ΤΟΠΙΚΑ

Συναυλία αλληλεγγύης σήμερα στο Βόλο

συναυλία-αλληλεγγύης-σήμερα-στο-βόλο-62593

Αντί για εισιτήριο μαζεύουμε τρόφιμα για τους συνανθρώπους μας

Χριστουγεννιάτικη συναυλία αλληλεγγύης και ελπίδας με στόχο την ενίσχυση του Δημοτικού Κοινωνικού Παντοπωλείου διοργανώνει ο Δήμος Βόλου – Αντιδημαρχία Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού, στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων υπό τον τίτλο «Φέτος γιορτάζουμε όλοι μαζί. Όλοι έχουν δικαίωμα στη γιορτή».

Στη συναυλία θα συμμετέχουν δωρεάν οι γνωστοί καλλιτέχνες Βασίλης Λέκκας, Δημήτρης Μπάσης και Χαράλαμπος Γαργανουράκης, σε συνεργασία με τους Βολιώτες καλλιτέχνες Ν. Παρθένη, Αν. Κατσιγιαννη, Ζ. Κουκουσέλη και Απ. Μόσιο. Θα δοθεί στο Κλειστό Γυμναστήριο του ΕΑΚ Βόλου, στις 27 Δεκεμβρίου (8:00 μ.μ.) και όσοι την παρακολουθήσουν, αντί εισιτηρίου, μπορούν να αφήνουν στην είσοδο τρόφιμα που θα διατεθούν μέσω του Κοινωνικού Παντοπωλείου σε άπορους Βολιώτες.

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία του Αντιδημάρχου Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού κ. Απόστολου Παντσά, ο οποίος απηύθυνε σχετική πρόσκληση στη Διευθύντρια του Μουσικού Σχολείου Βόλου κ. Τζανετοπούλου και στους καθηγητές του σχολείου για μία από κοινού καλλιτεχνική συνάντηση, με απώτερο στόχο τη στήριξη των απόρων οικογενειών του Δήμου.

Η ιδέα αγκαλιάστηκε αμέσως από τον Βασίλη Λέκκα και από τους Βολιώτες καλλιτέχνες Νίκο Παρθένη, Ζαφείρη Κουκουσέλη, Απόστολο Μόσιο και, φυσικά, από τον Ανδρέα Κατσιγιάννη, ο οποίος ανέλαβε την καλλιτεχνική επιμέλεια όλης της συναυλίας. Αξίζει να σημειωθεί ότι στο κάλεσμά του Αν. Κατσιγιάννη, ανταποκρίθηκαν άμεσα ο Χαράλαμπος Γαργανουράκης και ο Δημήτρης Μπάσης, οι οποίοι δέχτηκαν να συμμετέχουν αφιλοκερδώς.

Ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού κος Απόστολος Παντσάς, ο οποίος συντονίζει τη διοργανωτική προσπάθεια, με δήλωσή του ευχαρίστησε θερμά όλους όσοι συμμετέχουν χωρίς να πάρουν ούτε ένα ευρώ, τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Στο όνομα των ανθρώπων που θα βοηθηθούν από αυτή τη δράση, τους ευχαριστώ πολύ. Οι καιροί είναι δύσκολοι και όλοι μας κρινόμαστε. Υπάρχει πολύς κόσμος που υποφέρει και εμείς οι υπόλοιποι είμαστε υποχρεωμένοι να σταθούμε με σεβασμό και προσοχή απέναντι στις ανάγκες τους.

Να προσπαθήσουμε με κάθε τρόπο να μειώσουμε έστω κάποια από τα βιοτικά τους βάρη. Ένας τρόπος είναι το Δημοτικό Κοινωνικό Παντοπωλείο, η δράση του οποίου αποτελεί πλέον μια σημαντική σταθερά της τοπικής κοινωνίας, μία σημαντική υποστηρικτική δομή όλων των συμπολιτών μας που έχουν ανάγκη».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου