, είναι να συγκεντρωθούν κάποιες προσφορές για την μερική αποκατάσταση του στεγάστρου της Αργούς. Μία λύση που θα είναι, όπως είπε ο κ. Βούλγαρης, προσωρινή για τους επόμενους δύο Δήμους.
Α.Τ.

Ο ανταποκριτής
του ΟΓΑ
Είναι γνωστό ότι τα τελευταία χρόνια πολλοί μετανάστες ασφαλίζονται στον ΟΓΑ. Επίσης πολλοί είναι αυτοί που μολονότι ζουν σε ένα κατεξοχήν αστικό κέντρο όπως ο Βόλος, είναι κατά κύριο επάγγελμα αγρότες. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα το αντικείμενο εργασιών του ανταποκριτή του ΟΓΑ στο Δήμο Βόλου να έχει αυξηθεί θεαματικά. Με δεδομένο ότι αυτά τα καθήκοντα ασκούνται επικουρικά από μόνιμο υπάλληλο του Τμήματος Προσόδων του Δήμου, κρίνεται απολύτως απαραίτητη η διεύρυνση του ωραρίου εξυπηρέτησης των ασφαλισμένων του Οργανισμού στο Βόλο, καθώς μία περίπου ώρα σε καθημερινή βάση δεν είναι επαρκής. Ειδικά προχθές το μεσημέρι για την κατάθεση δικαιολογητικών από τους τρίτεκνους η ουρά έφτανε μέχρι τις σκάλες που οδηγούν στον όροφο. Όσον αφορά στη Νέα Ιωνία, η κατάθεση δικαιολογητικών για το πολυτεκνικό επίδομα στις τρίτεκνες οικογένειες ξεκινά από αύριο Δευτέρα.
Α.Τ.

Νέα υπόγεια
γκαράζ
Την πλήρη επιβεβαίωση του δημοσιεύματος του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ ότι η Δημοτική Αρχή ανακινεί και πάλι τις διαδικασίες για τη δημιουργία υπόγειων χώρων στάθμευσης τόσο στην Πλατεία Ελευθερίας, όσο και στην Πλατεία Ρήγα Φεραίου, έκανε χθες το πρωί μιλώντας σε τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό ο Δήμαρχος Βόλου Αλέκος Βούλγαρης. Οι δύο νέοι χώροι υπόγειων γκαράζ είχαν συζητηθεί και στο παρελθόν, ωστόσο ποτέ δεν πήραν σάρκα και οστά, αφού τελικά επελέγησαν άλλες προτεραιότητες.
Α.Τ.

Λαϊκή Συνέλευση
στις Αλυκές
Μετά την παρέλευση των εορτών ξεκινούν και πάλι οι λαϊκές συνελεύσεις της Δημοτικής Αρχής στις συνοικίες του Βόλου. Έτσι για την επόμενη Κυριακή μετατέθηκε η λαϊκή ανοικτή συνέλευση στις Αλυκές στο κέντρο ΓΙΑΝΚΑ.
Η συνέλευση ήταν προγραμματισμένη για σήμερα Κυριακή, αλλά τελικά μετατέθηκε για την επόμενη Κυριακή, καθώς σήμερα το πρωί ο Δήμαρχος θα συναντηθεί στο γραφείο του με τον πρώην υπουργό Θεόδωρο Πάγκαλο. Ο τελευταίος βρίσκεται σήμερα στην πόλη μας επικεφαλής κλιμακίου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, προκειμένου να παραβρεθεί και να μιλήσει στην κεντρική προσυνεδριακή συγκέντρωση του κόμματος στη Μαγνησία, που πραγματοποιείται λίγο μετά τις 11 το πρωί στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου Βόλου.
Α.Τ.

Μήπως
ήταν σικέ;
Αυτή η κόντρα Καραμανλή – Παπανδρέου στη Βουλή δεν μας φάνηκε και πολύ φανατική. Εν μέσω γενικής απαξίωσης του πολιτικού συστήματος και με τις δημοσκοπήσεις να έχουν πάρει την κατηφόρα ήταν ίσως αναγκαίο οι πυλώνες του δικομματισμού να αποδείξουν την ύπαρξή τους. Επί της ουσίας τίποτα καινούργιο…
Χ.Μ.

Τα αντιπλημμυρικά
στη Σκιάθο
Ξεσηκώθηκε την προηγούμενη εβδομάδα η κοινωνία της Σκιάθου με πρώτο το Δήμαρχο του νησιού για τις αστοχίες και την αναποτελεσματικότητα των αντιπλημμυρικών έργων που έγιναν αμέσως μετά τις πλημμύρες του 2006. Οι κάτοικοι μιλούν για περίεργες επιλογές που σηκώνουν μεγάλη συζήτηση και ακόμα μεγαλύτερη έρευνα.
Ν.Τ.

Ηταν
συμπωματικό;
Λέγεται ότι για τα αντιπλημμυρικά στη Σκιάθο δαπανήθηκε και μάλιστα με απευθείας ανάθεση το ποσό του ενός εκατομμυρίου ευρώ. Λέγεται επίσης ότι τα περισσότερα έργα συνέπεσε να γίνουν κοντά στο ξενοδοχείο γνωστού παράγοντα. Αν αυτό αληθεύει, θα έχουμε πάρτι τις επόμενες μέρες.
Ν.Τ.

Να γίνει
έρευνα
Πάντως, επειδή όπως λένε οι άνθρωποι του νησιού, κινδυνεύουν να πνιγούν ανά πάσα ώρα και στιγμή, πρέπει να διερευνηθούν ορισμένες πτυχές της ιστορίας αυτής. Για παράδειγμα ποιος προγραμμάτισε τα έργα και με ποια κριτήρια. Αλήθεια, οι αποφάσεις ελήφθησαν επί της παρούσας Νομαρχιακής Αρχής ή επί των ημερών της προηγούμενης; Μας λένε ότι η υπόθεση έχει αρκετό βάθος. Για να δούμε.
Ν.Τ.

Καλύτερες μέρες
Ενθουσιασμένος είναι τις τελευταίες μέρες ο Δήμαρχος Βόλου Αλέκος Βούλγαρης. Η εμπλοκή του γνωστού εφοπλιστή Βίκτωρα Ρέστη στην υπόθεση της Αργούς δημιουργεί συνθήκες αισιοδοξίας. Βέβαια ο κ. Ρέστης δεν θα ξεκινούσε μια τέτοια προσπάθεια, αν δεν ήταν βέβαιος για την έκβαση του εγχειρήματος. Τουλάχιστον αυτό προοιωνίζει η επιχειρηματική του πορεία.
Χ.Μ.

Χωρίς κάμερες
Μη διανοηθεί σήμερα κανένα στέλεχος του ΠΑΣΟΚ να εμφανιστεί στο Δημαρχείο του Βόλου με κάμερα, έστω και προσωπική –φορητή, γιατί μπορεί να απαθανατίσει τις κομματικές στιγμές, αλλά είναι βέβαιο ότι θα τον… θανατώσει ο κ. Πάγκαλος, ο οποίος εσχάτως επιδεικνύει μια αλλεργία με τις κάμερες κατά την ώρα των συνελεύσεων. Επίσης απαγορεύονται και τα κινητά τηλέφωνα με δυνατότητα βιντεοσκόπησης…

Χ.Μ.

Μόνιμα παράπονα
Για τον νομαρχιακό σύμβουλο, ο οποίος έχει οριστεί ως εντεταλμένος για τα θέματα των Βορείων Σποράδων, Φ. Ζεμπέκη, φαίνεται ότι Μαγνησία θεωρεί μόνο την Σκιάθο…
Με μόνιμη αντίδραση κινείται ο «Σποραδάρχης» απέναντι σε αποφάσεις της νομαρχιακής αρχής. Πριν από μήνες είχε καταψηφίσει εισήγηση για την ένταξη σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα του αεροδρομίου της Ν. Αγχιάλου, με το αιτιολογικό ότι το αεροδρόμιο που θα έπρεπε να ενταχθεί ήταν αυτό της Σκιάθου. Πριν από εβδομάδες είχε αναστατώσει τους πάντες για την εξαίρεση της Σκιάθου και της Σκοπέλου από τον αναπτυξιακό νόμο, γεγονός που πληροφορήθηκε ύστερα από δύο περίπου χρόνια… Τώρα δυσανασχέτησε, γιατί το ένα από τα δύο πυροσβεστικά οχήματα που δώρισε στη ΝΑΜ η Χαλυβουργία θα διατεθεί στον Αλμυρό και όχι στη Σκιάθο.
Άλλο είναι να αναλαμβάνεις την αρμοδιότητα για την επίλυση θεμάτων των Βορείων Σποράδων και άλλο να θεωρείς ότι έχεις εκλεγεί νομαρχιακός σύμβουλος της Σκιάθου.
Β.Σ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου