ΤΟΠΙΚΑ

Ανώμαλη προσγείωση… για το 2017 από την Easy Jet

ανώμαλη-προσγείωση-για-το-2017-από-την-easy-jet-626311

Ανώμαλη… προσγείωση επιφύλαξε για το Βόλο, τουλάχιστον για το 2017, η αεροπορική εταιρεία low cost Easy Jet. Μολονότι ο Βόλος περιλαμβανόταν στο χάρτη του περιοδικού του Δεκεμβρίου 2016 Easy Jet Traveller, ως ένας από τους νέους προορισμούς της εταιρείας, με e-mail προς το Δήμο Βόλου έγινε γνωστό ότι το αεροδρόμιο της Ν. Αγχιάλου δε θα συμπεριλαμβάνεται για το 2017 στον πίνακα των δρομολογίων των αεροπλάνων, κάτι όμως που δεν αποκλείεται να γίνει από το 2018.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Ενώ χθες όλη η πόλη συζητούσε για το άνοιγμα της γραμμής απευθείας με Λονδίνο μέσω Easy Jet, και αρκετοί ήταν εκείνοι που περίμεναν εναγωνίως να ανακοινωθούν τα ακριβή δρομολόγια, και να ανοίξει το on line σύστημα κράτησης εισιτηρίων, μήνυμα της εταιρείας στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του Δήμου Βόλου, «προσγείωνε» φορείς και ταξιδιώτες.

Σύμφωνα με το e-mail της εταιρείας, «ο Βόλος δε θα συμπεριληφθεί στους προορισμούς της εταιρείας για το 2017, ωστόσο η προσπάθεια θα συνεχιστεί για το 2018».

«Συγνώμη λάθος», φέρεται μάλιστα να είπε η εταιρεία για το γεγονός ότι ο Βόλος συμπεριλήφθηκε στο χάρτη των νέων προορισμών της για το 2017, όπως άλλωστε φαίνεται και στο περιοδικό του Δεκεμβρίου του 2016 (φωτο 1).

Όπως ανακοίνωσε ο Δήμος Βόλου, «από τα κεντρικά γραφεία της διοίκησης της αεροπορικής εταιρία Easy Jet, μας γνωστοποιήθηκε ότι εκ παραδρομής συμπεριλήφθηκε στους προορισμούς της το αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου και ότι αυτό δε βρίσκεται στους σχεδιασμούς της για το 2017.

Δε γνωρίζουμε ούτε πως διέρρευσε η πρόθεση της εταιρίας, ούτε βέβαια πως μπορεί να συνέβη ένα τέτοιο λάθος. Από την πλευρά μας, ωστόσο, συνεχίζονται οι προσπάθειες ώστε η Νέα Αγχίαλος να ενταχθεί τελικά στα προγράμματα της εταιρίας.

Ελπίζουμε ότι τελικά θα ξεπεραστούν όλα τα εμπόδια, τεχνητά ή μη».

Η υπόθεση δε θεωρείται τελειωμένη για το Δήμο Βόλου, που συνεχίζει την προσπάθεια για την προσέλκυση πτήσεων της εταιρείας στο αεροδρόμιο της Ν. Αγχιάλου, έστω κι αν αυτό σημαίνει ένα χρόνο καθυστέρηση.

«Έως και το μεσημέρι (χθες), ο Βόλος έπαιζε ως νέος προορισμός της εταιρείας για το 2017. Περιμέναμε να οριστικοποιηθεί και επίσημα. Δυστυχώς το e-mail αναστέλλει προσωρινά τις πτήσεις. Είναι όμως σημαντική η προσπάθεια που έχει γίνει. Έχει στρωθεί το έδαφος για το 2018. Δε θα ξεκινήσουμε από το μηδέν», σχολίασε το μέλος της διοίκησης του Επιμελητηρίου Μαγνησίας και τουριστική πράκτορας, Θέκλα Καμμένου, η οποία επεσήμανε ότι όλη η περιπέτεια «δείχνει πόσο δύσκολη είναι η προσέλκυση νέων πτήσεων».

«Δεν έχει τελειώσει τίποτα», ανέφερε ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας, Γιώργος Ζαφείρης, ο οποίος μάλιστα ανακάλεσε και εμπειρία από πέρυσι, οπότε και μία άλλη εταιρεία, η Condor, που θα ένωνε τη Ν. Αγχίαλο με το Μόναχο, ακύρωσε στην κυριολεξία στο «και πέντε» τη σύνδεση.

«Δε σημαίνει ότι δε θα γίνει το δρομολόγιο», ανέφερε από την πλευρά του και ο αντιπρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Κώστας Λεβέντης.

Η είδηση των πτήσεων της Easy Jet, που έκανε το γύρο μέσω facebook, με το Δήμο Βόλου και την Ένωση Ξενοδόχων Νομού Μαγνησίας να χαιρετίζουν την απόφαση, ξεκίνησε από το περιοδικό της εταιρείας. Ο Βόλος ήταν στο χάρτη ως νέα πτήση, κάτι που εκλήφθηκε ως επιτυχής έκβαση των διαπραγματεύσεων που προηγήθηκαν μεταξύ της δημοτικής αρχής και στελεχών της εταιρείας, που μάλιστα είχαν επισκεφθεί και τον τοπικό αερολιμένα. Εντός της εβδομάδας, αναμενόταν και η επίσημη απόφαση με την προσδοκία της ανακοίνωσης και του αριθμού των πτήσεων. Τελικώς, το άνοιγμα της γραμμής μετατίθεται για το 2018.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου