ΤΟΠΙΚΑ

Κατάληψη για τις σχολικές εκδρομές στο 6ο ΓΕΛ Βόλου

κατάληψη-για-τις-σχολικές-εκδρομές-στ-625242

Καθηγητές του σχολείου αρνήθηκαν να συνοδεύσουν τους μαθητές σε εκδρομή στον απόηχο της καταδίκης δύο συναδέλφων τους

Ανοιξε ο ασκός του Αιόλου για τις σχολικές εκδρομές, στον απόηχο της καταδικαστικής απόφασης δύο καθηγητών. Μετά τους καθηγητές του Γυμνασίου Βελεστίνου που αποφάσισαν με ψήφισμά τους να ακυρώσουν όλες τις εκδρομές για το τρέχον σχολικό έτος και οι καθηγητές του 6ου Γενικού Λυκείου Βόλου, αρνούνται να συνοδεύσουν στην καθιερωμένη εκδρομή τους μαθητές της Α’ Λυκείου, με τους δεύτερους να αντιδρούν με κατάληψη του σχολείου τους.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Η δικαστική απόφαση εις βάρος συναδέλφων τους Γυμνασίου της Μαγνησίας που είχαν συνοδεύσει εκδρομή το 2008 στη Ζάκυνθο και καταδικάστηκαν σε ποινή φυλάκισης 15 και 10 μηνών αντίστοιχα για σωματική βλάβη από αμέλεια 14χρονου μαθητή, βάζει σε δεύτερες σκέψεις τους εκπαιδευτικούς που καλούνται να «παίξουν το κεφάλι τους κορώνα – γράμματα».

Ο ένας μετά τον άλλο καθηγητές του νομού, δηλώνουν απροθυμία να συνοδεύσουν σχολικές εκδρομές, μετά την καταδίκη των δύο καθηγητών που δεν προστατεύονται από το ισχύον νομικό καθεστώς.

Η είδηση στο 6ο ΓΕΛ Βόλου, ότι κανείς καθηγητής δεν είναι πρόθυμος να συνοδεύσει την α’ τάξη στην εκδρομή της κι άρα δεν θα γίνει, προκάλεσε αναστάτωση στους μαθητές. Κλείδωσαν λουκέτα και προχώρησαν σε κατάληψη του σχολείου τους, υποστηρίζοντας ότι οι εκδρομές αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της σχολικής ζωής και προσφέρουν εκπαιδευτικές εμπειρίες.

Προειδοποιούν μάλιστα με κορύφωση των κινητοποιήσεών τους σε συνεννόηση και με άλλα σχολεία του νομού, που ενδεχομένως αντιμετωπίσουν… κίνδυνο να χάσουν τις εκδρομές τους, λόγω απροθυμίας των καθηγητών τους να τους συνοδεύσουν.

Σε ψήφισμά τους το οποίο παρέδωσαν και στο Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, Γ. Δοδοντσάκη, συμπαρίστανται στους καθηγητές που καταδικάστηκαν, ζητούν ωστόσο να μην ακυρωθούν οι σχολικές εκδρομές, που αποτελούν εμπειρίες ζωής.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου