ΤΟΠΙΚΑ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΞΗΡΑΚΙΑ – ΧΑΤΖΗΚΥΡΙΑΚΟΥ «Νομαρχία» στον Αλμυρό

συναντηση-ξηρακια-χατζηκυριακουν-851206

Ξεκινούν οι διαδικασίες για τη δημιουργία ενιαίου Διοικητικού Κέντρου της Νοτιοδυτικής Μαγνησίας που θα γίνει στον Αλμυρό.
Το θέμα είχε ανακοινωθεί από τον Νομάρχη Μαγνησίας, όταν ανατέθηκε στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας η χωροθέτηση αντίστοιχου κέντρου για το πολεοδομικό συγκρότημα Βόλου για τις ανάγκες των κεντρικών των υπηρεσιών της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης και όχι μόνο.
Το θέμα απασχόλησε χθεσινή σύσκεψη στο Δημαρχείο Αλμυρού με τη συμμετοχή του Δημάρχου Αλμυρού Βαγ. Χατζηκυριάκου, του αντινομάρχη Ηλία Ξηρακιά και υπηρεσιακών στελεχών.
Ο αντινομάρχης υπογράμμισε την πρόθεση της νομαρχιακής αρχής για την αναβάθμιση των χώρων εξυπηρέτησης των πολιτών της περιοχής Αλμυρού από τις υπηρεσίες της ΝΑΜ, αλλά και από τις υπόλοιπες δημόσιες υπηρεσίες που εδρεύουν στην επαρχιακή πόλη της Ν.Δ. Μαγνησίας (ΔΟΥ Αλμυρού, Δασαρχείο, Ελληνική Αστυνομία κ.λπ.).
Για το λόγο αυτό ξεκινάει άμεσα την διερεύνηση της κατασκευής ενός σύγχρονου κτιρίου, που μπορεί ν’ αποτελέσει σημείο αναφοράς για την περιοχή ως ενιαίο Διοικητικό Κέντρο σε έκταση που θα παραχωρήσει ο Δήμος Αλμυρού.
Οι υπηρεσίες της ΝΑΜ σήμερα, όπως και των άλλων κρατικών υπηρεσιών, στεγάζονται όλες σε ενοικιαζόμενα κτίρια, ακατάλληλα πολλές φορές για τη στέγαση των υπαλλήλων αλλά και την εξυπηρέτηση των πολιτών.
Μόνο η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Μαγνησίας καταβάλλει πάνω από 30.000 ευρώ για τις δικές της υπηρεσίες.
Με τις άλλες κρατικές υπηρεσίες, όπως αναφέρθηκε στη χθεσινή σύσκεψη, μπορεί από τώρα να εξασφαλισθεί η υπογραφή προγραμματικών συμβάσεων με τα αντίστοιχα υπουργεία για τη μεταφορά τους στο νέο Διοικητήριο.
Ο δήμαρχος Αλμυρού τόνισε ότι ο δήμος προτίθεται να παραχωρήσει για το σκοπό αυτό δημοτική έκταση.
Η Νομαρχία θα προχωρήσει στη σύνταξη μελέτης σκοπιμότητας, ώστε το έργο να ενταχτεί όσον αφορά στη σύνταξη των μελετών και την επιλογή συμβούλου στο πρόγραμμα «Θησέας» και η κατασκευή του να χρηματοδοτηθεί με το σύστημα της παραχώρησης και τη σύμπραξη Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ).

Οριοθέτηση Ξηριά
Ο δήμαρχος έθεσε επίσης το θέμα της ολοκλήρωσης της οριοθέτησης του χείμαρρου Ξηριά, ώστε να προχωρήσει στη συνέχεια στο πλαίσιο και την αναθεώρηση του Γενικού Πολεοδομικού και του προγράμματος Θησέας στην «ένταξη» του ποταμού στη «λειτουργία» της πόλης με εκτεταμένες αναπλάσεις της γύρω περιοχής.
Συζητήθηκε επίσης το θέμα της αναπαλαίωσης του νεοκλασικού κτιρίου του Δημοτικού Σχολείου τη Ευξεινούπολης, το οποίο επειδή υπερβαίνει τον αρχικό προϋπολογισμό του Οργανισμού Σχολικών Κτιρίων θα ενταχτεί στο πρόγραμμα «Θησέας».
Η ΝΑΜ, όπως τόνισε ο αντινομάρχης, θα ολοκληρώσει την μελέτη του κτιρίου σύμφωνα με τις απαιτήσεις της Εφορίας Νεωτέρων Μνημείων.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου